Novosadsko pozorište – Újvidéki Szinház, Klub
Sreda, 15. novembar, 23 sata
Igor Molnar Đango, bas gitara, konrtabas
Vojislav Savkov, saxofon
Filip Čapo, klavir
Nenad Kojić, bubnjevi

 

 

IGOR MOLNAR, bas gitara, konrtabas

Bas gitarista,kontrabasista i kompozitor.Rodjen 1965 u Novom Sadu. Posle završene srednje muzičke škole „Isidor Bajić“,studirao je kompoziciju u klasi prof. Rudolfa Bručija i Miroslava Štatkića. 1991 upisuje studije jazz-muzike na „Franc List“ akademiji u Budimpešti. Po završenim studijama 1995,vraća se u Novi Sad i radi kao urednik emisije „jazz impuls“ na tv „NS+“i dirigent „Vojvođanskog omladinskog Big Benda“. Od 1997. do 1999. radi kao urednik muzičkih programa u Kulturnom Centru Novog Sada,osniva mali jazz festival „jazztime fest“ i postavlja prvu školu jazz-a pod pokroviteljstvom „Soros“ fondacije za otvoreno društvo.U tom periodu vodi i svoj sastav „Havana Jam“ sa madagaskarskim pevačem i perkusionistom Jeanot Randimbiarison-om. Od 2002. god. radi kao voditelj jazz radionice SMŠ „Isidor Bajić“ i saradjuje i svira sa brojnim stranim i domaćim jazz muzičarima. Mnogi polaznici te klase su sada na višim godinama studija jazz-a na muzičkim akademijama širom Evrope. Radi za „YALE smn“ univerzitet i licencirani je instruktor za jazz Britanskog „Royal Coledge of Music“. Sa svojim sastavima je,kao autor i insrumentalista učestvovao na brojnim,većim, jazz manifestacijama u Srbiji i zemljama okruženja. Trenutno vodi svoj sastav „Roun Midnight Quartet“ koji neguje post bap stil i projekat „City Raiwalker“.

 

VOJISLAV SAVKOV, saxofon

Vojislav Savkov, saxofonista rođen 12. 01. 1962. godine u Novom Sadu. Muzičar poznat i priznat u domaćim jazz krugovima.

Svirao je gotovo sa svim jazz muzičarima iz Novog Sada, sa muzičarima iz Srbije, ali i drugih zemalja Evrope, uvek otvoren za saradnju i posvećen otkrivanju novih muzičkih saznanja. Voja Savkov je proputovao Istok i Južnu Ameriku kroz um i telo spiritualnog putnika. Svoja iskustva deli kroz reči, muziku i meditativno prisustvo svog postojanja.

 

FILIP ČAPO, klavir

Filip Čapo je profesor klavira u muzičkoj školi „Petar Konjović“ u Somboru. Član je Novosadskog omladinskog jazz orkestra od 2013. godine i klavijaturista u jazz fusion bendu „City Rainwalker“, čiji je osnivač Igor Molnar. Zainteresovao se za jazz kada je bio tinejdžer i već pet godina vredno istražuje jazz muziku. Pored toga, ove godine je počeo da komponuje i producira sopstvene kompozicije. Trenutno se bavi sticanjem znanja iz oblasti muzičke produkcije i cilj mu je da otkrije sopstveni stil i umetnički izraz.

Obrazovanje:Diplomu osnovnih studija klavira je dobio na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2010. godine gde je studirao u klasi profesorke Svetlane Bogino. Tokom studija, redovno je nastupao na recitalima, učestvovao na takmičenjima i osvojio mnoge nagrade. Kasnije je nastavio studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i stekao specijalističku diplomu 2012. godine. Tokom specijalističkih studija, izveo je „Concerto In F For Piano And Orchestra“ Džordža Geršvina na završnom ispitu. Ne dugo potom, učestvovao je na Letnjoj jazz akademiji gde je stekao svoja prva iskustva sviranja u ansamblu. Tamo, na radionici, upoznao je neke od muzičara koji su bili članovi Novosadskog omladinskog jazz orkestra, te su ga pozvali da im se pridruži. Od tada, aktivno učestvuje na Letnjoj jazz akademiji skoro svake godine. Uzori su mu jazz pijanisti kao što su: Oscar Peterson, Red Garland, Erroll Garner, Brad Mehldau, Chick Corea i Gonzalo Rubalcaba.

 

NENAD KOJIĆ, bubnjevi

Rođen u Novom Sadu 19. januara 1985. Po završetku osnovne muzičke škole za klavir, počinje sa istraživanjem muzike, bubnjeva i udaraljki. Nekoliko godina kasnije, upoznaje eminentnog profesora udaračkih instrumenata Miroslava Karlovića uz čiju pomoć se susreće sa korenima perkusivnih instrumenata. Muzičku karijeru započeo je sa nepunih 18 godina. „Berklee summer school” proglašava ga najboljim bubnjarem letnje skole u Peruđi 2005. Komponovanjem i aranžiranjem muzike beleži svaki inspirativni trenutak. Izučavajuci zvuk, zvučne efekte i pojave, foli art govornim aparatom, nakon sticanja diplome i zvanja dipl. ing dizajnera zvuka na Dramskoj Akademiji u Novom Sadu, došao je na ideju i patentirao lični, hibridni instrument “neshtophone” koji koristi i prezentuje u sastavu Mr. Baloon. Sarađivao sa: Dortmund Big-Band (dirigent Uwe Platt), Goethe institut Big-Band (dirigent Peter Herbolzmeier) NS Brass Orchestra (dirigent Fedor Vrtačnik), Perugia-Berklee ensemble (dirigent Mark White), Baletska predstava „Jezik zidova”, Igor Molnar Quartet, Interplay, Space Umbrella, Mayoke Group, Mr. Balloon, Aleksandra Radović, Saša Vasić, Petar Jelić, Vlado Georgiev, Zafir Hadžimanov, Bisera Veletanlić, Fipa, The Blues Hammer, Blues Halters, Tanja Jovićević, Tijana Bogićević, Shanene, Billy The King, Milacopezzo, Zoran Šandorov, Maja Odžaklijevska, Sergej Ćetković, Jelena Tomašević, Slobodan Trkulja, IQ Band, Azil5, Bane Krstić, Studio Alektik, Cveta Majtanović, Madam Piano, Aleksandar Dujin, Vladimir Samardžić trio, Zdravko Čolić… Komponovao muziku za film „Liftovi Jedu Ljude”. Kreirao zvuk i zvučne efekte za pozorišnu predstavu „Parastos u belom” u režiji Petra Jovanovića.