Predrag Milutinović, bubnjevi

Boris Šainović, kontrabas

Luka Ignjatović, saksofon

Sava Miletić, klavir

 

Schime je autorski džez bend osnovan 2015. godine u Beogradu i čine ga Predrag Milutinović, Boris Šainović i Luka Ignjatović. Od samog početka ovaj sastav se fokusirao na izvođenje originalnih kompozicija saksofoniste benda Luke Ignjatovića. Pored izvođenja originalne muzike, koja je pod uticajem savremenog i tradicionalnog džeza i klasične muzike, Schime veliku pažnju posvećuje kolektivnoj improvizaciji i  interakciji. Schime je izdao svoj prvi album „Do You Really Wanna Play?“ 2016. godine za izdavačku kuću Metropolis Music Company. Nakon objavljivanja ovog izdanja Schime je dobio poziv da svira na Beogradskom džez festivalu. U tom trenutku bendu se priključuje klavirista Sava Miletić. Nastup na Beogradskom džez festivalu je privukao veliku pažnju domaćih i stranih kritičara, od kojih treba izdvojiti sjajne kritike napisane od strane dva najpoznatija džez časopisa na svetu ‒ Downbeat Magazin i All About Jazz. Schime je svoj drugi album pod nazivom „Visualisation“ izdao za švajcarsku izdavačku kuću UNIT Records u maju 2018. godine. Početkom 2018. bendu se priključio tenor saksofonista Rastko Obradović. U ovom proširenom sastavu bend je u maju 2018. godine nastupio na čuvenom festivalu Moers (Nemačka), a zatim u avgustu iste godine i na festivalu Jazz in Marsiac u Francuskoj, kao finalista European Radio Competition-a.

 

Predrag Milutinović je rođen 1990. godine u Kragujevcu. Nakon srednje škole seli se u Beograd gde ubrzo postaje jedan od najtraženijih bubnjara na džez i fjužn sceni. Postaje član najboljih autorskih bendova u Srbiji kao što su Vasil Hadžimanov Bend, Qzama Quartet, Maks Kochetov kvartet, Schime Trio itd. Nastupa sa muzičarima kao što su Peter Mihelich, David Jarh, Jure Pukl, Milan Nikolić, Predrag Revišin, Vanja Kevreršan, Sava Miletić, Marko Črnčec, Ray Colom, Yotam Silberstein i drugi. 2014. godine Predrag postaje član internacionalnog sastava Avenija koji vodi jedan od najpoznatijih saksofonista na svetu David Binney.

 

Boris Šainović je rođen 1997. godine u Obrenovcu. Već kao đak Džez odseka muzičke škole „Stanković“ postaje jedan od najtraženijih kontrabasista u Srbiji. Sa nepunih 18 godina postaje član sastava Schime Trio sa kojim svira originalnu muziku, nastupa širom Srbije i učestvuje na snimanju njihovog prvog albuma „Do you really wanna play? (izdavač: Metropolis Music Company). Nastup Schime Trio + One na Beogradskom džez festivalu 2016. godine privlači pažnju kritičara najuglednijih džez časopisa na svetu Downbeat Magazine i All About Jazz koji su uvrstili ovaj sastav među najbolje na Festivalu. Boris Šainović je trenutno student treće godine Odseka za džez i popularnu muziku na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

 

Luka Ignjatović (1986) nakon završene srednje muzičke škole uspešno upisuje studije džez saksofona na Amsterdamskom konzervatorijumu i nakon šest godina studiranja stiče diplomu Master of music. U toku studija svira u mnogim malim i velikim ansamblima. Sa nekima od njih, kao što je European Saxophone Ensemble, nastupa i snima u gotovo svim gradovima Evrope. Po povratku u Srbiju sa svojim prijateljima osniva Qzama Quartet u kojem svira saksofon, komponuje i aranžira originalnu muziku. Qzama Quartet ubrzo nakon svog nastanka dobija status najoriginalnijeg džez sastava u Srbiji i 2016. godine izdaje svoj prvi album koji dobija sjajne kritike u Srbiji i regionu. Od 2012. godine radi kao nastavnik, a potom i docent za užu umetničku oblast Džez saksofon na novootvorenom Odseku za džez i popularnu muziku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Trenutno svira saksofon, komponuje i aranžira originalnu muziku za sastav Schime trio sa kojim je izdao prvi album u septembru 2016. godine. Nastup Schime Trio + One na Beogradskom džez festivalu 2016. godine privlači pažnju kritičara najuglednijih džez časopisa na svetu ‒ Downbeat Magazine i All About Jazz, koji su uvrstili ovaj sastav među jedne od najboljih na festivalu. Sa sastavom Schime snima i izdaje drugi album „Visualisation” 2018. godine i nastupa na svim džez festivalima u Srbiji, kao i na prestižnim festivalima u inostranstvu kao što su Moers Festival (Nemačka) i Jazz in Marsiac (Francuska).

 

Sava Miletić je rođen 1980. godine u Kragujevcu gde je završio nižu i sredju muzičku školu na Odseku za klasični klavir. U toku druge godine srednje škole počeo je da pohađa privatne časove kod poznatog džez klaviriste Miloša Krstića. Nakon završene srednje škole primljen je na ugledni Džez univerzitet u Grazu (Austrija) gde su mu profesori bili Renato Chicco, Harald Neuwirth, Stjepko Gut, Fritz Pauer, Uli Rennart i drugi sjajni muzičari i profesori. Svirao je sa poznatim austrijskim gitaristom Karlom Ratzerom, jednim od najpoznatijih srpskih trubača Stjepkom Gutom, poznatim svetskim imenima kao što su David Murray, Luis Bonilla, Don Menza, Howard Curtis, Uwe Plath, Joris Dudli, Christian Havel, Bastian Stein, Uli Langtauler, Adam Klem, Jaka Kopač, Ivan Ivanov, Jure Pukl, Dušan Novakov, Anđelko Stupar, Janko Novoselić, Elvis Penava, Robert Jukić, Milan Nikolić i mnogim drugim umetnicima iz Evrope. Imao je čast da svira na vorkšopovima sa muzičarima kao što su Jerry Bergonzzi, George Cables, Billy Hart , Ron Mcclure, Bob Mintzer, Geofrey Keezer i drugi. U septembru 2015. u Njujorku snima svoj prvi autorski album sa svetski poznatim muzičarima (Tivonn Pennicot, tenor saksofon; Matt Brewer, kontrabas; Donald Edwards, bubanj i gost Luka Ignjatović, alt saksofon). Sava Miletić je nastupao u Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj, SAD, Indoneziji  i zemljama bivše Jugoslavije. Završio je master studije u januaru 2009. godine na Univerzitetu u Gracu sa najvećom ocenom. Trenutno živi u Beogradu i jedan je od najmlađih profesora na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu na čijem Odseku za džez predaje klavir.