GLAVNI KONCERTNI PROGRAM - Srpsko narodno pozorište - subota, 17. novembar 2012..
HARRI STOJKA BAND
HARRI STOJKA – gitara
JELENA KRSTIĆ – vokal
CLAUDIUS JELINEK – ritam gitara
PETER STRUTZENBERGER – kontrabas
HEIMO WIEDERHOFER – sner bubanj
TURGAY UÇAR – darabuka
HARRI STOJKA
Harri Stojka je austrijski kompozitor i muzičar romskog porekla.  Sa šest godina je dobio prvu malu gitaru na poklon od oca. Nije dugo potrajalo kada je usledio i sledeći poklon, tj.gitara od oca sa propratnim savetom: "Moraš stalno da vežbaš . I to da vežbaš dok ne počne da se puši iz gitare". Nedugo posle, Harri je rekao ocu, "Tata, ja vežbam i vežbam, ali nigde nema dima?!". Ovaj stav Hari je zadržao i narednih četrdeset godina, a muzika virtuoza kao što su Pet Martino, Georg Benson, Joe Pass i pre svega Django Reinhardt pobrinuli su se za motivaciju. Harijeva umetnička karijera startuje 1970, sa bendom Jano+ Harri Stojka u bečkoj Areni. Hari počinje da svira bas u bendu "Gipsy Love" sa Karl Ratzer-om, i gitaru u bendu "Wolfs Objektiv Truth Orchestra" sa Perer Wolfs-om. Posle razlaza sa bendom, Hari osniva svoj bend "Harri Stojka Express", koji je jedini austrijski bend, pored Jimmi Cliffa, Eric Burdena, Van Morrisona i Carlos Santane svirao na Open Air festivalu na bečkom Prater stadionu. Odmah potom usledili su mnogi pozivi za nastupe, a među njima i Montreux festival, koji je "Meka" svih džez muzičara. Na Montreux festivalu nastupao je sa Larry Coryell u okviru "Guitar- Summit"-a. Ovacije i brojne poizivne kritike medija i muzičara sa Montreux festivala svrstale su Harija među najbitnije austrijske džez muzičare. Hari je nastupao širom sveta, u svakoj evropskoj zemlji, i na mnogobrojnim festivalima kao što su: Jazzfestival u Montreux, gde je svirao odmah dva koncerta na zahtev publike, zatim Kahmoro Festival, Sziget Festival u Budimpešti, Django Reinhardt - Memorial Festival u Augsburgu, Jazz Festival u Gracu, Jazzfestival u Salcburgu, Jazzfest na Džakarti, Jazzfest u Yougjakarti gde je bio i kraljev gost. Za vreme njegove jednomesečne turneje u Indiji snimljen je i dokumentarni film o Hariju "Gipsy Spirit - Harri Stojka jedno putovanje" koji je 2011. godine pokupio austrijskog "ROMY"-a i izabran za najbolji dokumentarni film (www.gypsyspirit.at) . Filozofija koja stoji iza Harijeve muzike je jednostavno uživanje u muzici i zadovoljstvo u sviranju. Iako iza sebe ima bogatstvo snimljenih CD-ova,  nastupi uživo imaju najvisi prioritet u njegovoj umetničkoj delatnosti.
JELENA KRSTIĆ
Jelena je rođena 1980.godine u Kovinu i potiče iz porodice muzičara, pa nikoga i ne čudi što je već sa tri godine počelo njeno muzičko obrazovanje. Sa četiri je  imala prvi javni nastup. Nakon zavšene niže muzičke škole u Smederevu, školovanje nastavlja u Beogradu u srednjoj muzičkoj školi (smer teorija muzike i pevanje). 1999. godine još odlučnije prati svoju ljubav prema muzici kada upisuje prestižnu muzičku akademiju u Gracu na odeku za pevanje. Nakon diplomiranja na akademiji u Gracu, 2002 upisuje bečki konverzatorium na odesku za kompoziciju i teoriju muzike na kom je takođe diplomirala, 2007.godine.
