JAZZ
UKOLIKO SU VAM ZVUCNICI UKLJUCENI SLUSATE DON'T GET AROUND MUCH
.N.O.V.O.S.A.D.S.K.I...O.L.D...G.O.L.D...J.A.Z.Z...F.E.S.T.I.V.A.L...2.0.0.2
Kulturni centar Novog Sada    22 - 25. novembra 2002.    

program - Studio
 M
ALEKSANDAR MILOŠEVIĆ QUARTET  22.11.

 23.11.
klavir, solo
 Holandija...............
 24.11.
   25.11.

S.t.u.d.i.o..M
BOJAN ZULFIKARPAŠIĆ
Francuska
JAZZ PISTOLS.
Nemačka
VASIL HADŽIMANOV BEND Jugoslavija
BOŠKO PETROVIĆ TRIO Hrvatska
VLADIMIR MARAŠ & BAND, Jugoslavija
BIG BAND RTV SLOVENIJA, Slovenija
TRUMPET SUMMIT
SAD-Jugoslavija-Slovenija
MATIJA DEDIĆ TRIO
Hrvatska
BEEFUNK
Austrija

ALEKSANDAR MILOŠEVIĆ QUARTET Holandija.

RAINER, RUSKUZ & WESP Jugoslavija-Austrija
CRISS-CROSS
Austrija
ANDY BEY, vokal, klavir
SAD

kafe klub SCENA
Pozorište mladih
HEDY LAMARR
Jugoslavija
HAVONA
Jugoslavija

klub TREMA - SNP
O Ke CONNECTION
Jugoslavija

J.A.M..S.E.S.S.I.O.N
HOUSE BAND
Jugoslavija
.
.
.
.
P R E S S
.
.
.
.
p r o d u k c i j a
K  C  N  S
....n e d e l j a  -  2 4.  n o v e m b a r  -  o k o  2 3 h  -  S t u d i o   M
ALEKSANDAR MILOSEVIC
Aleksandar Milošević

ALEKSANDAR MILOŠEVIĆ kontrabasista, kompozitor i pedagog
Rođen je 18. oktobra 1961. godine u Novom Sadu. Završio je teoretski odsek Muzičke škole i studirao kompoziciju na Akademiji u svom rodnom gradu. Za to vreme nastupao je i snimao sa raznim vrhunskim zvezdama i rok-grupama bivše Jugoslavije i bio ko-lider sopstvenog džez-rok septeta.
.ALEKSANDAR MILOSEVIC
Aleksandar Milošević

kontrabas

SJOERD DIJKHUIZEN
Sjoerd Dijkhuizen saksofon

UDO VAN BOVEN
Udo van Boven klavir

BEN SCHRÖDER
Ben Schröder bubnjevi

Preselio se u Holandiju 1982. godine i tamo studirao (džez)kontrabas do 1988. godine kod Viktora Kaihatua, Džona Klejtona i Žaka Skolsa na Kraljevskom konzervatorijumu u Hagu. Predaje u Muzičkoj školi u Hagu. Svirao je na radiju i televiziji za AVRO, VARA, KRO, BO.
Snimio je LP ploče i kompakt diskove sa Daglasom Sajdsom, Piterom Kingom, Benijem Bejlijem, sa kvartetom Dona Benrta, Big bendom Kraljevskog konzervatorijuma, Down Town džez bendom, New Orleans Syncopaters, Domagoj Relašićem i triom Sander Tournier.
Pratio je Džona Skofilda (John Scofield), Majkla Brekera (Michael Brecker) i Barija Harisa (Barry Harris) u njihovim radionicama (workshops) i na koncertima. Stalno nastupa sa grupom New Orleans Syncopaters, pevačicom Rejčel Kud (Rachel Could), haškim All Star Big Bandom i Masters of Swing and the King/Milo/Tot Band.
Radio je sa muzičarima kao što su: Barry Harris, Peter King, Peter Guidi, Douglas Sides, Don Bennett, Rachel Could, Frans Elsen, Pierro Tonolo, Oscar Zenari, Berryl Braiden, Jarmo Hoogendijk, Rob Agerbeek, John Engels, Fappy Lafertine, Ack van Rooyen i drugima.
SJOERD DIJKHUIZEN, saksofon
Mladi saksofonista Sjoerd Dijkhuizen (1972.) važi za jednu od zvezda u usponu na nemačkom jazz horizontu. Nakon svog debitantskog CD-a “
After Hours” gde ga prati međunarodno poznati pijanista Rein de Graaff, Dijkhuizen momentalno pravi uspešnu turneju po Holandiji.

