NOVOSADSKI OLD GOLD. J.A.Z.Z..FESTIVAL 2003 - I Z L O Ž B E

.K u l t u r n i.. c e n t a r.. N o v o g.. S a d a

UTORAK
SREDA
CETVRTAK
PETAK
SUBOTA
n o v e m b a r..
25.
26.
27.
28.
29.

CRTEŽI - A L A S T A I R ..G R A H A M, Velika Britanija
otvaranje izložbe 26. novembra u 19 h
izložbu otvara: Radule Bošković, direktor Kulturnog centra Novog Sada
Izložba će trajati od 26. novembra do 2. decembra 2003.
S t u d i o "M", h o l - 10 - 22 h

ALASTAIR GRAHAM
Odličan crtač elegantnog, preciznog stila sa strašću prema jazz muzici. Duguje mnogo umetnicima kao što su: Hokusai, Jean "Moebuis" Giraud, i francuskim bandes-dessinees umetnicima.
Alastair Graham je rođen u Londonu 1945, a u Južnoj Africi je proveo najvažnije godine svog života, gde se i formirao kao ličnost. Po povratku u Veliku Britaniju započeo je svoj grafički rad u animaciji. Sarađivao je sa svim značajnijim londonskim studijima kao i sa Walt Disney studijom (na filmu 'Mulan'), pre njegovog televizijskog specijala 'Katja and the Nutcracker', koji je on lično i dizajnirao i režirao, a koji je emitovan na ITV Londonu 2001. Njegove ilustracije su pomogle reklamiranje katedrala i hrane za mačke, a kao kreator i pisac radio je na kompjuterskim igrama i objavio je nekoliko knjiga za decu (Full Moon Soup, Full Moon Afloat). Trenutni projekti: nova knjiga (Tree Love) i animirana TV serija za decu (BodPod and Blu) kao i ''IMPRESSIONS - Jazz Masters in Black and White'' kolekcija koja je bila izložena na važnijim jazz festivalima u UK (Cheltenham), Španiji (Vitoria/San Sebastian) kao i u Holandiji (North Sea Jazz Festival u Hagu).

..POGLEDAJTE VIRTUELNU IZLOŽBU CRTEŽA ALASTAIRA GRAHAMA KULTURNI CENTAR NOVOG SADA  > > >

p r o d u k c i j a

KULTURNI CENTAR NOVOG SADA  > > >


IZLOŽBA OMOTA STARIH GRAMOFONSKIH PLOČA
(Izbor iz kolekcije
porodice Stojković, Zrenjanin)

Otvaranje izložbe 26. novembra u 17 h
Kulturni centar Novog Sada, ART KLUB

Devedesetih godina prošloga veka bilo je neverovatno teško sačuvati živu glavu, ali je isto tako bilo strašno gledati i odupreti se duhovnom siromaštvu. Tada je mnogo dragih ljudi odlazilo negde a za sobom su ostavljali samo tragove sećanja i dobrih uspomena. Imao sam tu sreću, ako se to može tako nazvati, da, ispraćajući prijatelja, na poklon i poverenje dobijem "Dualov" gramofon i pozamašnu kolekciju jazz ploča. Kada se u životu nađeš u takvoj situaciji, shvatiš da si na čuvanje dobio nečije ljubavi, strasti, noći, žurke, samoću... i tada sve to pokušavaš da oživiš pažljivo stavljajući iglu na vinil. Ova izložba je samo još jedan pokušaj da se ožive dani kada je vinil bio prozor u svet, ali i ogledalo ličnosti. Zato zavirite u sebe i nasmejte se!
Posvećeno Tomi Stojkoviću i njemu sličnima.
Vladimir Stojković

.

CHET BAKER MILES DAVIS ART BLAKEY COUNT BASIE DAVE BRUBECK JOHN COLTRANE JIMMY SMITH

ko je ko..|..održavanje festivala omogućili su..|..linkovi..|..festival 1999..|..festival 2000..|..festival 2001..|..festival 2002..|..P R E S S..|..KONTAKT
Copyright:.Kulturni centar Novog Sada 1999-2003..........................................................................s e r k l : design
KULTURNI CENTAR NOVOG SADATXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOUTORAKCETVRTAKSUBOTAPETAKSREDAWWW.WORLDMUSICNET/TRILOK