N O V O S A D S K I...J A Z Z...F E S T I V A L
N O V I...S A D...J A Z Z...F E S T I V A L
2 4 - 2 7....n o v e m b a r...2 0 0 4. ... S R P S K O... N A R O D N O... P O Z O R I Š T E...-...N O V I...S A D
.
2..0..0..4.


Kulturni centar Novog Sada

sreda, 24. novembar - subota, 27. novembar 2004.
SRPSKO NARODNO POZORIŠTE - KLUB "TREMA"
H O U S E...B A N D
J A M...S E S S I O N - od 24:00 svako veče
JAM SESSION U TREMI
Adam Klem - saksofon
Fedor Ruškuc - kontrabas
Marco Quarantotto - bubnjevi
Sava Miletić - klavir

ADAM KLEM

Adam Klem
saksofon

Adam Klem je rođen u Novom Sadu 1976. godine. Na postdiplomskim studijama saksofona je na Univerzitetu za scensku umetnost i muziku u Gracu, Austrija, u klasi prof. Karlheinz Miklina. Pohađao Muzički studio u Budimpešti, Mađarska u klasi Tüzko Csabe. Od 1994. do 1996. godine bio je stalni saradnik Plesnog orkestra Radio Televizije Novi Sad. Od 1996. do 1998. član je jazz kvarteta "Stomp". 1999. godine je formirao svoj ansambl, "Quartet Adama Klema" sa kojim je imao zapažene nastupe na Jazz Time Festu a potom i na Novosadskom Old Gold jazz festivalu. Snimao za RTV Novi Sad i austrijski ORF. Kao stipendista Ministarstva kulture Austrije školovao se na Sibelius akademiji u Helsinkiju, Finska. Profesori su mu bili Jari Perkiomäki, Manuel Dunkel i Eero Koivistoinen. Po povratku iz Finske svira u bendu legende austrijske jazz scene, gitariste Karla Ratzera i mladog slovačkog kompozitora Erika Rothensteina. U raznim sastavima nastupao u Finskoj, Švedskoj, Nemačkoj, Poljskoj, Slovačkoj, Sloveniji, BiH, Hrvatskoj, Austriji, Mađarskoj, Egiptu ...

 

FEDOR RUSKUC

Fedor Ruškuc
kontrabas

Fedor Ruškuc je rođen 1980. u Novom Sadu. Učio violinu u nižoj (klasa prof. Nine Nikolov) a završio kontrabas u srednjoj muzičkoj školi "Isidor Bajić" (u klasi prof. Gorane Kerlete). Od 1999. godine studirao na Jazz odseku muzičke Akademije u Gracu u klasi prof. Wayne Darlinga gde je 2002. diplomirao. Od jula 2002. živi i studira u Kelnu, kod profesora Dieter Manderscheida (Visoka škola za muziku). Višestruki dobitnik nagrada na republičkim i saveznim takmičenjima muzickih škola Jugoslavije (1996. i 1998.). Od 1999. redovno nastupa na Novosadskom Old Gold Jazz Festivalu sa sastavom Adama Klema. Sa različitim sastavima nastupao u Hrvatskoj, Slovačkoj i Austriji. Nastupao i u sastavima sa svojim profesorima sa Akademije u Gracu (Peter Kunsek i Andre Jeancartier). Bio je saradnik na majstorskoj školi u Vrnjačkoj Banji 2002. pod vođstvom Stjepka Guta. Učestvovao na radionicama kod Joe Labarbere, Niels H. O. Pedersena, Barre Phillips-a, Claudio Roditia i drugih.

 

MARCO QUARANTOTTO

Marco Quarantotto
bubnjevi

Marco Quarantotto je rođen je u Puli. Aktivno se počinje baviti muzikom 1993. godine kao član alternativne grupe Dusty Miller sa kojom osvaja mnogobrojne nagrade na takmičenjima mladih perspektivnih bendova. Počinje se interesovati za jazz muziku sa 17 godina, te 1999. godine upisuje Univerzitet za scensku umetnist i muziku - odsek jazz bubnjeva, u Gracu. Od tada sarađuje na mnogobrojnim projektima, te nastupa širom Austrije, Slovačke, Italije, Belgije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Crne Gore na samostalnim koncertima i festivalima (Istra etno jazz festival, Novosadski jazz festival, Lent festival Maribor, Etno jazz festival Bratislava, Arezzo Love Festival Italija, Etno festival ORF-a u Austriji i dr.) Trenutno je aktivni član italijansko-hrvatske grupe East Rodeo, te sarađuje sa sledećim sastavima i projektima: pulski duo Manig, slovenački etno jazz sastav kantautorke Aleksandre Tehovnik, slovenačko-hrvatski jazz trio Triad, jazz quartet Adama Klema i mnogobrojnim mladim jazz muzičarima sa područja bivše Jugoslavije i inostranstva. Tu je i muzička saradnja sa eminentnim hrvatskim jazz gitaristom Darkom Jurkovićem i međunarodno priznatim austrijiskim basistom Ewaldom Oberlaitnerom te saradnja sa Narodnim pozorištem u Gracu u mjuziklu Shockheaded Peter te sa italijanskim avangardnim pozorištem TAM Teatro Misica iz Padove.

 

SAVA MILETIC

Sava Miletić
klavir

Sava Miletić je rođen 7.5.1980 u Kragujevcu, gde je završio nižu i srednju mužičku školu, odsek za klasični klavir. U međuvremenu je pohađao časove kod našeg jazz pijaniste Miloša Krstića. Od 2000. godine studira na jazz univerzitetu u Grazu.

 
NOVOSADSKI JAZZ FESTIVAL 2004.
KULTURNI CENTAR NOVOG SADA