[Koncert] CHILLIN’ 4TET

Ziv Taubenfeld, bas klarinet                            Miguel Petruccelli, el. gitara

Vasil Hadžigrudev, kontrabas                          Lav Kovač, bubnjevi

chillin 4tet

 

  Chillin’ 4tet je kolektiv koji čine 4 muzičara iz 4 različite zemlje koji dele zajednički ukus za ono što im se sviđa i ono što im se ne sviđa u muzici. Njihov je koncept da pesme sviraju ponekad u post-swing fazonu, ili da sviraju potpuno improvizovanu muziku koja se graniči sa bukom, a najpre – nešto između ova dva. Iako je njihov početni koncept bio da na muzički način ‘otpadaju’ (chill) na bini, obično na kraju završe u jednakoj meri divlje i eksplozivno koliko i kontemplativno. Ali koncept je širi od same muzike – bend voli da ga živi u svakodnevnom životu, bez frke i uživajući u malim stvarima koje život donosi.

 

Ziv Taubenfeld, bas klarinet

Ziv Taubenfeld

  Rođen u Izraelu 1986, Ziv je počeo da svira u prut sa rupama sa školskim orkestrom kada je imao 10 godina. Tokom studija na konzervatorijumu Karmiel, postepeno je zamenio svoj glavni instrument za bas klarinet (veći prut) u potrazi za dubljim zvukom. Tokom ovog perioda počeo je da razvija interesovanje za improvizaciju što je dovelo do ljubavi prema jazz muzici. Posle putovanja po Južnoj Americi i Evropi, Ziv je sada student na Konzervatorijumu Prince Claus“ u Groningenu, svirajući sa najboljim od najboljih, ili kako to kažu na jugu Francuske, creme de la creme !

 

Miguel Petruccelli, el. gitara

Miguel Petruccel

  Ugledao je svetlost dana 26. aprila 1987. u Montevideu, Urugvaj. Svirajući rock i heavy metal širom urugvajske scene, otkrio je da mu se dopada električna gitara. Jedno vreme je živeo normalnim životom kod kuće dok se nije preselio u Sao Paulo, Brazil, u potrazi za kaipirinjom. Sa gitarom na leđima, učio je jazz akorde dok je trupkao stopalima u ritmu sambe. Godine 2009, ponovo sa gitarom na leđima, seli se u Holandiju da studira na Konzervatorijumu Prins Claus“ gde je upoznao najbolje muzičare Groningena (Ziv, Vasko i Lav), i od onda ‘otpada’… radeći sa njima od 2012. Trenutno završava studije na PCC.

 

Vasil Hadžigrudev, kontrabas

Vasil Hadjigrudev

  Rođen 6. oktobra 1987. u Bugarskoj. Posle kratke karijere kao pevač i basista u brojnim hardcore/punk bendovima napravio je zaokret od 180º prešavši na jazz kontrabas inspirisan za to velikim Charlesom Mingusom. Uprkos činjenici da je Vassil počeo da svira kontrabas kada je imao 19 godina, samo dve godine kasnije, već je svirao sa nekim od najboljih muzičara u Bugarskoj. Velika pomoć za mladog izvođača došla je u vidu majstorskih časova koje je držao Milčo Leviev (koje je pohađao tri godine za redom). Posle nekog vremena provedenog na bugarskoj jazz sceni, Vasil, u potrazi za proširenjem znanja i iskustva, upisao se na Konzvervatorijum „Prins Claus“ u Groningenu, gde je još uvek.

 

Lav Kovač, bubnjevi

Lav Kovac

  Rođen i odrastao u Novom Sadu. Od rane mladosti bio je okružen svim vrstama umetnika i drugih čudaka tako da nije bilo iznenađenje kada je Lav odabrao perkusije i već sa 11 godina svirao svoj prvi solo koncert na loncima i šerpama. Od tada, nastavio je, svirajući sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom, Orkestrom harmonika „Sonja Marinković“; sa Darkom Rundekom, Keckec & Acid Folk Orchestrom, učestvujući kao muzičar u raznim predstavama Srpskog narodnog pozorišta; bio je jedan od nekolicine odabranih iz Srbije za projekat EuroMed 2010; od 2008. redovni je član raznih sastava Borisa Kovača. Njegov životni put odveo ga je na studije jazz bubnjeva na Konzervatorijum „Prins Claus“, gde se upoznao ostatak Chillin’ bande.