Jasna Jovićević, saksofoni, bas klarinet, frule • Armand Mesaroš, bas gitara

dharma 2DHARMA je muzički duo iz Srbije, koji izvodi eksperimentalnu jazz muziku, insprisanu unutrašnjim Zvukom. Muzika dua Dharma predstavlja kombinaciju različitih akustičnih i električnih instrumenata, procesora i loopera. Jednosatni koncertni repertoar grupe nudi eksperiment, interaktivnu razmenu ideja sa naglaskom na jazz, drevne sanskritske mantre, vežbu i igru sa zvučnom akustikom. Članovi Dharme su: Jasna Jovićević (saksofoni, bas klarinet i frule) i Armand Mesaroš (bas).

Jasna Jovićević

Dharma duo 7je saksofonistkinja i kompozitorka, koja je provela dvadeset godina u inostranstvu, gde je studirala i nastupala (Budimpešta, Njujork, Toronto, Brazil, Indija, itd). Njeno dugogodišnje muzičko iskustvo u jazz muzici odvelo ju je ka improvizaciji i eksperimentisanju, inspirisana prirodom, jogom i raznolikošću zvuka. Jasna ima master diplomu iz muzike i licencirani je instruktor joge, radi kao pedagog, vodi NVO koji se bavi kulturom, svira u nekoliko bendova, a aktivan je učesnik na lokalnoj i međunarodnoj jazz sceni.

Armand Mesaroš

Armand Mesarosje profesionalni muzičar, bas gitarista, koji svira razne stilove u više muzičkih grupa. Obrazovanje je stekao u Subotici i Budimpešti, a jedan je od osnivača studija „Junior Music Studio” u Subotici, sa velikim iskustvom kao pedagog. Bavi se dokumentarnim filmom i videom, a aktivni je član lokalne i međunarodne jazz muzičke scene.

www.dharma.rs