N O V O S A D S K I...J A Z Z...F E S T I V A L
2 0 0 5
N O V I...S A D...J A Z Z...F E S T I V A L
2 3 - 2 6....n o v e m b a r...2 0 0 5. ... S R P S K O... N A R O D N O... P O Z O R I Š T E...-...N O V I...S A D
.
Kulturni centar Novog Sada

subota, 26. novembar 2004.
SRPSKO NARODNO POZORIŠTE - VELIKA SALA
R E N A T O...C H I C C O...Q U A R T E T
 
Renato Chicco - klavir
Rick Margitza - tenor saksofon
Marc Abrams - kontrabas
Andrea Michelutti - bubnjevi
  

Renato Chicco

Renato Chicco
klavir

Renato je diplomirao na Koledžu za muziku i izvođačke umetnosti u Gracu, Austiria, kao i Berklee koledžu u Bostonu. Svirao je sa legendarnim Lionel Hampton orkestrom a bio je i pijanista i muzički direktor za Jon Hendricks & Company od 1991. do 1997. godine. Pored toga, Renato je nastupao i svirao sa Clarkom Terrijem, Freddiem Hubbardom, Woodijem Shawom, Wyntonom Marsalisom, Lou Donaldsonom, Bennijem Dolsonom i mnogim drugima. Kao vođa benda, nedavno je objavio dva albuma sa trijom na kojima su i njegove obrade slovenskih narodnih pesama. Renata je Jon Hendricks nazvao pianistom par excellence. Trenutno radi na fakultetu za klavir muzičkog univerziteta u Gracu, Austrija.

 

Rick Margitza

Rick Margitza
tenor saksofon

Rođen u porodici muzičara 24. oktobra 1964. godine u Detroitu, Mičigen, Rick Margitza počeo je da svira veoma rano. Njegov deda bio je mađarski Cigan violinista, i on je započeo Marggitzino obrazovanje tako što ga je naučio da svira violinu sa četiri godine. Margitzin otac, violinista u Simfonijskom orkestru Detroita, nastavio je njegovo muzičko obrazovanje tako što ga je uveo u studio za klavir poznatog učitelja klavira Mische Kotlera. Ubzro nakon toga, Margitza je čuo snimak Charlie Parkera. Njegov deda po majci, jazz basista u bendu Glen Millera, takođe je svirao čelo sa slavnim Charlie Parkerom na njegovom albumu sa žičanim instrumentima. Nakon što je čuo Parkera, Margitza se prebacio na saksofon. Od tada, učio je uz ljude kao čto su Donald Sinta, Sonny Stitt, Gerry Niewood, Michael Brecker i David Liebman. Studirao je na Wayne State University u Detroitu, The Berklee School of Music u Bostonu, The University of Miami, i diplomirao s titulom Bachelor of Music na Loyola University u Nju Orleansu. Nakon što je šiveo u Nju Orleansu, Margitza se seli u Njujork 1989. godine. Nastupao je i/ili svirao sa velikanima kao što su McCoy Tyner, Bobby Hutcherson, Tony Williams, Eddie Gomez, Chick Corea, Dave Douglas i Miles Davis. Ima svoj bend i nastupao je po klubovima, koncertnim drvoranama i festivalima širom sveta. Njegovih deset albuma na kojima je imao vodeću ulogu, dokaz su njegovog sazrevanja u sviranju ali i razvijanja kao kopozitora. Margitza je takođe komponovao muziku za orkestar, među kojima su dve simfonije i koncert za saksofon.
Diskografija (Lider/Ko-lider): Color (1989); Hope (1990); Yule Struttin (1990); This is new (1991); Work it (1994); Hands of Time (1994); Second Home (1996); Game of Chance (1996); Conversations (1999); Hert of Hearts (2000); Memento (2001); Still (2002) i Bohemia (2005).

 

Marc Abrams

Marc Abrams
kontrabas

Rođen 24. Decembra 1958 u Njujorku, USA, ovaj profesionalni jazz basista je diplomirao na Muzičkom conzervatorijumu Hartt, Univerziteta u Masačusetsu. Njegovo profesionalno iskustvo uključuje saradnju i snimanja sa: Chet Bakerom, Karlom Bergerom, Paolom Birrom, Robertom Bonisolom, Hermanom Breuerom, Dennisom Charlesom, Kennijem Clarkom, Johannesom Endersom, Gilom Evansom, AIom Fosterom, Bennijem Golsonom, Slidom Hamptonom, Eddijem Hendersonom, Keptorchestra (sa gostima: Stevom Lacijem, Leejem Konitzom, Joom Lovanom), Tonijem Lakatosom, Kirkom Lightsijem, Munich Contemporary Chamber Music, Joom Najem, Salom Nisticom, Mikom Nockom, Pietrom Tonolom. Takođe se pojavljivao u radio i televizijskim emisijama, na jazz festivalima, koncertima i turnejama u sledećim zemljama: Austrija, Bugarska, Francuska, Nemačka, Grčka, Holandija, Israel , Italija, Poljska, Rusija, Švajcarska, Turska, SAD, Slovenija, Hrvatska, Španija. Predavao je Jazz teoriju i improvizaciju za Asocijaciju za rekreaciju i kulturu (A.R.C.I.), Padova, Italija, Bas violinu i električni bas (program pod pokroviteljstvom vlade) za Thelonious Monk školu i "Suono Improvviso", Venecija, Italija kao i na italijanskom All Stars Concert Lecture Series, Duke University, Durham, Severna Karolina.

 

Andrea Michelutti

Andrea Michelutti
bubnjevi

Živi u Parizu od 1991. godine. Andrea smatraju jednim od najzauzetijih bubnjara u tom gradu. Rođen je i odrastao u regiji Friuli u Italiji, a diplomirao je na univerzitetu u Bolonji, te nastavio studije na Muzičkom Konzervatorijumu u Šatou, u Francuskioj. Njegovo profesionalno iskustvo uključuje i nastupe na festivalima i klubovima Evrope kao i u značajnijim klubovima Pariza, gde je pratio mnoge jazz velikane. Nekoliko godina je bio član Michele Hendricks Quarteta kao i Vintage orkestra i Sara Lazarus Quarteta.
Član je i Jerry Bergonzi Quarteta sa kojim je snimio dva Cda za Double Time Records i nastupao širom Evrome i SAD a. Takođe je nastupao i sa muzičarima kao što su Harry 'Sweets' Edsion, Jimmy Owens, Art Farmer, Ben Sideran, Alain jean-Marie, Steve Grossman, Ricky Ford, Chris Potter, James Spaulding, Benny Golson, Steve Swallow, Jon Hendricks, Randy Brecker, Mark Murphy, Bill Carrothers, Barry Harris, Dick Oatts, Bob Mintzer i drugi.

 
K U L T U R N I...C E N T A R...N O V O G...S A D A
N O V O S A D S K I...J A Z Z...F E S T I V A L..2005