ALEKSANDAR DUJIN ORKESTRA
 
sreda, 15. novembar 2006.
Aleksandar Dujin – klavir
Gabor Bunford – saksofon
Ištvan Mađarić – bas gitara
Robert Pongo bubnjevi
Uroš Šećerov
– udaraljke
Vladimir Jakovljević – gitara
Aleksandar Banjac – klavijature


Aleksandar Dujin
klavir

Kompozitor, aranžer i pijanista Aleksandar Dujin (1959), bio je jedan od najomiljenijih, najpoznatijih perspektivnih pijanista još pre nego što je završio studije klavira na Konzervatorijumu u Beču. Nedavno je promovisao svoj novi projekat ’Vojvođanske impresije’. Svira razne muzičke stilove od jazz-rocka do akustičnog cool jazza, acid-etno jazza, vocalne i Big Band muzike što se može videti i po njegovoj diskografiji koja uključuje California, album njegove instrumentalne jazz-rock autorske muzike (1987); ADO ADO – akustični, cool-jazz. Autori: Aleksandar Dujin i Stefan Pelzl (1992); Wheelz – acid-etno-jazz (1992-1996), autori: Aleksandar Dujin i Stefan Zaradić; Funk & Soul – vokalna, big-band muzika (1995) sa  sedam obrađenih, i dve autorske numere; i Smooth-Jazz Vol. I – na CD-u su 6 autorskih instrumentalnih i 2 obrade vokalnih kompozicija (1999).
Dana 22. oktobra 2006 Aleksandar Dujin je obeležio 30 godina umetničkog rada.Gabor Bunford
saksofon
 

Rođen 22. juna 1972. godine. Nižu i srednju muzičku školu je završio u Subotici. Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Odsek klarinet, gde je trenutno na studijama klasičnog saksofona. 1995. godine se počeo baviti zabavnom i džez muzikom. 1999 godine je, na takmičenju mladih jazz saksofonista u Budimpešti, osvojio nagradu za najboljeg stranog izvođača. U vremenu od 1994. do 1999 je bio član Big Band-a RTV Novi Sad. Trenutno sarađuje sa najeminentnijim predstavnicima muzičke scene u našoj zemlji, i ne samo kada je jazz muzika u pitanju (Đorđe Balašević, Vlado Georgiev, Šaban Bajramović, Dado Topić, Dino Dvornik, Dejan Cukić). Član je Aleksandar Dujin Orkestra, Panonia Projecta i Yupika Quinteta.
Radi i kao studijski muzičar, a bavi se i pedagoškim radom, profesor je u muzičkoj školi.

Ištvan Mađarić
bas gitara
 

Mađarić Ištvan, rođen u Kuli, gde završava Srednju mašinsku školu. Svirao sa Vojvođanskim omladinskim big bandom, Tanjom Jovićević, Yupika Quintet'om ...

Robert Pongo
bubnjevi
 

Pongo Robert rođen 1976. u Novom Sadu. Gimnaziju završio u Novom Sadu a završava studiranje engleskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Studirao je na privatnoj Akademiji u Budimpešti na odseku za udaraljke. Svirao sa Tanjom Jovićević, Vojvođanskim omladinskim big bandom...

