Viktor Tumbas, vokal

Akoš Forgač, bas gitara

Luka Malko, gitara

Pavle Zvekić, klavir

Aleksa Milijanović, bubnjevi

 

Viktor Tumbas rođen je u Somboru 1999. godine. U ranom detinjstvu pokazuje interesovanje za muziku i pevanje. Sa sedam godina počinje da pohađa Osnovnu muzičku školu ,,Petar Konjović” u Somboru na Instrumentalnom odseku, kada kao violončelista osvaja brojne nagrade na takmičenjima. 2014. upisuje Srednju muziču školu u svom rodnom gradu, pohađajući isti modul ‒ violončelo. Treću godinu nastavlja u Srednjoj muzičkoj školi u Subotici, gde pored svog primarnog instrumenta pohađa privatne časove pevanja kod Beate Dudaš. 2017. godine osvaja Prvu nagradu u džez pevanju na takmičenju Dani muzike u Bačkoj Topoli i iste godine nastupa na festivalu Jazzik sa solo pevačkom numerom. Naredne godine na istom takmičenju osvaja Drugu nagradu i upisuje Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, na Odseku za džez i popularnu muziku, Modul pevanje, u klasi Vesne Petković. Te godine osniva svoj prvi autorski bend Placid Bees sa kojim nastupa na Youth Jazz and Rock festivalu u Subotici i stupa u bend Oktatonik u kom dela kao član sve do 2019. godine, objavljujući sa njima pesmu Aptitude. Tokom studija više puta nastupa uz pijanistu Vasila Hadžimanova, pevajući u duetu sa Martom Hadžimanov. Danas redovno nastupa na vojvođanskoj i beogradskoj džez sceni i aktivno učestvuje na raznim festivalima.

 

 

Akoš Forgač je umetnik na električnoj bas gitari, trenutno stacioniran u Njujorku. Odrastao je u Srbiji i pohađao umetničko-izvođačku srednju školu kao prvi basista kog su primili. Za vreme svojih srednjoškolskih dana dobio je nagradu u okviru takmičenja nacionalnog orkestra žičanih instrumenata gde je svirao kao vodeća bas gitara. 2012. godine Akoš se preselio u SAD kako bi se školovao na prestižnom muzičkom koledžu „Berkli“. Tamo je imao priliku da ostvari blisku saradnju sa mnogim neverovatnim umetnicima, pre svega sa Dejvom Fjučinskim  i Alejnom Maletom (klavijaturistom Pola Sajmona). Takođe je imao i priliku da svira sa legendarnim bubnjarem Džodžom Majerom u okviru benda Planet MicroJam Dejvida Fjučinskog. Nakon završetka studija na „Berkliju“ Akoš se preselio u Njujork gde je imao priliku da svira sa mnogim poznatim imenima muzičke industrije. Najviše se izdvajaju činjenice da je bio basista J.T. Tejlora (glavni vokal za Kool and The Gang) kao i da je svirao sa umetnicima kao što su Migel Zenon, osvajač Emija klavijaturista Džoni Jang, a snimao je i sa mađarskim pevačem HIEN-om. U skorije vreme je postao član žirija za Gremi. Akoš trenutno živi u Njujorku i ima popunjen raspored sesijskog basiste.

 

