JAZZ
UKOLIKO SU VAM ZVUCNICI UKLJUCENI SLUSATE DON'T GET AROUND MUCH
.N.O.V.O.S.A.D.S.K.I...O.L.D...G.O.L.D...J.A.Z.Z...F.E.S.T.I.V.A.L...2.0.0.2
Kulturni centar Novog Sada    22 - 25. novembra 2002.    

program - Studio
 M
H A V O N A  22.11.

 23.11.
klavir, solo
 Novi Sad - Jugoslavija...............................
 24.11.
   25.11.

S.t.u.d.i.o..M
BOJAN ZULFIKARPAŠIĆ
Francuska
JAZZ PISTOLS.
Nemačka
VASIL HADŽIMANOV BEND Jugoslavija
BOŠKO PETROVIĆ TRIO Hrvatska
VLADIMIR MARAŠ & BAND, Jugoslavija
BIG BAND RTV SLOVENIJA, Slovenija
TRUMPET SUMMIT
SAD-Jugoslavija-Slovenija
MATIJA DEDIĆ TRIO
Hrvatska
BEEFUNK
Austrija
ALEKSANDAR MILOŠEVIĆ QUARTET Holandija
RAINER, RUSKUZ & WESP Jugoslavija-Austrija

CRISS-CROSS
Austrija

ANDY BEY, vokal, klavir 
SAD


kafe klub SCENA
Pozorište mladih
HEDY LAMARR
Jugoslavija

HAVONA
Jugoslavijaklub TREMA - SNP
O Ke CONNECTION
Jugoslavija

J.A.M..S.E.S.S.I.O.N
HOUSE BAND
Jugoslavija
.
.
.
P R E S S
.
.
.
p r o d u k c i j a
K  C  N  S
....n e d e l j a  -  2 4.  n o v e m b a r  - 2 3 h  -  kafe klub SCENA Pozorište mladih
HAVONA HAVONA
.
IGOR MOLNAR
Igor Molnar bas gitara

MIRKO TOPALSKI
Mirko Topalski bubnjevi

MARKO LABAT
Marko Labat klavijature

VOJISLAV SAVKOV
Vojislav Savkov saksofon

ISTVAN CIK
Ištvan Čik udaraljke
 


IGOR MOLNAR
Rođen 1965. godine u Novom Sadu. Kompozitor, aranžer, basista. Član Udruženja muzičkih umetnika Mađarske. Završio Akademiju umetnosti u Novom Sadu i Akademiju “Franc List” u Budimpešti. Osnivač je prve jazz škole u Vojvodini. Dirigent Omladinskog vojvođanskog Big Banda-a. Osnovao je i vodio sastav Havana Jam. Urednik Jazz Time Fest-a Kulturnog centra Novog Sada.
MIRKO TOPALSKI
Rođen 1982. godine u Novom Sadu. Počeo da svira bubnjeve 1998. godine u punk bendu. Neposredno posle bombardovanja prelazi u novosadski bend Obojeni program gde svira do danas. U međuvremenu počinje da se interesuje za jazz i klasičnu muziku. Svirao sa mnogim bendovima: jazz bendom Falsh Gordon,  jazz-rock bendom Hedy Lamarr, rege-ska bendom Lost Propelleros, avangardnim bendom MiMaYo3, Havona... Komponuje modernu klasičnu muziku koja uskoro treba da bude izvedena u novosadskoj Sinagogi (kratka dela za solo klavir). Od početka radi na Novosadskom Old Gold Jazz festivalu kao deo ekipe koja radi ozvučenje.