Njegov stil vuče korene iz bebopa i hard bop tradicije, kakav sviraju Hank Mobley, Sonny Stitt i Zoot Sims a prepoznatljiv je po dubokim, osećajnim i pažljivo smeštenim notama.
Među ostalima Dijkhuizen je radio i sa Ritom Reyes, New Coll Collective Big Bandom, Lew Tabackinom a član je i Concretgebouw Jazz orkestra.
UDO VAN BOVEN, klavir
Rođen je 1964. i trenutno živi u Hagu. Od 1982. do 1989. studirao je na Royal Konzervatorijumu kod Rob van Krefelda i Frank Elsena. Svirao je u Holandiji i inostranstvu sa raznim muzičarima poput Woody Shawa, Tom Kirkpatricka, Larry Gillespiea, Ack van Rooyena i Jarmo Hoogendijka, trombonistima kao što su Bob Brookmeyer i Bart van Lier, saksofonistima poput John Ruoccoa, Tim Armacosta, Jan Menua, Ferdinand Povela, Ben van den Dungena, Ton Rosa, Ruud Brinka i vokalima Majory Bernes i Rachel Gould. Devet puta bio je finalista na nacionalnim i internacionalnim konkursima, kao što su Pall Mall Swing Award, Jazz Festival Hoeilaart (Brisel), Wessel Ilkenprice, itd. Tri puta je nastupao na North Sea Jazz Festivalu u Hagu. Pored toga što je pijanista takođe je i vođa big benda i aranžer. Pisao je aranžmane za Metropole Orchestra, The Skymasters i The Royal Conservatory Big Band. Trenutno je muzički vođa haškog All Stars Big Banda (sa Jarmo Hoogendijkom, Ben van den Dungenom i Peter Beetsom) i Peter Ypma Plus Eleven benda. Takođe svira sa gostima iz zemlje i inostranstva u kvartetu koji nosi njegovo ime.
BEN SCHRÖDER, bubnjevi
Ben Schröder (1955.) bubnjeve svira od 13 godine i inače je samouk. Prve svirke je imao sa 17 godina. Tokom godina svirao je sa mnogim poznatim muzičarima iz Nemačke i inostranstva kao što su: Ruud Brink, Ferdinand Povel, Toon Roos, Jarmo Hoogendijk, Benny Bailey, Teddy Edwards i drugi. Bio je član nekolicine trija (Hein van der Gaag, Rob Agerbeek, Jos van Beest) a njegova se muzika može čuti na 11 ploča i/ili CD-a. Svirao je na Jamaica Jazz Festivalu, te pet puta na Northsea Jazz Festivalu u Hagu. Veoma je aktivan i danas i svira u nekoliko jazz grupa.

 
 

Cena ulaznica za koncerte: 250 dinara
naslovna strana.|.program.|.o učesnicima.|.jazz meeting.|.jam session.|.izložbe.|.workshop.|.film.|.foto album
ko je ko.|.održavanje festivala omogućili su.|.linkovi.|.festival 1999.|.festival 2000.|.festival 2001.|.P.R.E.S.S.|.KONTAKT
Copyright:.Kulturni centar Novog Sada 1999-2002..........................................................................s e r k l:design
TXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOKULTURNI CENTAR NOVOG SADATXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOUKOLIKO SU VAM ZVUCNICI UKLJUCENI SLUSATE DON'T GET AROUND MUCHGoethe Institut Inter NationesTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTO