N O V O S A D S K I...J A Z Z...F E S T I V A L
2 0 0 5
N O V I...S A D...J A Z Z...F E S T I V A L
2 3 - 2 6....n o v e m b a r...2 0 0 5. ... S R P S K O... N A R O D N O... P O Z O R I Š T E...-...N O V I...S A D
.
Kulturni centar Novog Sada

sreda, 23. novembar 2005.
SPORTSKI I POSLOVNI CENTAR "VOJVODINA" - TEATRON - 12:00
S O U T H...S I D E...S T O R Y...O F...N I S H
 
Rista Trajković - saksofon
Bojan Ivković - truba i fliglhorn
Vladica Bogosavljević - gitara
Zoran Talević - Tale - bas gitara
Miloš Marinković - bubnjevi i vokal

Rista Trajkovic

Rista Trajković
saksofon

Rista Trajković je rođen 1948 godine u Beogradu. Završio muzičku akademuju u Beogradu, odsek flauta kod profesora Miodraga Azanjca. Magistrirao na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, odsek saksofona, na grupi za savremenu muziku kod profesora Ozrena Depola. Osnivač Zagrebačkog džez seksteta sa Ladislavom Fidrijem. Osnovao sa Sašom Nestorovićem Zagrebački Vind kvartet. Radio dve godine u džez orkestru RT Zagreb kao bariton saksofonista i džez orkestru RT Sarajevo. Od 1976. član evropskog Big Benda sa sedištem u Briselu. Od 1989. živi u Nišu gde je osnovao više manjih sastava i svirao u "Naisus Big Bendu" i "Nišvil Big Bendu". Od 1992. do 1994. član "Afro džez samita" i "Etno connection" u Rimu. 1995. osnovao školu saksofona koja je dala više poznatih mladih saksofonista koji sada žive i rade u inostranstvu. Stalno sarađuje sa RT Sofija Big Bend, dirigent Vili Kazasijan. Nastupao sa Jildiz Ibrahimovom, Hildom Kazasijan, Dženifer O'Koneli, Ljubomirom Denevom, Julijanom Januševim. Saradnik Atinskog Big Benda mladih. Sa "OK Connection" u poslednjoj postavi nastupao na svim džez festivalima u zemlji i inostranstvu.
Diskografija: Džez paralele 1, 2 i 3 - Sofija, Royal -Atina, Alfi - Sarajevo, Priča sa južne strane iz Niša i Etno mus 02.

 

Bojan Ivkovic

Bojan Ivković
truba i fliglhorn

Bojan Ivković je rođen 1971 u Prištini. Muzičko obrazovanje stekao u Sarajevu, gde je svirao sa više jazz bendova i u big bendu RT Sarajevo. Početkom 1990 prelazi u Beograd gde je radio u orkestru Maijaca i u big bendu VJ. Sada je trenutno nastanjen u Mariboru. Diskografija: Green flower no.4, Sout Side Story of Nis vol. 2.

 

Vladica Bogosavljevic

Vladica Bogosavljević
gitara

Vladica Bogosavljević je rođen 1981. godine u Nišu. Završio srednje muzičko obrazovanje, apsolvent psihologije. Radio muziku za više pozorišnih predstava gde je učestvovao i na festivalima u Italiji i Poljskoj. Jedan je od autora prvog mjuzikla u Nišu. Stalno je angažovan u studiju u Beču. Elokventan gitarista koji se odlikuje iznenadnim melodijskim promenama. Diskografija: Ako sutra bude kao juče, Southside story of Nish 2.

 


Zoran Talević - Tale
bas gitara

Zoran Talević-Tale je rođen je 1966 u Nišu. Srednje i visoko muzičko obrazovanje stekao u Nišu i Beogradu. Muzičar širokog spektra, čija je diskografija veoma velika, a najvažnije je možda osnivanje i rad grupe Hazari sa kojima je snimio više CD-a. Muzičar etno opredeljenja uglavnom. Sarađivao je sa velikim brojem vokalista i instrumentalista iz zemlje i inostranstva. Od skoro je stalni član grupe OKE CONNECTION. Poznat je kao kompozitor i aranžer. Učestvovao u stvaranju više predstava u narodnom pozorištu, na mnogim jazz festivalima u inostranstvu.

 

Milos Marinkovic

Miloš Marinković
bubnjevi i vokal

Miloš Marinković je rođen je 1980 u Nišu. Sa 18 godina učestvovao sa OKE CONECTION na novosadskom jazz festivalu kao najmlađi učesnik festivala gde je i posebno pohvaljen. Ima interesantan pristup ritmici i muzici na globalnom planu, a svoj instrument ne doživljava kao bubanj. Interesantno je učestvovanje u jazz rap projektima gde je snimio 2 CD-a kao i South Side Story of Nis vol.2.

 
K U L T U R N I...C E N T A R...N O V O G...S A D A
N O V O S A D S K I...J A Z Z...F E S T I V A L..2005