N O V O S A D S K I...J A Z Z...F E S T I V A L
2 0 0 5
N O V I...S A D...J A Z Z...F E S T I V A L
2 3 - 2 6....n o v e m b a r...2 0 0 5. ... S R P S K O... N A R O D N O... P O Z O R I Š T E...-...N O V I...S A D
.
Kulturni centar Novog Sada

subota, 26. novembar 2004.
SRPSKO NARODNO POZORIŠTE - VELIKA SALA
D E R...V O O R N S...B L U E S...B A N D
Mariane van der Voorn
Mariane van der Voorn - vokal
Henrik Parknov - gitara
Flemming Krintel - harp, vokal
Philip Richard - bas gitara
Thomas Olander - bubnjevi

 

DER VOORNS BLUES BAND osnovan je u Kopenhagenu 2003. godine. Svirajući mešavinu staromodnog bluza, modernijih stvari i uz malo pridodatog soula, uskoro su imali dosta posla po barovima i klubovima prestolnice bluz scene. Drže stalno mesto u Mojou, najistaknutijem uporištu bluza u Kopenhagenu.
Krajem 2003. godine, bend je snimio album "The First Takes" (koji je trenutno rasprodat). Jedan od osnivača, švedski bubnjar Thomas Olander, veteran je skandinavske bluz scene kao bubnjar, dizajner zvuka i muzički producent. Radio je sa bendovima Soul of Inspirations, Carla Olsson and the Textones i bio na turnejama po Evropi nekoliko puta.
Basista Philip Richard svirao je i snimao gitaru i bas gitaru sa mnogim rok, pop i bluz bendovima.
Henrik Parknov, gitarista, čovek je čiji je zvuk prepoznatljiv. Poznati učesnik nebrojenih svirki po gradu, jednako je dobar u bluzu kao i u C&W.
Svirač harmonike i pevač, Flemming Krintel, kao mlad bio je izuzetni talenat na svom instrumentu i osvojio je drugo mesto na Šampionatu u harmonici u Danskoj. Redovno je nastupao u Mojou. Nakon par godina odsustva sa scene, vraća se bolji nego ikad.
Zadnja, ali ne i najmanje važna je pevačica i vođa grupe, Marianne van der Voorn, holandskog porekla. Harizmatična pevačica s izvanrednim osećajem za pravi momenat i dobrim poznavanjem raznih stilova, kombinuje staro i novo kako bi našla ono što njoj odgovara.
Zajedno, ovih pet muzičara pokazali su da su tim koji pobeđuje, nastupajući s istim entuzijazmom, bilo na malim svirkama ili velikim manifestacijama na otvorenom, kao što je Nord-Vest Festival. Takođe, imali su i velik broj svirki u dobrotvorne svrhe za Crveni krst. Lokalne TV i radio stanice redovno prenose njihove nastupe i intervjue.

 

K U L T U R N I...C E N T A R...N O V O G...S A D A
N O V O S A D S K I...J A Z Z...F E S T I V A L..2005