JAZZ
UKOLIKO SU VAM ZVUCNICI UKLJUCENI SLUSATE DON'T GET AROUND MUCH
.N.O.V.O.S.A.D.S.K.I...O.L.D...G.O.L.D...J.A.Z.Z...F.E.S.T.I.V.A.L...2.0.0.2
Kulturni centar Novog Sada    22 - 25. novembra 2002.    

program - Studio
 M
V A S I L   H A D Ž I M A N O V   B A N D  22.11.

 23.11.
klavir, solo
 Jugoslavija.........
 24.11.
   25.11.

S.t.u.d.i.o..M
BOJAN ZULFIKARPAŠIĆ
Francuska
JAZZ PISTOLS.
Nemačka

VASIL HADŽIMANOV BEND Jugoslavija.

BOŠKO PETROVIĆ TRIO Hrvatska
VLADIMIR MARAŠ & BAND, Jugoslavija
BIG BAND RTV SLOVENIJA, Slovenija
TRUMPET SUMMIT SAD-Jugoslavija-Slovenija
MATIJA DEDIĆ TRIO
Hrvatska
BEEFUNK
Austrija
ALEKSANDAR MILOŠEVIĆ QUARTET Holandija
RAINER, RUSKUZ & WESP Jugoslavija-Austrija
CRISS-CROSS
Austrija
ANDY BEY, vokal, klavir
SAD

kafe klub SCENA
Pozorište mladih
HEDY LAMARR
Jugoslavija
HAVONA
Jugoslavija

klub TREMA - SNP
O Ke CONNECTION
Jugoslavija

J.A.M..S.E.S.S.I.O.N
HOUSE BAND
Jugoslavija
.
.
.
.
.
.
P R E S S
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
p r o d u k c i j a

K  C  N  S
....p e t a k  -  2 2.  n o v e m b a r  - oko 2 2 h  -  S t u d i o   M
VHB VASIL HADZIMANOV BAND
..
VASIL HADZIMANOV
Vasil Hadžimanov klavijature
.
.
.
VLADIMIR SAMARDZIC
Vladimir Samardžić bas gitara
.
.
.
BOJAN IVKOVIC
Bojan Ivković perkusije, sket
.
.
.

d  i  s  k  o  g  r  a  f  i  j  a :


11 razloga za ....2001
Muzika VASIL HADŽIMANOV BAND-a definiše se kao prirodan sklad tradicije, korena, najvrednijeg muzičkog nasleđa, sa muzikom današnjice, bolje reći - sutrašnjice, onog što će nam ona tek podariti.
Reč je o novorođenoj, potpuno autentičnoj grupi muzičara, čiju su snagu, zanos i talenat na najlepši način prepoznali i podržali istomišljenici iz muzičke kuće “PGP RTS“ i poželeli da ljubitelje lepe muzike obogate pravim zvukom. O muzici benda Vasila Hadžimanova možete reći da je jazz, funk, etno, rock, techno, afro-cuban, pop…i uvek ćete biti u pravu. Ona je sve to i nešto više. Dakle, ona jeste fuzija (fusion) svih tih muzičkih pravaca, ali neguje finu nijansu autorskog, kojom se retko ko može podičiti.

VASIL HADŽIMANOV – klavir, klavijature
Završio odsek za klavir i teoriju u jednoj od naših najstarijih muzičkih škola “Stevan Mokranjac” u Beogradu. Sa sedamnaest godina postaje stipendista internacionalnog umetničkog kampa “Interlochen” u Mičiganu - SAD. Sledeće, 1992. godine, upisuje “Berklee” koledž u Bostonu i za nepune četiri godine diplomira na odseku za klavir i kompoziciju (1995). Nakon toga ’96. i ’97. svira i stvara u New York-u sa eminentnim jazz - imenima (Milt Jackson, Curtis Fuller, Byron Stripling, Gary Thomas, Matt Garrison, David Gilmore..). Svaki povratak u Beograd posvećivao je muziciranju sa domaćim jazz majstorima (Duško Gojković - evropska turneja, Stjepko Gut, Jova Maljoković - Montreux jazz fest, evropska turneja...) i mladim zaljubljenicima te muzike, te se tako rodila ideja spajanja našeg i svetskog VASIL HADŽIMANOV BAND-a. Vasilu je trebalo pune tri godine da pronađe pravi sastav benda sa kojim od maja 1997. nastupa na koncertima i festivalima širom sadašnje i bivše Jugoslavije (koncert za JDP u sali Kolarčeve zadužbine, Beogradski Summertime Jazz festival, Instrumental forces u Ateljeu 212, Berlinski humanitarni koncert, Promotivni koncert izdavačke kuće PGP u Stutgartu, Jazz festivali u Novom Sadu, Valjevu, Pancevu, Nišu, Skoplju i Kumanovu (Makedonija), Cerknu i Mariboru (Slovenija), Banja Luci i Zelenkovcu, koncerti širom Republike Srpske, BiH i Crne Gore…). Godine 2001. PGP-RTS izdao je prvi kompakt disk/kasetu V.H. benda pod nazivom: ”
11 razloga za ...” čiji se ceo prvi tiraž prodao za nepuna tri meseca.


VLADIMIR SAMARDŽIĆ – bas gitara
Rođen 16. marta 1970. u Novom Sadu. Bas gitaru svira od svoje 19-te godine a profesionalno se bavi muzikom od 1992. godine. Od 1993. član je Revijskog orkestra RTV Novi Sad pod vođstvom Josipa Lorbeka. Iste godine započinje saradnju sa Vasilom Hadžimanovim a, nastupajući intenzivno po mnogim klubovima u Beogradu i Novom Sadu, ubrzano se usavršava na svom instrumentu. Od 1995. do1997. bio je član rok sastava SMAK i učenik Radomira Mihajlovića Točka. Iako bez formalnog muzičkog obrazovanja, 1997. postaje student i stipendista Akademije za modernu i jazz muziku u Bostonu, Berklee College of Music, kao i stipendista fondacije Studenica. Dobitnik je nagrade za postignute rezultate katedre za bas gitaru i “BMG Jazz nagrade”. Tokom studija u Americi intenzivno je radio sa fank sastavom Bryan Oliver Band, latino ansamblom Papa Loves Mambo kao i sa američkom pevačicom Gabrielle Goodman. Decembra 1999. diplomirao je sa “visokim počastima” a po povratku u Jugoslaviju postaje ponovo stalni član Vasil Hadžimanov benda i osniva novosadski fjužn sastav Groove Masters. Sarađuje sa latino sastavom Mambo Stars i sa pevačicama Hanom Vučićević (Speed Limit), Madam Piano i Biserom Veletanlić. Od dolaska sa studija aktivan je kao privatni instruktor i predavač muzičkih radionica za bas gitaru i jazz harmoniju. Kao basista je učestvovao u realizaciji mnogih domaćih muzičkih izdanja i nekoliko nezavisnih američkih izdanja. Sa VHB-om je nastupao širom Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i BiH kao i na festivalima u Makedoniji i Sloveniji a, sa istim bendom, imao je značajane nastupe u Nemačkoj (Berlin i Stutgart). Sa sastavom Bakanopolis gostovao je na festivalima u Austriji “Wiener Fluchtlings Festival” (Beč) i u Holandiji “North Sea Jazz Festival” (Hag).

Muzički uzori: Jaco Pastorius, Marcus Miller, Anthony Jackson, Tony Levin, Victor Bailey i Dave Holland.

BOJAN IVKOVIĆ – perkusije, sket
Rođen 15. oktobra 1975. u Vršcu. Počeo je svoju muzičku karijeru svirajući u lokalnim grupama (1990. do 1994.). Tada prelazi u Beograd i počinje saradnju sa eminentnim blues sastavom Hush. Pod uticajem različitih muzičkih pravaca (jazz, ethno, world music…) nastavlja svoj rad sa mnogobrojnim Jugoslovenskim bendovima (Vroom, Pavle Aksentijević, Sanja Ilić i Balkanika, Havana Whisper…) koji u svojim muzičkim izražajima oslikavaju privrženost ovim vrstama muzike.

Kroz rad sa bendovima čiji je muzički spektar veoma širok, uspeva da kroz svoju prizmu izrazi sve muzičke kvalitete koje poseduje. Na veoma originalan način kombinujući muziciranje na perkusijama sa sket pevanjem i vokalnim efektima.
Muzički uticaji: Manolo Badrena, Alex Acuna, Airto Moreira.

SRĐAN DUNKIĆ – JONNY – bubnjevi
Rođen 6. aprila 1976. u Beogradu. Nakon što je završio jednu od najeminentnijih privatnih škola za bubnjeve, već sa 12 godina postaje aktivan na YU muzičkoj sceni, nastupajući sa raznim autorskim i kaver bendovima. Od 1997. do 1999. jedan od najpopularnijih TV programa (Mega Deki na TV Pink) emitovao je muzički show gde je sa svojim Mega bendom pratio najveće zvezde estradne muzike u Jugoslaviji (Zana, K2, Bata Kovač, Kiki i Piloti…). Učestvuje na Evropskoj turneji sa Cosey Powel-om. Sarađuje sa Đorđem Davidom, Dragoljubom Đuričićem a klupski je aktivan u okviru sastava Fuzzbox. Veoma je tražen kao studijski muzičar zbog svog velikog iskustva koje je stekao radeći sa najvećima.

Muzički uticaji: Vinni Colaiuta, Omar Hakim, Peter Erskine.
SRDJAN DUNKIC - JONNY
Srđan Dunkić - Jonny bubnjevi

Cena ulaznica za koncerte: 250 dinara
naslovna strana.|.program.|.o učesnicima.|.jazz meeting.|.jam session.|.izložbe.|.workshop.|.film.|.foto album
ko je ko.|.održavanje festivala omogućili su.|.linkovi.|.festival 1999.|.festival 2000.|.festival 2001.|.P.R.E.S.S.|.KONTAKT
Copyright:.Kulturni centar Novog Sada 1999-2002..........................................................................s e r k l:design
TXT + PHOTOTXT + PHOTOKULTURNI CENTAR NOVOG SADATXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOUKOLIKO SU VAM ZVUCNICI UKLJUCENI SLUSATE DON'T GET AROUND MUCHGoethe Institut Inter NationesTXT + PHOTO