Prijava na radionicu.

 

Marco Pignataro, tenor i sopran saksofon

Anastassiya Petrova, klavir

Grzegorz Wlodarczyk, kontrabas

Tomer Sadot, bubnjevi

Tareq Rantisi, perkusije

 

Ove godine Novosadski Jazz Festival, u saradnji sa Berklee Global Jazz Institutom, predstavlja džez radionice Berklee Global Jazz Ambassadors & Marco Pignataro, prvi put u Srbiji.

Berklee Global Jazz Ambassadors čine studenti master programa jednog od vodećih džez instituta na svetu (Berklee Global Jazz Institute). Sa njima je i profesor Marco Pignataro, emintentni džez saksofonista i pedagog.

Program radionice je posebno dizajniran kao kreativna i progresivna vizija jazz umetnika današnjice. Polaznicima će biti predstavljen Berklee Global Jazz Institut, rad u ansamblu, instrumentalne klinike, BGJI Forum kao i seminar jazz pedagogije.

 

PONEDELJAK, 12. NOVEMBAR

Sastanak i RADIONICA sa prijavljenim polaznicima, Srpsko narodno pozorište, KLUB

 

UTORAK, 13. NOVEMBAR

SNP, KLUB, od 10 do 13,50

 

PREDAVANJE O INSTRUMENTIMA

Instrumentalne klinike:

10-10,50 – Anastassiya Petrova, klavir

11–11,50 – Grzegorz Wlodarczyk, kontrabas

12-12,50 – Tomer Sadot, bubnjevi

13-13,50 – Tareq Rantisi, perkusije

*klinike su otvorene za publiku

(PROBA SA ODABRANIM POLAZNICIMA RADIONICE )

 

*

SREDA, 14. NOVEMBAR

SNP, KLUB, od 11,00 do 13,00

 

BGJI FORUM

Berklee Global Jazz ambasadori: Zero Gravity and Beyond (Nulta gravitacija i više od toga)

Radionicu vode studenti Berklee Global Jazz Instituta (BGJI) i Marco Pignataro, generalni direktor i profesor BGJI

Radionica na temu improvizacije i kreativnosti objašnjava i ilustruje filozofiju i osnovne ideje koje zastupa Berklee Global Jazz Institute. Berklee Global Jazz Institute (BGJI) je izvođački program koji je osmišljen da neguje kreativnost i muzičke veštine kroz razne muzičke discipline, sa pijanistom i kompozitorom Danilom Perezom u ulozi umetničkog direktora. BGJI pruža savremeno i sveobuhvatno muzičko okruženje u kojem studenti dobijaju priliku da istražuju svoju kreativnost do najvišeg mogućeg stepena, unaprede snagu muzike kao sredstva za poboljšanje društva i povežu kreativno muzičko promišljanje sa prirodnom sredinom.

Marco Pignataro

*predavanje je otvoreno za publiku

 

SNP, KLUB, 20 sati

MINI KONCERT POLAZNIKA RADIONICE I JAM SESSION

*

ČETVRTAK, 15. NOVEMBAR

SNP, KLUB, od 14,00 do 16,00 sati

SEMINAR MUZIČKE PEDAGOGIJE: Da li muzika može da promeni svet?

Predavač: Marco Pignataro, generalni direktor i profesor „Berklee Global Jazz Instituta

Na ovom seminaru će studenti muzike, profesori i profesionalni muzičari dobiti uvid u ideje, principe i praksu nastave programa za učenje savremene i popularne muzike. Sa ciljem da se razvije dublje razumevanje psiholoških i obrazovnih principa muzičke nastave, polaznici će biti inspirisani stanovištem da je muzička nastava katalizator ljudskog razvoja, i imaće priliku da obogate svoje sopstvene pedagoške ideje i principe. Inspirativni pogled Marca Pignatara na obrazovanje je rezultat njegovog dvadesetogodišnjeg iskustva u obrazovnom okruženju, koje obuhvata sve nivoe: od elementarnog do univerzitetskih master studija. Marco Pignatara, zajedno sa renomiranim jazz pijanistom Danilom Perezom, trenutno vodi „Berklee Global Jazz Institute“ (BGJI), vodeći svetski jazz program za kreativne muzičare.

Marco Pignataro

*predavanje je otvoreno za publiku