N O V O S A D S K I...J A Z Z...F E S T I V A L
N O V I...S A D...J A Z Z...F E S T I V A L
2 4 - 2 7....n o v e m b a r...2 0 0 4. ... S R P S K O... N A R O D N O... P O Z O R I Š T E...-...N O V I...S A D
.
2..0..0..4.


Kulturni centar Novog Sada

od 23. do 27. novembra 2004.
17:00 - 19:00
VREME JE ZA JAZZ
HOTEL VOJVODINA - VELIKA SALA
T U N E - U P
Vladimir Jakovljević - gitara
Ištvan Mađarić - bas gitara
Vojislav Savkov - saksofon
Ištvan Čik - bubnjevi

VLADIMIR JAKOVLJEVIC

Vladimir Jakovljević
gitara

Vladimir Jakovljević rođen je 28.12.1978. u Novom Sadu. Samouki gitarista, proveo godinu dana u Grazu, Austrija pri Jazz Akademiji. Poslednjih pet-šest godina radi kao freelance muzičar, svirao praktično sa svim ljudima iz Novog Sada i okoline u raznim sastavima i prilikama. Trenutni angažman: Interplay Quintet.
Uticaji: Wes Montgomery, George Benson, Pat Metheny, Kurt Rosenwinkel...

 

ISTVAN MADJARIC

Ištvan Mađarić
bas gitara

Rođen 1973. u Kuli. Profesionalno se bavi muzikom od 1995. godine. Sarađivao sa mnogim muzičarima i pevačima: Tanja Jovićević bend, Aleksandar Dujin, Yupika-Quintet. Saradnja sa orkestrom RT Novi Sad.

 

VOJISLAV SAVKOV

Vojislav Savkov
saksofon

Rođen 12.01.1962. godine u Novom Sadu. Samouki džez muzičar. Opredelio se za tenor saksofon u svojoj 16 godini, a ozbiljno se počeo baviti džez muzikom tek u 30-oj. Radio je u Kvartetu Igora Molnara, Omladinskom Big Bendu, grupi "Havana Jam". Sarađivao na projektima Vladimira Samardžića, Vasila Hadžimanova i Aleksandra Dujina. Nastupao na džez festivalima u Novom Sadu i Pečuju (Mađarska).

 

ISTVAN CIK

Ištvan Čik
bubnjevi

Čik Ištvan rođen je 15.03.1978. Od 1985-2002. godine učio u OŠ "Petefi Šandor", Srednjoj stručnoj školi "Jovan Vukanović" i Višoj tehničkoj školi, Novi Sad. Muzičko obrazovanje stiče 1985-1989. na privatnim časovima klavira. 1993. dobija svoj prvi set bubnjeva na kome samostalno počinje da se upoznaje sa svetom ritma. Sticajem srećnih okolnosti, već 1995. se povezuje sa lokalnim jazz sastavima i počinje aktivno da učestvuje na jazz sceni Novog Sada. U toku nekoliko narednih godina svirao je sa sastavima: Safara, Havana Jam, Kat'n Kat, Los Propelleros, Silencio. Trenutno svira u jazz sastavu Hedy Lamarr. Tokom 1998. svirao je udaraljke u orkestru harmonika KUD "Sonja Marinković", učestvovao je u izvođenju kantate Carmina Burana Karla Orfa sa velikim orkestrom Muzičke škole "Isidor Bajić", a svirao je i udaraljke u kompozicijama Mezei Szilarda u predstavama Ogledalo i Pripitomljavanje Novosadskog pozorišta. Takođe je sarađivao sa poznatim umetnicima i muzičarima (Aleksandar Dujin, Slobodan Trkulja) a poslednje tri godine intenzivno sarađuje sa kompozitorom Borisom Kovačem, u sastavu LADAABA Orchest, sa kojim ima zapažene nastupe u zemlji i inostranstvu i učešća na velikim festivalima: 2001 - Ring-Ring Festival (Beograd), Interzone Festival (Novi Sad), Pepsi Sziget Festival (Budimpešta), Festival Alternativa (Prag), Alfred Festival (Oslo), World Music Festival (Niigata, Japan); 2002 - Moers Jazz Festival (Moers), DUNYA Festival (Rotterdam), 12. Europäisches Festival (Recklinghausen), International Donau Fest (Ulm).

 
NOVOSADSKI JAZZ FESTIVAL 2004.
KULTURNI CENTAR NOVOG SADA