N O V O S A D S K I...J A Z Z...F E S T I V A L
N O V I...S A D...J A Z Z...F E S T I V A L
2 4 - 2 7....n o v e m b a r...2 0 0 4. ... S R P S K O... N A R O D N O... P O Z O R I Š T E...-...N O V I...S A D
.
2..0..0..4.


Kulturni centar Novog Sada

četvrtak, 25. novembar 2004.
SRPSKO NARODNO POZORIŠTE - MALA SALA
D O D O...Š O Š O K A...Q U A R T E T
DODO SOSOKA
Dodo Šošoka - bubnjevi
Stefan Bartus - kontrabas
Michal Bugala - gitara
Tomas Gajlik - klavir

DODO SOSOKA

Dodo Šošoka
bubnjevi

Bavi se umetničkim jazzom više od 40 godina. Svojim uspesima se uzdigao do toga da je danas jedan od najpoznatijih bubnjara i perkusionista solista, kako u Slovačkoj tako i širom sveta. Zahvaljujući stipendiji na Berklee školi za muziku u Bostonu, imao je prilike da nastupa sa velikim brojem poznatih jazz muzičara - kao što su: Charlie Mariano, Hans Koller, Phil Wilson, Lee Konitz, Larry Smith, Rick Margitza, Jeff Gardner, Lee Harper, Etta Cameron, Lils Mackintisch, Barbara Dennerlein, Birelli Lagrene, Karl Ratyer, Wolfgang Puschnig, Marry Sokall, Attila Zoller, Jay Clayton, Aladar Pege, John Purcell, Monty Waters, Michael Del Ferro, Steve Kirby, Andy McKee, Peter Madsen, Jarek Smietana, Eugen Cicero, Linda Sharrock, Charly Antolini, Damon Brown, Hannes Beckmann, Alan Praskin, Christian Jacob, Anna Lauvargnac, Rudi Berger, Tonino Horta, Wayne Darling etc. Dodo takođe intenzivno razvija koncertne aktivnosti u Evropi, Americi i Africi. Osnivač i član je Češko-Slovačko-Američkog kvarteta koji je izdao CD - Bop Top 1995. godine. Snimio je i CD - Larry Smith i kompanija uživo u Slovačkoj filharmoniji - i član je Praškog jazz quarteta. Održao je koncerte u Londonu, Budimpešti, Beču, Tokiju, Montrealu, Pragu, Berlinu, Varšavi, Jerusalemu, Kopenhagenu, Pasau, Bolonji, Milanu, Đeru, Štutgartu, Švabiš halu, Jerevanu, Bostonu, Njujorku, Alžiru itd.
Slovačka muzička fondacija mu je dodelila nagradu za životno delo, međunarodno i domaće unapređenje jazza i odanost jazzu. Nosilac je nagrade Leo Danihels /USA/ za muziku.

 

STEFAN BARTUS

Stefan Bartus
kontrabas

Stefan Bartus je jedan od najboljih kontrabasista iz Slovačke. Studira muziku na Konzervatorijumu univerziteta u Bratislavi. 2004. godine učestvuje u finalu evropskog takmičenja u Madridu. Idol mu je Ray Brown.

 

MICHAL BUGALA

Michal Bugala
gitara

Michal Bugala je najtalentovaniji gitarista iz Slovačke. 2000. godine dobio je nagradu kao najbolji jazz muzičar Slovačke. Dolazi iz muzičke porodice - njegov deda je bio čuveni kompozitor. Studira na Jazz akademiji u Gracu.

 

TOMAS GAJLIK

Tomas Gajlik
klavir

Tomas Gajlik je pijanista broj 1 mlade generacije. 1999. bio je pobednik jazz takmičenja u Slovačkoj. Dobio je stipendiju Jazz akademije u Gracu.

 
NOVOSADSKI JAZZ FESTIVAL 2004.
KULTURNI CENTAR NOVOG SADA