N O V O S A D S K I...J A Z Z...F E S T I V A L
N O V I...S A D...J A Z Z...F E S T I V A L
2 4 - 2 7....n o v e m b a r...2 0 0 4. ... S R P S K O... N A R O D N O... P O Z O R I Š T E...-...N O V I...S A D
.
2..0..0..4.


Kulturni centar Novog Sada

subota, 27. novembar 2004.
SRPSKO NARODNO POZORIŠTE - VELIKA SALA
M O B A D A
MOBADA
Adam Klem - saksofon
Igor Molnar - bas gitara
Aleksandar Bahun - klavir
Saša Ignjatović - udaraljke
Ištvan Čik - bubnjevi

ADAM KLEM

Adam Klem
saksofon

Adam Klem je rođen u Novom Sadu 1976. godine. Na postdiplomskim studijama saksofona je na Univerzitetu za scensku umetnost i muziku u Gracu, Austrija, u klasi prof. Karlheinz Miklina. Pohađao Muzički studio u Budimpešti, Mađarska u klasi Tüzko Csabe. Od 1994. do 1996. godine bio je stalni saradnik Plesnog orkestra Radio Televizije Novi Sad. Od 1996. do 1998. član je jazz kvarteta "Stomp". 1999. godine je formirao svoj ansambl, "Quartet Adama Klema" sa kojim je imao zapažene nastupe na Jazz Time Festu a potom i na Novosadskom Old Gold jazz festivalu. Snimao za RTV Novi Sad i austrijski ORF. Kao stipendista Ministarstva kulture Austrije školovao se na Sibelius akademiji u Helsinkiju, Finska. Profesori su mu bili Jari Perkiomäki, Manuel Dunkel i Eero Koivistoinen. Po povratku iz Finske svira u bendu legende austrijske jazz scene, gitariste Karla Ratzera i mladog slovačkog kompozitora Erika Rothensteina. U raznim sastavima nastupao u Finskoj, Švedskoj, Nemačkoj, Poljskoj, Slovačkoj, Sloveniji, BiH, Hrvatskoj, Austriji, Mađarskoj, Egiptu ...

 

IGOR MOLNAR

Igor Molnar
bas gitara

Igor Molnar rođen je 1965. godine u Novom Sadu. Kompozitor, aranžer, basista. Član je Udruženja muzičkih umetnika Mađarske. Završio je Akademiju umetnosti u Novom Sadu i Akademiju "Franc List" u Budimpešti. Osnivač je prve jazz škole u Vojvodini i dirigent Omladinskog vojvođanskog Big Banda-a. Osnovao je i vodio sastav Havana Jam a urednik je i Jazz Time Fest-a (1997, 1998. godina) Kulturnog centra Novog Sada.

 

ALEKSANDAR BAHUN

Aleksandar Bahun
klavir

Aleksandar Bahun rođen je 1975. u Novom Sadu. Potiče iz stare novosadske muzičke familije, otac Petar Bahun (1945-1999) je bio kompozitor, aranžer, gitarista, profesor.
Aleksandar je završio nižu i srednju muzičku školu u Novom Sadu. Studirao kompoziciju na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, klasa prof. Milana Mihajlovića.
Učestvovao je na više jazz festivala. Sa članovima svog trija više od godinu dana je boravio u Egiptu. Po povratku u Jugoslaviju piše muziku za pozorišnu trupu DUPLO DNO iz Novog Sada. U pripremi je snimanje autorskog materijala. Radi u Simfonijskom orkestru Srpskog narodnog pozorišta.

 

SASA IGNJATOVIC

Saša Ignjatović
udaraljke

Saša Ignjatović rođen je 1.2.1973. godine u Novom Sadu. Kao srednjoškolac počinje da se interesuje za ritam i kupuje prve bubnjeve na kojima kreće da se upoznaje sa svetom ritma. Od tada se amaterski bavi muzikom, a svoj delokrug sam proširuje i na sviranje gitare, pevanje i komponovanje na računaru. Od 2003. godine počinje aktivno da svira u Show Band-u DRUM FACTORY gde svira udaraljke i u novosadskoj autorskoj grupi Hill gde svira udaraljke i koristi računar kao sredstvo muzičkog izražavanja. 2004. godine počinje da aktivno učestvuje i u radu latino-jazz grupe MOBADA gde takođe svira udaraljke.

 

ISTVAN CIK

Ištvan Čik
bubnjevi

Čik Ištvan rođen je 15.03.1978. Od 1985-2002. godine učio u OŠ "Petefi Šandor", Srednjoj stručnoj školi "Jovan Vukanović" i Višoj tehničkoj školi, Novi Sad. Muzičko obrazovanje stiče 1985-1989. na privatnim časovima klavira. 1993. dobija svoj prvi set bubnjeva na kome samostalno počinje da se upoznaje sa svetom ritma. Sticajem srećnih okolnosti, već 1995. se povezuje sa lokalnim jazz sastavima i počinje aktivno da učestvuje na jazz sceni Novog Sada. U toku nekoliko narednih godina svirao je sa sastavima: Safara, Havana Jam, Kat'n Kat, Los Propelleros, Silencio. Trenutno svira u jazz sastavu Hedy Lamarr. Tokom 1998. svirao je udaraljke u orkestru harmonika KUD "Sonja Marinković", učestvovao je u izvođenju kantate Carmina Burana Karla Orfa sa velikim orkestrom Muzičke škole "Isidor Bajić", a svirao je i udaraljke u kompozicijama Mezei Szilarda u predstavama Ogledalo i Pripitomljavanje Novosadskog pozorišta. Takođe je sarađivao sa poznatim umetnicima i muzičarima (Aleksandar Dujin, Slobodan Trkulja) a poslednje tri godine intenzivno sarađuje sa kompozitorom Borisom Kovačem, u sastavu LADAABA Orchest, sa kojim ima zapažene nastupe u zemlji i inostranstvu i učešća na velikim festivalima: 2001 - Ring-Ring Festival (Beograd), Interzone Festival (Novi Sad), Pepsi Sziget Festival (Budimpešta), Festival Alternativa (Prag), Alfred Festival (Oslo), World Music Festival (Niigata, Japan); 2002 - Moers Jazz Festival (Moers), DUNYA Festival (Rotterdam), 12. Europäisches Festival (Recklinghausen), International Donau Fest (Ulm).

 
NOVOSADSKI JAZZ FESTIVAL 2004.
KULTURNI CENTAR NOVOG SADA