Uroš Šećerov
udaraljke
 

Već trideset godina je u vrhu jugoslovenske jazz scene Uroš Šećerov je na samom početku svoje karijere jazz muzičara imao privilegiju da sarađuje sa najznačajnijim jazz stvaraocima današnjice u nas, kao što su Stjepko Gut, Petar Ugrin, Laci Fidri, Rudolf Tomšič, Miša Krstić, Lala Kovačev, Ratko Divjak, Jože Privšek, Bubiša Simić, Stevan Radosavljević i drugi. U toku karijere je svirao sa svim Big Band orkestrima na teritoriji SFRJ, s tim da je posebnu saradnju kao gost solista imao sa Big Band-om RTV Ljubljana, Novi Sad i Beograd. Sa Vojislavom Brkovićem svira u njegovom Quintet-u, a kasnije i kao gost u kultnoj grupi 80-tih MEDAYA sa Wolfgangom Reisingerom i Beatom Fuhrerom. Sa Ratkom Divjakom, Ladom Jakšom i Dani Gančevom svira u grupi SONČNA POT koja je u nas prvi put predstavila etno zvuk fuzionisan sa jazz elementima. Nakon toga svira u: Lale Kovačevom orkestru BALKAN IMPRESSIONS, YU JAZZ ROCK SELEKCIJA, JOVAN MALJOKOVIĆ SEKSTET, YU JAZZ SUMMIT, VOYA BEE-JIMI HENDRIX PURE, TONY SCOT ORCHESTRA. Quintet YUPIKA sa Ivanom Aleksijevićem, Bunford Gaborom, Ištvanom Mađarićem i Dušanom Ivaniševićem, za koji su jazz kritičari naveli da je posle pojavljivanja GUT-MARKOVIĆ SEKSTETA veliki podstrek jugoslovenskoj jazz sceni i pravi predstavnik jugoslovenske jazz škole. Pored koncertne delatnosti snimio je kao studijski muzičar više desetina albuma za različite izvođače, svirao je na svim relevantnim evropskim Jazz Festivalima i snimao emisije i TV koncerte za domaće i strane radio i TV stanice. Od nastanka Novosadskog jazz festivala član je Umetničkog saveta, a 2003. i 2004. godine je bio i umetnički direktor Festivala.

Vladimir Jakovljević
gitara
 

Rođen je 1978. u Novom Sadu. Proveo godinu dana u na Jazz akademiji Grazu, Austrija, u klasi prof. Karl Ratzer-a. Muzički aktivan od 1991. Bio je član mnogih muzičkih sastava, uključujući Big Band Radio Novog Sada, Boris Kovač LaDaABa, Aleksandar Dujin Orchestra, Milaciopezo Band, zatim velikog broja jazz sastava uključujuci Jazzwah, Falsh Gordon, Tune Up,.. kao I trenutno aktuelnog sastava Interplay sa kojim ima snimljen album "Standards Time".Zapaženi nastupi na Exit festivalu, Jazz Festivalu 2000.god. Živi i radi u Novom Sadu, pored redovnoh angažmana u raznim sastavima, radi i kao studijski muzićar i profesor gitare.

Aleksandar Banjac
klavijature
 

Rođen 1976. godine u Ćupriji. Veliki talenat i interesovanje za klavijature još u osnovnoj školi, zarađujući svoj "muzički dinar" već sa dvanaest godina. Završio je muzičku školu "Isidor Bajić" u Novom Sadu, a potom se upisao na Akademiju umetnosti u Novom Sadu - odsek Kompozicije u klasi profesora Milana Mihajlovića i Slavka Šuklara. Bio je član Vojvođanskog omladinskog orkestra, kao i Big Band-a RTV Novi Sad. Sarađivao je sa Majklom Kerstingom iz Nemačke i mađarskim blues gitaristom Laslom Atilom. U prvoj polovini '90-tih član je sastava Revir, potom je od 1996. bio klavijaturista novosadskog fank-r&b benda Colibri, sa kojim je obišao celu zemlju. Poslednjih nekoliko godina član je grupe Tanje Jovićević Oktobar 1864. Kao studijski muzičar, klavijaturista, svirao je na preko 40 albuma pop muzike (Goca Tržan, Tanja Banjanin, Xenia, Elvis J. Kurtović …). Muzička izdanja na kojima je imao zapaženo učešće, bilo kao instrumentalista ili kompozitor/aranžer su Partenon/Revir, nezavsno izdanje (1994), Kasandrin glas - Metropolis (1996), II/Revir - PGP (1997), Balkanopolis - nezavisno izdanje (1999), Akos - Germany (2000), Aleksandar Dujin - Smooth - Radio 021 (2000).

 
K U L T U R N I...C E N T A R...N O V O G...S A D A
 
N O V O S A D S K I...J A Z Z...F E S T I V A L..2006