GLAVNI KONCERTNI PROGRAM - Srpsko narodno pozorište - petak, 18. novembar 2011.
ANDI KISSENBECK’S CLUB BOOGALOO
ANDREAS KISSENBECK, Hammond organ
TORSTEN GOODS, gitara, vokal
PETER WENIGER, saksofon
TOBIAS BACKHAUS, bubnjevi
CLUB BOOGALOO
"CLUB BOOGALOO" – samo ime kaže: moderni jazz na orguljama u kojem groove igra ključnu ulogu – bebop, funk, shuffle, swing i boogaloo. Pored toga, ima i elemenata bluesa i naravno topli zvuk hammonda B 3. Muzika se zasniva na tradiciji umetnika kao što su Jimmy Smith, Jack McDuff, Dr. Lonnie Smith, Don Patterson, Charles Earland, Larry Goldings, Joey DeFrancesco, Jimmy McGriff, George Benson, Grant Green i Wes Montgomery i nastavlja savremenim putem.
ANDREAS KISSENBECK
Andreas Kissenbeck (orgulje) je nastupao na koncertima i gostovanjima sa muzičarima kao što su: Bennie Bailey, Jiggs Wigham i Bobby Shew. Pored toga što svira orgulje i klavir, predaje na muzičkim univerzitetima u Minhenu, Hanoveru, Vircburgu i Minsteru. Dobitnik nagradu za jazz Süddeutsche Zeitung-a (renomirani južnonemački list).
TORSTEN GOODS
Torsten Goods (gitara/vokal) poznat po svojim uspešnim albumima objavljenim za ACT, svira pre svega svoju gitaru, koju je veoma uspešno svirao i sa Lesom Paulom, Bobom Jamesom i Chrisom Potterom. Bio je finalista međunarodnog jazz takmičenja u Montrou, Londonu, Briselu i Drezdenu, kao i polufinalista čuvenog takmičenja „Thelonious Monk Guitar Competition" u Vašingtonu.
PETER WENIGER
Peter Weniger (saksofon) je dobio jazz nagradu SWF i Kvartalnu nagradu nemačkih muzičkih kritičara. Svirao je sa umetnicima kao što su John Aebercrombie, Mike Stern, Adam Nussbaum, David Liebman, Carl Allen, Jeff Hamilton, Maceo Parker, Lional Richie, i mnogi drugi. Profesor je jazz saksofona na Univerzitetu umetnosti u Berlinu.
TOBIAS BACKHAUS
Tobias Backhaus (bubnjevi) je već nastupao po klubovima i festivalima širom sveta sa tako raznovrsnim umetnicima kao što su Torsten de Winkel, Tony Lakatos, Carlos Bica, Martin Gjakonovski, Orlando LeFleming, Gwilym Simcock, Bob Mintzer, Herb Geller, Norbert Scholly, Nils Landgren, Jiggs Whigham, Bob Degen ili Ack van Rooyen.
K u l t u r n i...c e n t a r...N o v o g...S a d a
N O V O S A D S K I...J A Z Z...F E S T I V A L...2 0 1 1.