JAZZ
UKOLIKO SU VAM ZVUCNICI UKLJUCENI SLUSATE DON'T GET AROUND MUCH
.N.O.V.O.S.A.D.S.K.I...O.L.D...G.O.L.D...J.A.Z.Z...F.E.S.T.I.V.A.L...2.0.0.2
Kulturni centar Novog Sada    22 - 25. novembra 2002.    

program - Studio
 M
J A Z Z   P I S T O L S  22.11.

 23.11.
klavir, solo  Nemačka
 24.11.
   25.11.

S.t.u.d.i.o..M
BOJAN ZULFIKARPAŠIĆ
Francuska

JAZZ PISTOLS.
Nemačka.

VASIL HADŽIMANOV BEND Jugoslavija
BOŠKO PETROVIĆ TRIO Hrvatska
VLADIMIR MARAŠ & BAND, Jugoslavija
BIG BAND RTV SLOVENIJA, Slovenija
TRUMPET SUMMIT SAD-Jugoslavija-Slovenija
MATIJA DEDIĆ TRIO
Hrvatska
BEEFUNK
Austrija
ALEKSANDAR MILOŠEVIĆ QUARTET Holandija
RAINER, RUSKUZ & WESP Jugoslavija-Austrija
CRISS-CROSS
Austrija
ANDY BEY, vokal, klavir
SAD

kafe klub SCENA
Pozorište mladih
HEDY LAMARR
Jugoslavija
HAVONA
Jugoslavija

klub TREMA - SNP
O Ke CONNECTION
Jugoslavija

J.A.M..S.E.S.S.I.O.N
HOUSE BAND
Jugoslavija
.
P R E S S
.
 
u saradnji sa:.
p r o d u k c i j a
K  C  N  S
....p e t a k  -  2 2.  n o v e m b a r  - oko 2 1 h  -  S t u d i o   M
JAZZ PISTOLS

Stefan Ivan Schäfer gitara


Christoph Victor Kaiser bas

Za samo nekoliko godina JAZZ PISTOLS-ima je uspelo da svoj ENERGY JAZZ etabliraju kao vlastiti sound i da privuku pažnju ljubitelja muzike. Ova tri muzičara, od kojih se svaki odlikuje individualnišću stila, svoje osobenosti vešto povezuju u uzbudljivu mešavinu raznorodnih vlastitih kompozicija, aranžmana bogatih detaljima i impresivnih solo-numera.
Snaga izraza kao i stilistička mnogostrukost i prilagodljivost JAZZ PISTOLS-a iznenađujući su za bend sa ovakvom postavom. Ove osobine svojom kompaktnošću i fleksibilnošću očaravaju slušaoca.
Pažnja koju je svaki član benda zasebno uspeo da privuče ogleda se u tome što je Stefan Ivan Schäfer (gitara) zastupljen u gitarskom sampler-u “Adventures in Gitarland” na kome su okupljeni najbolji nemački džez-gitaristi, Christoph Victor Kaiser (bas) je stipendista renomiranog Berklee College of Music a, last, not least, Thomas Lui Ludwig (bubnjevi) se zahvaljujući saradnji sa Jule Niegel Band-om i Chaka Khan-om već dugo nalazi na samom vrhu nemačke bubnjarske elite. Od 2002. godine JAZZ PISTOLS čine jezgro devetočlanog Uwe Ochsenknecht Band-a – zajedno sa poznatim glumcem i pevačem Uwe-om Ochsenknecht-om. Pored mnogobrojnih nastupa na festivalima i u klubovima u Nemačkoj i u susednim zemljama, JAZZ PISTOLS će tokom oktobra 2002. biti na turneji po istočnoj i južnoj Africi a tokom novembra 2002. u Jugoslaviji, Bosni i Hercegovini i Makedoniji.
Ma kako impresivni bili ovi muzički uspesi – najjaču stranu JAZZ PISTOLS-a predstavljaju live-nastupi, koji za publiku čine nezaboravan doživljaj. Aktuelni CD Special Treatment na tržištu je od marta 2002. godine.
Kao i ostala CD-izdanja JAZZ PISTOLS-a – 3 On The Floor i 3 On The MoonSpecial Treatment je izdala kuća Lipstick Records.

http://www.jazz-pistols.de/

 

Stefan Ivan Schäfer
Christoph Victor Kaiser
Thomas Lui Ludwig


Thomas Lui Ludwig bubnjevi

d  i  s  k  o  g  r  a  f  i  j  a :.......

Three On The Floor.1997

Three On The Moon.1999

Special Treatment.2002

Cena ulaznica za koncerte: 250 dinara
naslovna strana.|.program.|.o učesnicima.|.jazz meeting.|.jam session.|.izložbe.|.workshop.|.film.|.foto album
ko je ko.|.održavanje festivala omogućili su.|.linkovi.|.festival 1999.|.festival 2000.|.festival 2001.|.P.R.E.S.S.|.KONTAKT
Copyright:.Kulturni centar Novog Sada 1999-2002..........................................................................s e r k l:design
TXT + PHOTOTXT + PHOTOKULTURNI CENTAR NOVOG SADATXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOUKOLIKO SU VAM ZVUCNICI UKLJUCENI SLUSATE DON'T GET AROUND MUCH Goethe Institut Inter Nationes