MARKO LABAT
Rođen u Novom Sadu, 4.08.1974. Još za vreme pohađanja niže Muzičke škole, pokazao je veliko interesovanje za blues i kasnije jazz. Završio Srednju muzičku školu “Isidor Bajić” u Novom Sadu, teoretski odsek, instrument klavir, gde je i počeo aktivno da se bavi učenjem i izvođenjem jazz-a. Sticajem okolnosti, zbog nedostatka muzičara u Novom Sadu, svirao je sa grupom muzičara iz Beograda, da bi tek od nedavno upoznao u svom okruženju ljude koji dele iste ideje i stavove o muzici. U ovom trenutku, svira sa nekoliko grupa, od kojih sa dve, MiMaYo3 i Hedy Lamarr, ima javne nastupe. Takođe je snimao kao studijski muzičar (Lost Propelleros, Hedy Lamarr…)

Veliki uticaj na njega su ostavili Joe Zawinul (Weather Report), Chick Corea , Miles Davis, Hearbie Hancock, Oscar Peterson, Jaco Pastorius. Autorski materijal mu je u pripremi.
VOJISLAV SAVKOV
Rođen 12.01.1962. godine u Novom Sadu. Samouki džez muzičar. Opredelio se za tenor saksofon u svojoj 16 godini, a ozbiljno se počeo baviti džez muzikom tek u 30-oj.

Svirao u: Kvartetu Igora Molnara, Omladinskom Big Bendu, grupi Havana Jam.
Sarađivao na projektima Vladimira Samardžića, Vasila Hadžimanova i Aleksandra Dujina. 
Nastupao na džez festivalima u Novom Sadu i Pečuju (Mađarska).
IŠTVAN ČIK
Rođen je 15.03.1978. Od 1985–2002. godine učio u Osnovnoj školi "Petefi Šandor", Srednjoj stručnoj školi "Jovan Vukanović" i Višoj tehničkoj školi, Novi Sad. Muzika: 1985–1989. privatni časovi klavira.

1993. god. dobija svoj prvi set bubnjeva na kome samostalno počinje da se upoznaje sa svetom ritma. Sticajem srećnih okolnosti, već 1995. se povezuje sa lokalnim jazz sastavima i počinje aktivno da učestvuje na jazz sceni Novog Sada. U toku nekoliko narednih godina svirao je sa sastavima: Safara, Havana Jam, Kat´n Kat, Lost Propelleros, Silencio. Trenutno svira u jazz sastavu Hedy Lamarr. Tokom 1998. svirao je udaraljke u orkestru harmonika KUD-a "Sonja Marinković", učestvovao je u izvođenju kantate "Carmina Burana" Karla Orfa sa velikim orkestrom Muzičke škole "Isidor Bajić", a svirao je i udaraljke u kompozicijama Mezei Szilarda u predstavama "Ogledalo" i "Pripitomljavanje" Novosadskog pozorišta. Takođe je sarađivao sa poznatim umetnicima i muzičarima (Aleksandar Dujin, Slobodan Trkulja…) a poslednje tri godine intenzivno sarađuje sa kompozitorom Borisom Kovačem, u sastavu LADAABA Orchest, sa kojim ima zapažene nastupe u zemlji i inostranstvu i učešća na velikim festivalima: Ring-Ring Festival 2001. (Beograd, Jugoslavija), Interzone Festival 2001. (Novi Sad, Jugoslavija), Pepsi Sziget Festival 2001. (Budimpešta, Mađarska), Festival Alternativa 2001. (Prag, Češka), Alfred Festival 2001. (Oslo, Norveška), World Music Festival 2001. (Niigata, Japan), Moers Jazz Festival 2002. (Moers, Nemačka), DUNYA Festival 2002. (Rotterdam, Holandija), 12. Europäisches Festival 2002. (Recklinghausen, Nemačka), International Donau Fest 2002. (Ulm, Nemačka).
naslovna strana.|.program.|.o učesnicima.|.jazz meeting.|.jam session.|.izložbe.|.workshop.|.film.|.foto album
ko je ko.|.održavanje festivala omogućili su.|.linkovi.|.festival 1999.|.festival 2000.|.festival 2001.|.P.R.E.S.S.|.KONTAKT
Copyright:.Kulturni centar Novog Sada 1999-2002..........................................................................s e r k l:design
TXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOKULTURNI CENTAR NOVOG SADATXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOUKOLIKO SU VAM ZVUCNICI UKLJUCENI SLUSATE DON'T GET AROUND MUCHGoethe Institut Inter NationesTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTO