Srpsko narodno pozorište, 12 - 15. novembar 2008..
  ELDAD TARMU JAZZ ENSEMBLE

Eldad Tarmu, vibrafon
Gyarfas Istvan, gitara
Branko Marković, kontrabas
Tavi Scurtu, bubnjevi
.Sreda, 12. novembar 2008.........
Eldad Tarmu

Eldad Tarmu je trenutno profesor na jazz studija na Jazz fakutetu „Richard Oschanitzky”, Tibiscus univerziteta, u Temišvaru, Rumnija. Ima magistarsku diplomu iz afro/latino muzike sa Kalifornijskog državnog univerziteta u Los Anđelesu. Snimao je i nastupao sa nekim od najznačajnijih izvođača u njihovim muzičkim žanrovima uključujući imena kao što su: Pancho Sanchez, Ernie Watts, Taj Mahal, Cybil Shepherd, Freddie Hubbard, Billie Higgins, Frank Morgan i Ron Affif. Nastupao je u 25 zemalja širom sveta na raznim festivalima i koncertima i snimio šest albuma: Aluminum Forest, Get Up Close, Exotic Tales, Visits, Farewell St. George, Songs for the Queen of Bohemia. Get Up Close se našla na dvadesetom mestu američke jazz liste radio pesama četiri nedelje zaredom. Na njegovom najnovijem CD-u, Songs For The Queen Of Bohemia, pojavljuju se i gudački kvartet Temišvarske filharmonije i izraelski bubnjar Yoni Halevy. Na ovom eklektičnom projektu nalazi se mešavina jazza, cenralnoistočne i kamerne muzike. Na najnovijem projektu sarađivaće sa Temišvarskom filharmonijom.


Gyarfas Istvan

István Gyárfás je rođen u Budimpešti, Mađarska, 14. maja 1962. On je elektro inženjer, jazz muzičar i nastavnik. Njegov prvi instrument je bila violina. Počeo je da svira gitaru sa 12 godina. Završio je studije na Jazz konzervatorijumu Bela Bartok i na Višoj školi za muziku Franc List (2001), gde mu je profesor bio Gyula Babos. Svira swing i bebop stil, a njegovi omiljeni jazz gitaristi su: Barney Kessel, Kenny Burrell i Wes Montgomery. Zadjih par godina on je bio prateći gitarista mnogih vrhunskih mađarskih jazz izvođača, kao što su: Sándor Benkó, Balázs Berkes, Tamás Berki, Gusztáv Csik, Csaba Deseő, István Grencsó, Gyula Kovács, Béla „Szakcsi” Lakatos, Tony Lakatos, Aladár Pege, István Regős, Ferenc Snétberger, György Szabados, Rudolf Tomsits i György Vukán. On često nastupa sa svojim bendom pod nazivom Gyárfás István Trio u mnogobrojnim jazz klubovima. Svirao je na više festivala u Evropi (Austrija, Slovačka, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Rumanija, Nemačka, Italija, Finska, Holandija, Velika Britanija i Danska), u Africi (Kenija) i Aziji (Indonezija). Često se pojavljivao kao gost na CD-ima i emisijama sa mnogim mađarskim i stranim izvođačima. Svirao je zajedno sa nekim slavnim američkim jazz muzičarima kao što su: Tommy and Mia Vig, Ernie Wilkins, Ed Thigpen, Big Red Ron, Tom Young, Bosko Petrovic, Eldad Tarmu, Benny Green, Ted Rosenthal, Carol Cass, Kim Hitchkroft, Herbie Mann i gitaristom Agostinom DiGiorgiom. Njegovi albumi su: Captive Dreamer - sa Gáborom Winandom (1990), Live at the Jazz Café (1996), Midnight in Pest – sa Big Red Ronom (1998), In Between - sa Beom Munkácsi i Gáborom Virághom (2000), Tale - sa Csabom Deseőm (2003), Nairobi Romance - sa Bélom Szalókijem (2005) i Old Amsterdam (2006).

Branko Marković
Rođen u Novom Sadu 1957 godine. Od 1981. je studirao kontrabas na Muzičkoj akademiji u Beogradu. Prisutan je na beogradskoj džez sceni od 1980. Branko je svirao sa većinom najznačajnijih srpskih džez muzičara i bendova, a i na festivalima sa internacionalno poznatim imenima  kao što su Chat Baker, Lester Bowie, Don Moye, Philip Catherine, Less Mac Cann, Ed Thigpen, Larry Coryell, Horace Parlan, Alvin Queen, Tony Lakatos, Charles Mc Pherson… 1988 postaje stalni član Big benda RTS-a i svira i snima sa muzičarima kao što su Benny Golson, Edijem Eddie Henderson, Don Menza, Clark Terry, Diane Schuur, Vic Vogel, Ack van Rooyen, Peter Herbolzheimer, Brad Leally, Jerome Richardson, Duškom Gojkovićem, Miletom Pavlovićem, Ronnie Cuber, Steve Turre. Od 1997 do 2003. predavao je kontrabas i male ansamble na odseku za džez u Srednjoj muzičkoj školi „Stanković” u Beogradu. Branko Marković je suosnivač i umetnički direktor “North City Jazz & Blues Festival” u Kosovskoj Mitrovici od 2003. godine, kao i “Whitefield Jazz Festivala” u Bijelom Polju (Crna Gora) od 2007.


Tavi Scurtu
Tavi Scurtu svira kao samouki bubnjar i programer na bubnjevima sa raznim muzičarima kao što su: Dan Mitrofan Group, Brigada Artistica Urbana (BAU), Aievea, iordache, Baumann, Jazz Credit, Funky Growl, Acum, Moody Stuff, Electric Version, Aquarium, Outernational Space Gipsy Consortium itd.
.K u l t u r n i...c e n t a r...N o v o g...S a d a
N O V O S A D S K I...J A Z Z...F E S T I V A L...2 0 0 8..