Zahvaljujući njenim glasovnim sposobnostima i jedinstvenim scenskim nastupom, Jelena važi za jednu od najcenenijih umetnica na sadašnjoj austrijskoj sceni. To je i dokazala, kada je 2005.godine pobedila na takmičenju za najbolju pevačicu Austrije "THE VOICE".Jelena je učestvovala i u brojnim pozorišnim produkcijama u Beču i Gracu. Nastupala je u New York-u, Washingtonu, na Karibima, Austriji, Nemačkoj, Mađarskoj, Srbiji i u drugim zemljama.
Od 2008 uspešno sarađuje sa Harri Stojkom.
CLAUDIUS JELINEK
Klaudijus je diplomirao još 1983. godine na bečkom konzervatorijumu ,odsek za džez gitaru,a iste godine počinje i da predaje gitaru na bečkom konverzatorijumu "Prayner". 1988. godine prelazi da predaje u srednjoj muzičkoj školi Bruck/Leitha gde i danas radi. U toku njegove umetničke karijere nastupao je sa mnogim austrijskim muzičarima u ranim fomacijama, kako u teatru tako i na bini sa: Harri Stojkom, "Good News" projekat sa violinistom Rudi Bergerom, Mario Lima, Soul-Project sa Christian Radovanom i Bumi Fian I mnogim drugim.
PETER STRUTZENBERGER
Petar je rođen u Beču 1957. godine. Još kao dete, pokazao je svoje interesovanje i talenat za muziku, tako što je proizvodio zvukove i svirao na svim mogućim kućnim stvarima. Preko sviranja gitare dolazi do E-basa, a put od električnog basa do kontrabasa nije dugo trajao. Za vreme a i nakon  diplomiranja na bečkom muzičkom univerzitetu, na Petrovu listu referenci nizala su se imena poput Axel Zwingenberger, Big Jay Mc Neely, Red Holloway, Hank Thompson, Larry Garner, Dana Gillespie, Howard Alden i drugi.
HEIMO WIEDERHOFER
Hajmo je diplomirao na prestižnoj muzičkoj akademiji u Gracu, na odseku za džez i klasiku u klasi Manfreda Josela, Kurta Hammera , August Zebla i Geralda Froma. U svojoj uspešnoj umetničkoj karijeri, binu je delio sa Sheila Jordan, Albert Mangelsdorff, Bill Dobbins, Jimmy Knepper, Ron McClure, Marc Murphy, Andy Bey, Jarmo Savolainen, Phil Markowitz, Ed Neumeister, Karl Ratzer, Gustavo Bergalli, Fritz Pauer, Steve Gut, Boško Petrović I drugima. U okviru raznih turneja nastupao je širom sveta i raznim internacionalnim džez festivalima od Indije preko Belgije, Italije, Češke, Slovačke, Engleske, Malte, Poljske, Kube, Južne Afrike, Nemačke, Austrije do bivše Jugoslavije.
TURGAY UÇAR
Turgaj, romski muzičar turskog porekla, počinje sa devet godina da svira klarinet, po želji oca koji je takođe muzičar. Još 1991. godine, kao talentovani tinejdžer nastupa sa raznim poznatim turskim umetnicima širom Turske. 2003. godine u okviru evropske turneje dolazi na gostovanje u Beč gde i ostaje da živi i sarađuje sa austrijskim muzičarima poput Harri Stojke, Alexander Wladigerof, Mansur Bildik, Südbahnhof, Fatima Spar, Kadero Rai i Özlem Bulut. A 2008. Godine osvaja i prestižnu austrijsku nagradu "World Music Preis" sa Kadero Rai i Özlem Bulut.
K u l t u r n i...c e n t a r...N o v o g...S a d a
N O V O S A D S K I...J A Z Z...F E S T I V A L...2 0 1 2.