Vokali: Milica Dobrić, Ivana Dimitrijević, Nataša Pejčić i Gorica Šutić;

Nevena Pejčić, klavir

David Gegić, kontrabas

Aleksa Milijanović, bubnjevi

 

 

MING je sastav koji izvodi originalne kompozicije i aranžmane popularnih džez standarda šezdesetih i sedamdesetih godina. Brojni nastupi i kolaboracije usledili su nakon objave o osnivanju sastava, s obzirom na to da je umeće ovih mladih muzičara već poznato srpskoj džez sceni. Vokali MINGA – Milica, Ivana, Nataša i Gorica aktivne su na muzičkoj sceni od srednjoškolskih dana. Četvorka je svoje znanje o džez pevanju usvojila od priznatih džez pevačica: Jelene Jovović i Vesne Petković, profesorke na Fakultetu muzičke umetnosti. Kako su njihove profesorke krojile vokalni zanat u Austriji, svoju ljubav ka old school džezu su prenele svojim učenicama. Rad sastava je probuđen inicijativom mlade pijanistkinje Nevene Pejčić, koja je okupila raspevanu četvorku, kreirala koncept inspirisan zvukom šezdesetih i sedamdesetih godina, a onda dovela pojačanje u vidu ritam sekcije. Bendu su se pridružili kontrabasista David Gegić i bubnjar Aleksa Miljanović, koji su svojim istančanim muzičkim izrazom dali doprinos ovom sastavu. Tako je MING dobio svoj novi zvuk kao vokalno-instrumentalni sastav. Na repertoaru benda su džez standardi u originalnim aranžmanima kao i originalne numere inspirisane ovim ali i modernijim zvukom savremenog džeza.

 

 

Nevena Pejčić je pijanista, aranžer i bend lider. Predvodi MING muzičku dinastiju. Rođena je u Subotici, gde je završila osnovno i srednje muzičko obrazovanje. Bruseći zanat i dirke na klasičnom i džez frontu, Nevenin talenat nagrađen je brojnim nagradama sa međunarodnih i republičkih takmičenja. Uvek aktivna i posvećena, Nevena je još u srednjoj školi bila član sastav JAZZVA sa kojima je nastupala na Nišvil džez festivalu i Jazzik festivalu u Subotici. Osvajavši talentom sve gradove Srbije, 2015. na red je došao Beograd kada je upisala osnovne  studije na Fakultetu muzičke umetnosti. Svoju muzikalnost je razvijala na Džez odseku Fakulteta muzičke umetnosti uz profesora Savu Miletića. Neustrašiva dama, master džez pijanista, posebno je svoj angažman u muzici posvetila kompoziciji i džez aranžiranju, ističući se i u vokalnim aranžmanima. Okupila je svoje džez istomišljenike u vokalno-instrumentalni sastav MING, postavši tako unikatna pojava na domaćoj sceni. Nevena Pejčić, zadužena za zvuk klavira i aranžmane, uvek ističe kako poređenje imena sastava sa slavnom kineskom dinastijom Ming nikako ne može naljutiti članice ovog kvarteta, jer su poezija, muzika i umetnost uopšte zauzimali veoma visoko i značajno mesto u društvu tog vremena. A to je upravo njihova misija – popularizacija džez muzike. Nevena je svoj talenat prikazala i na takmičenju Od inspiracije do dela, u kojem se među talentovanim stvaraocima izdvojila kao jedan on dobitnika nagrade. Svoje muzičko polje izražavanja ostvaruje i svirajući u predstavama Bolivud i Mačka na usijanom limenom krovu Narodnog pozorišta i Beogradskog dramskog pozorišta.

 

Milica Dobrić, vokal. Neizbežno magičan senzibilitet vokala Milice Dobrić odraz je njene privrženosti etno pevanju kao i džezu, te ovaj spoj stvara jedinstveni melos u njenom glasu. Ova dvadesetčetvorogodišnja džez pevačica iz Kosovske Mitrovice bila je deo jedne od najdinamičnijih generacija na Odseku za džez pevanje u Srednjoj muzičkoj školi „Stanković“ i odatle je sa sobom ponela dragocena prijateljstva iz kojih je neminovno rasla muzika. Tako je sa svojim prijateljima skrojila Glasper Belgrade Experiment gde se ova razigrana osmorka poigrava sa savremenim džezom i soul/fank zvukom. Milica je nastupala u mnogim kulturnim centrima i na festivalima širom Srbije, a sa svojim džez kvintetom nastupala je na džez festivalu u Kosovskoj Mitrovici 2011. i 2017. Godine. Sa Sanjom Marković nastupila je na Beogradskom džez festivalu 2017. godine, a na festivalima Nišvil, Karusel, Tivat World Music festivalu, Whitefield festival Etnofestu i Nušićijadi nastupala je sa sastavom Ethno jazz Orchestra (EJO). Ovaj bend je ostvario značajan uspeh u 2019. godini postavši finalistom takmičenja za Nagradu „Milan Mladenović“ i MAC music awards. Takođe, bend je učestvovao na takmičenju za pesmu Evrovizije 2020. godine i ostvarili su uspeh kao finalisti Beovizije.

 

Ivana Dimitrijević, vokal. Kada istražite odakle dolaze članovi MING-a, uvidećete da je u sastav utkana energija različitih delova Srbije, te nam tako vokal Ivana Dimitrijević dolazi iz jugoistočne Srbije, iz Vlasotinca. Osnovnu i srednju muzičku školu završila je u Leskovcu, otkrivši džez još tada. Svoje dalje obrazovanje nastavlja na Fakultetu muzičke umetnosti u prestonici, na Odseku za džez i popularnu muziku, gde pohađa džez pevanje u klasi profesorke Vesne Petkovic. Trenutno je na završnoj godini osnovnih akademskih studija. Pored organizacije nastupa na fakultetu, nastupala je na Nišvil festivalu, Beogradskim horskim svečanostima, u Kulturnom centru „Vlada Divljan“, na Kolarcu, u Domu Omladine, SKC, Ateljeu 212, Banskom dvoru i spisak se samo nastavlja! Ova posebna mlada dama ima najbaršunastiji vokal, u to budite sigurni, a ta njena zvučna milovanja oblikovana su snažnim uticajima džez diva zlatnog doba (Sarah Vaughan i Ella Fitzgerald). Uz to, muzička platna velikana kao što su Chet Baker, Mel Torme, Jon Hendricks, Thelonious Monk, Sonny Rollins, Dexter Gordon ucrtala su u njeno muzičko biće note kojima se obavezala ovom žanru doživotno, predano i bezuslovno.

 

Nataša Pejčić, sestra u muzici, nije samo metaforična pojava kada pričamo o MING-u. Nevena i Nataša su stvarale i muzicirale zajedničkim snagama od malih nogu, da bi se starijoj sestri Nataša pridružila u Beogradu 2016. godine kako bi nastavila svoje obrazovanje na Fakultetu muzičke umetnosti. Uvek detaljna i posvećena, svoj odličan uspeh nastavila je i kada je u pitanju rad na karijeri. Po dolasku u Beograd uključivala se u razne projekte na Džez odseku beogradske akademije, te je nastupila na Nišvil džez festivalu sa kolegama sa fakulteta dve godine zaredom. U njenoj biografiji možemo naći i nastupe na Jazzik festivalu (Subotica), Pančevačkom džez festivalu, Jazz in the Park (Rumunija). Nastupala je na na obeležavanju Sto godina od rođenja Ele Ficdžerald, gde je nastupala sa najeminentnijim džez pevačicama današnje srpske džez scene. Njen vokal upotpunjuje zvuk Ethno Jazz Orchestra (EJO) sa kojim je ušla u uži izbor za Nagradu „Milan Mladenović“ kao i u finale Beovizije 2020. sa pesmom „Trag“.