Luka Malko je rođen 2001. godine u Subotici. Od malih nogu je pokazivao veliki interes za muziku. Od 6. godine pohađa Osnovnu muzičku školu u Subotici. Baveći se klasičnom muzikom na gitari, postiže odlične uspehe na raznovrsnim takmičenjima. Aktivan je muzičar na subotičkoj sceni odmalena. Godinama se u kontinuitetu bavi pozorišnim predstavama kao muzički izvođač i glumac. 2016. godine upisuje Odsek za džez muziku, Modul gitara, u Srednjoj muzičkoj školi u Subotici. Tokom školovanja pet puta je nastupao na manifestaciji Jazzik u Subotici. Jedan od osnivača benda Iz principa, sa kojim nastupa džez festivalima kao što su Jazzik, Pančevački Jazz festival, Kragujevački Jazz festival i Nishville. U okviru dana džeza održanih u Budimpešti u aprilu 2018. godine grupa Iz principa biva izabirana da pohađa radionice u Budapest Jazz club-u sa muzičarima kao što su Winand Gábor, Balogh Zoltán… Pohađao je radionice Letnje Jazz akademije u Novom Sadu. 2019. godine se plasirao u finale potrage za talentima u organizaciji Mađarske Jazz asocijacije u Budimpešti. U Segedinu je bio gostujući muzičar na koncertu Čabe Tota Bagija i Kertes Akoša. Imao je priliku da svira pred mnogim poznatim izvođačima (Kirk Lightsey, Chanda Rule, Thomas Kugi, Jamison Ross, Ameen Saleem, Marco Pignataro, Milan Nikolić, Dušan Ivanišević, Dušan Novakov). Započeo je studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu na Odseku za džez i popularnu muziku, Modul džez gitara.

 

Pavle Zvekić je student prve godine bostonskog muzičkog univerziteta Berklee. Bavi se komponovanjem savremene ozbiljne muzike, džez i primenjene muzike za predstave, kratke filmove i reklame. Pre nego što je postao učenik muzičke škole pohađao je privatne časove klavira kod prof. Kiš Aniko u čiju klasu je zvanično prešao nakon upisane niže muzičke škole. Iste godine pokazuje veliko interesovanje za gitaru i počinje da pohađa privatnu nastavu gitare kod prof. Armanda Mesaroša u „Junior muzičkom studiju”. 2011. godine zahvaljujući Bunfordu Gaboru prvi put je nastupio na subotičkom džez festivalu Jazzik. Iste godine uz veliku podršku svojih profesora osniva prvi bend ‒ Timebreakers, koji tada važi za najmlađi subotički autorski bend. Član je I jedan od osnivača džez benda Iz principa. Srednju muzičku školu završio je na Odseku za džez. U srednjoj školi je započeo svoju saradnju sa subotičkim dečjim pozorištem i komponovao je muziku za predstave: Možda sam ja, Avanture sa Karlsonom, Nasmejani snovi. 2018. godine je postao nezvanični član subotičkog Rotaract kluba uz pomoć kojeg je organizovao prvi Youth Jazz & Rock festival koji je izazvao izuzetno pozitivne reakcije posetilaca. 2020. je oformio dva nova benda: Abazija Quintet i Leni & Lulu. Osvajao je prestižna priznanja na brojnim muzičkim takmičenjima kao što su međunarodna takmičenja Donne in musica, Muzički trenuci, Međunarodno takmičenje džez klavira, festival ReConstruction u Beogradu…

 

Aleksa Milijanović rođen je u Čačku 1999. godine. Sa pet godina počeo je da svira bubanj. Nižu muzičku školu je završio u Čačku na Odseku za klavir, osvajajući veliki broj nagrada u klasičnoj muzici. Za džez muziku se zanima od samog početka, odrastajući sa bratom pijanistom. Srednju muzičku školu završava u Čačku na Odseku za teoriju muzike, gde postiže uspehe na takmičenjima iz solfeđa i klavira. Dugi niz godina sarađuje sa različitim muzičarima i sastavima: EJO (Ethno Jazz Orchestra), Vladimir Tubić Quintet, Bosque, The Ikigai Colective, MING, Surreal, Gorica and The Grooveheadz i Istanbul Night. Nastupao je na muzičkim festivalima širom zemlje: Pančevački Jazz Festival, Jazz in the Park, Jazzibar jazz festival, Nisville jazz festival , Jazzik festival, Jazz festival Kikinda, Karusel fest, Tivat Worl Music Festival, Kragujevački Jazz festival, Beovizija, White Field Jazz Festival, North Mitrovica Jazz Fest, Belgrade choir festival, Majske muzičke svečanosti, kao i u poznatoj muzičkoj emisiji Tri Boje Zvuka. Aktivan je bubnjar na beogradskoj džez sceni od 2018. godine kada je upisao FMU, Odsek za džez bubanj u klasi profesora Anđelka Stupara.