Srpsko narodno pozorište, 12 - 15. novembar 2008..
  KARL RATZER and THE SCARS

Karl Ratzer, gitara
Thomas Hojsa, klavijature
Adi Mayr, bas
Lenny Dickson, bubnjevi
Zipflo Weinrich, violina
Jose "Pepe" Brito, udaraljke
.Subota, 15. novembar 2008.........
Karl Ratzer
Karl Ratzer, gitara, rođen je 1950. Već 1965 kao gitarista grupe „Slaves“ dostiže kultni status. Ubrzo posle toga postaje član prve austrijske supergrupe „C-Department“.
Zajedno sa Peterom Wolfom (Keyboard) i Supermax Kurtom Hauenstein (Bass) osniva grupu „Gipsy Love“.
1972 odlazi u USA i priključuje se poznatom projektu „High Voltage“ (kasnije, „Rufus & Chaka Khan“), Chet Baker, Bob Mintzer, Tom Harrell, Bob Berg, Joe Farrell und Steve Grossman.
1974 na turneji sa „American Allstars“ vraća se na kratko za Austriju gde poslednji put nastupa sa Harrijem Stojkom u Wiener Camera Clubu.
1977 u Njujorku on i Jeremy Steig, Dan Wall, Eddie Gomez, Joe Chambers i Ray Mantilla osnivaju novi bend.
1980 ponovo se vraća za Beč i saradjuje sa velikanima kao što su Art Farmer, Clark Terry, Lee Konitz, Chaka Khan, Carl Verheyen i Eddie „Lockjaw“ Davis.
Bio je i dugogodišnji gostujući profesor na visokoj muzičkoj školi u Gracu.
2004 zapošljava se na VMI -Vienna Music Insitut-u.
„The Scars“ je bend istaknutog austrijskog gitariste Karl Ratzer-a.

Thomas Hojsa
Tommy Hojsa, klavir, klavijature, harmonika, vokal.
Rođen 4. januara 1967 u Beču. Sa samo 6 godina počinje da svira klavir, a kasnije i harmoniku.
Poznat je takođe i kao kompozitor muzičkih recitala (Singspiel) u tradiciji bečkih pesama (Wienerliedes). Njegovo poslednje delo, prepev Molierove komedije „Der eingebildete Kranke“, je sa velikim uspehom izvođeno na Wiener Festwochen 2008.
Sa svojim omiljenim instrumentom Fender Rhodes Stagepiano 73 uspinje se na vrh Jazz, Funk und Rhythm & Blues scene.
Adi Mayr
Adi Mayr, bass, rođen 12. aprila 1964 u Beču. Sa 6 godina počinje da svira gitaru, a kasnije bubnjeve i bas gitaru.Samouki muzičar, učeni prodavac i radnik u cirkusu i na centralnom groblju. 1992. kao producent grupe „Positiv“ izdaje Dialekt CD „Menschlich betrachtet“, na kom sam svira sve instrumente. Kompozitor je i autor radioemisija, podučava bas i razvija muzičko-pedagoške igra za učenje.
Zajedno sa Karl Ratzerom sarađuje Sa Chaka Khanom, Dorettom Carterom, Hallucination Company, Ostbahn Kurti, Rounder Girls, Romanom Gregorijem, Rolandom Düringerom i Adi Hirschalom.

Lenny Dickson
Lenny Dickson, bubnjar, rođen 13. Aprila 1956 u Springsu, južnoj Africi.
Sa 15 godina počinje da svira bubnjeve. 1985 posle vojske preko Holandije i Engleske dolazu za Beč. Sarađivao je sa Peterom Wolfom, Davidom Hasselhoffom, Georgom Danzerom... Sa Rolandom Sicheritsom je svirao u filmovima „Muttertag“, „Freispiel“, „Mutig in die neuen Zeiten“.
Životni moto mu je: „Uči dok si živ“.
HP: www.lennydickson.com

Zipflo Weinrich
Zipflo Weinrich, violina, je rođen 16. juna 1964. godine u Beču, u porodici zapadnoevropskih cigana, Sinti. Da bi nasledio muzički dar od svoje porodice, sa nepunih 8 godina počinje da svira violinu. Studirao je Gipsy Jazz sa člaovima svoje porodice. Sedam godina kasnije održao koncert u legendarnom Jazz klubu u Beču. Od tog momenta niko mu nije stajao na putu ka uspehu. Zipflo Weinrich je nastupao sa mnogim velikim svetskim umetnicima kao što su: Karl Ratzer, Fritz Power, Richard Öesterreicher, Barny Rassel, Attila Zoller, Oliver Jackson, Doot Thielemann i Red Mitchell. Njegov dar za improvizaciju, osećaj za ritam, i prirodna blaga narav su stvorili od njega svetleću zvezdu austrijske Jazz scene. Svirao je na mnogim festivalima i Jazz klubovima. (Lappland, Graz, Villach, Wuerzburg, Nuemberg, Stuttgart, Muenchen i Salzburg).

Pepe Brito
Jose “Pepe” BRITO, perkusionista, rođen 22.06.1947. u Montevideu, u Urugvaju, svira i gitaru i harfu. 1970. prešao je da živi na Kubi a 1975. u Argentini da bi 1977. godine emigrirao u Evropu. Od 1982. živi u Austriji.

.K u l t u r n i...c e n t a r...N o v o g...S a d a
N O V O S A D S K I...J A Z Z...F E S T I V A L...2 0 0 8..