 

Gorica Šutić je džez/soul/r’n’b pevačica i vrsna pijanistkinja iz Novog Sada. Živi i stvara u Beogradu od 2015. godine kao student Fakulteta muzičke umetnosti i slobodna kreativna duša. Ova vojvođanka osnovno i srednje muzičko obrazovanje usmerila je u pravcu crno-belih dirki, osvajajući mnoge nagrade i priznanja na pijanističkim takmičenjima. Preusmerivši svoj fokus na glas i popularnu muziku, upisuje Džez odsek na akademiji u Beogradu. Poigrava se sa svojim vokalnim i pijanističkim znanjem, snimajući unikatne obrade popularnih pesama. Trenutno je najaktivnija sa svojim bendom Gorica and The Greooveheadz, radeći na jedinstvenom zvuku kroz autorski rad. Sarađivala je sa beogradskim reperom Kendijem kom je pevala r’n’b vokale za poslednji album. Njen glas ispunio je sale kulturnih centara širom zemlje, dok zvuci njenog klavira prate glumačke pokrete predstave Moja ti Ateljea 212. Član je i Glasper Belgrade Experimenta. Nastupala je na Beogradskom džez festivalu sa svojim kvintetom kao i na Pančevačkom džez festivalu I festivalu Jazz in the Park (Rumunija) sa MING sastavom.

 

David Gegić, kontrabasista, rođen u Beogradu 1995. godine. Završio je nižu i srednju muzičku školu, svirajući fagot. Osvajao je mnoga republička i međunarodna takmičenja. Razvojni period obeležen je mnogim nastupima sa kamernim sastavima i orkestrima u zemlji i inostranstvu, kao i sa Međunarodnim orkestrom mladih podunavskog područja, sa kojim je nastupao na koncertima u Mađarskoj i Rumuniji. Džez muzici se posvećuje u tinejdžerskim godinama. Bas gitaru je naučio da svira pohađajući privatne časove kod priznatih džez muzičara kao sto Vladimir Samardžić i Fedor Ruškuc. 2016. godine upisuje kontrabas na Džez odseku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Milana Nikolića. Aktivan je muzičar na beogradskoj džez sceni i u različitim sastavima je imao je prilike da svira na festivalima kao što su Jazztronic u Vršcu, Jazz Bay fest u Herceg Novom, Nishville jazz festival, Festival Oslobađanje u Beogradu. Trenutno je aktivan profesor bas gitare u Centru za klasičnu i džez muzičku edukaciju kao i u Kulturnom skloništu u Novom Sadu.

 

Aleksa Milijanović, bubnjar, rođen je u Čačku 1999. godine. Sa pet godina je počeo da svira bubanj. Nižu muzičku školu završio je u Čačku na Odseku za klavir, sa velikim brojem nagrada u klasičnoj muzici. Za džez muziku se zanima od samog početka odrastajući sa bratom pijanistom. Srednju muzičku školu završava u Čačku na odseku Teorije muzike gde postiže uspehe na takmičenjima iz solfeđa i klavira. Dugi niz godina sarađuje sa različitim muzičarima. Trenutno njegov gruv upotpunjuje zvuk bendova Ethno Jazz Orchestra (EJO) , Vladimir Tubić Quintet, Istanbul Nights i Gorica and The Grooveheadz. Nastupao je na muzičkim festivalima širom zemlje: Jazzibar jazz festival, Nisville jazz festival , Jazzik Festival, Jazz festival Kikinda, Karusel fest, Belgrade choir festival, Majske muzičke svečanosti, kao i u poznatoj muzičkoj emisiji Tri boje zvuka. Sa bendom EJO je ušao u finale Beovizije 2020. kao i u uži izbor za Nagradu „Milan Mladenović“. Aktivan je bubnjar na beogradskoj džez sceni od 2018. godine kada je upisao Fakultet muzičke umetnosti, Odsek džez bubanj u klasi profesora Anđelka Stupara.