GLAVNI KONCERTNI PROGRAM - Srpsko narodno pozorište - petak, 18. novembar 2011.
GISLE TORVIK TRIO
GISLE TORVIK – gitara
AUDUN ELLINGSEN – kontrabas
HERMUND NYGAARD - bubnjevi
GISLE TORVIK TRIO
Ovo je potpuno novi bend sastavljen od muzičara koji su među najboljim mladim nordijskim jazz umetnicima. Trio uspešno pokriva čitav dijapazon od šaptavih izraza do eksplozivnih ritmova swinga, a sve to začinjeno organskim nordijskim zvukom. To znači da je melodijski i izvođački izraz Torvikovih kopozicija uglavnom melanholičan i sa snažnim melodijskim linijama. Iz melodija se vidi da su napisane u Norveškoj, a u pojedinim kompozicijama se oseća nagoveštaj uticaja norveške narodne muzike.
GISLE TORVIK
(rođen 2. juna 1975. u Bergenu, Norveška)
Gisle je odrastao u prelepom fjordu Hardanger na zapadnoj obali Norveške. Počeo je da nastupa sa lokalnim bendom, ali sa 19 godina ga je udario „jazz-voz”. Začudo, gitaru je počeo da svira tek sa 17 godina, ali ga danas smatraju jednim od najtalentovanijih nordijskih jazz gitarista.
Prvi album je Torvik je objavio 1999. pod nazivom Nakenutengitar (u prevodu „Bez gitare nag”), na kojem su između ostalih svoj doprinos dali i Sigmund Groven i Petter Wettre.
Album „Frozen Moment,” na kojem peva Hilde Norbakken, izašao je 2009, naišavši na dobar prijem kritike. Ovo je bio prvi album na kojem se kombinuju vokali i gitara kao glavni „glasovi”. U martu 2011. njegova pesma „I remember” sa ovog albuma ulazi u polufinale Međunarodnog takmičenja za kompozitore ISC.
„Festivalmag” kaže: Melodije su prožete nordijskom melanholijom i mrazom, baš kao albumi Jana Garbareka, Mari Boine i Terjea Rypdala. Ovim se Torvik direktno svrstava u svetski poznatu nordijsku jazz tradiciju. 
Torvik radi kao kompozitor, muzičar, aranžer, producent i dirigent, kao i gostujući profesor.
Ovih dana stvara muziku za treći album koji je u pripremi, na kojem će objaviti i novu melodiju „Tranquil Fjord”. Video napravljen za ovu numeru imao je preko 10 000 posetilaca samo nekoliko nedelja pošto je objavljen, čime se plasirao na 3. mesto po glasovima veb portala BesJazzVideos.com.
AUDUN ELLINGSEN
(rođen 4. januara 1979. u Orsta, Norveška.)
Jazz mu je postao glavna preokupacija kada je kod jednog prijatelja čuo „Kind of Blue” kada je imao 16 godina, i ubrzo je shvatio da mora da počne da svira kontrabas. Bilo mu je zabavnije da svira kontrabas nego električni bas, i on počinje da vežba kao lud.
Godine 1999. upisuje jazz odsek na Muzičkoj akademiji u Lidsu (UK) gde je studirao kod Stuarta Rilija i Zoltana Dekanjija.
Tokom godina provedenih u Lidsu, postao je aktivan basista, svirajući u raznim grupama i lokalnim ritam sekcijama, i kao pratnja gostujućim britanskim i američkim solistima kao što su Mark Nightingale, Joe Temperly, Alan Barnes i Red Holloway, da navedemo nekoliko. Jedan od njegovih glavnih projekata, „Sphinx”, osnovan je u tom periodu i oni počinju da snimaju CD-e i sviraju na turnejama po Engleskoj i Norveškoj. Gostovao je u jazz klubovima i na festivalima u Norveškoj, Finskoj, Danskoj, Švedskoj, Grčkoj, Francuskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Belgiji, Slovačkoj, Kini i Japanu sa velikim muzičarima i bendovima kao što su Froy Aagre, Arch70, Sphinx, Kenny Wheeler, Tomasz Stanko, Bobo Stenson, Hot Club de Norvege, Petter Wettre, Staffan William-Olsson, Nils Olav Johansen, KORK (Orkestar Norveške radio-televizije), Matt Bourne,Ognjen Popović, Bojan Nikolić i sopstveni bend, Audun Automat, koji svira njegove autorske kompozicije.
HERMUND NYGAARD
Hermund Nygaard (1979) je studirao jazz na NTNU (Norveški univerzitet za nauku i tehnologiju)  u Trondhajmu, Norveška.
Svojim karakterističnim i muzikalnim sviranjem bubnjeva izgradio je ime ne samo u Norveškoj, nego i na međunarodnoj jazz sceni. Tokom godina svirao je na turnejama sa mnogim velikim zvezdama iz sveta jazza, kao što su Silje Neergaard, Sharp 9, The Real Thing, The Norwegian Broadcast Orchestra, da navedemo nekoliko. Hermundovo intuitivno i improvizovano muziciranje može se čuti na mnogim albumima od pop do free jazz muzike.
K u l t u r n i...c e n t a r...N o v o g...S a d a
N O V O S A D S K I...J A Z Z...F E S T I V A L...2 0 1 1.