Radionicu vode

Maja Vukobrat  Irena Blagojević • Boris Hložan Trio

BORIS HLOŽAN TRIO

Boris Hložan, gitara Denis Žiško, truba • Milan Jančurić, saksofon

el-sistema-foto-2015

 

El Sistemа je vizionarski globalni projekat koji je u Srbiji podržan od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije, Nacionalne komisije za Unesco i Vladine kancelarije za socijalno uključivanje (SIPRU) koji, kao novi model socijalne promene, kroz muziku menja život dece kojoj su uskraćene osnovne životne mogućnosti.

El Sistema, koristi muziku kao alat za društvenu inkluziju i obuhvata četiri miliona dece i mladih širom sveta. Zbog svoje dugotrajnosti i efikasnosti proglašen je od strane UNESKO-a za najuspešniji socijalno inkluzivni program u svetu.

U Srbiji program sprovodi Music Art Project u šest gradova i obuhvata 350 dece iz srednjih i nižih društvenih slojeva, ali je program okrenut najviše ka deci sa margina društva.

Muzičke radionice El Sistema se organizuju u okviru saradnje Kulturnog centra Novog Sada i Centra za socijalni rad Novog Sada čiji štićenici su polaznici ovih radionica.

Biografije Borisa Hložana i Milana Jančurića videti u Glavnom programu!

Denis Žiško

Denis Žiško je rođen je u Zrenjaninu 19. 08. 1998. godine, gde je pohadjao Nižu muzičku školu. 2013. godine upisuje SMŠ u Zrenjaninu na odseku trube. Školuje se u klasi prof. Slobodana Ćirića. 2015.godine se prebaciju u SMŠ „Isidor Bajić“ u Novom Sadu gde nastavlja školovanje u klasi prof. Slobodana Dragaša. Dobitnik je nekoliko prvih nagrada na priznatim međunarodnim takmičenjima u zemlji kao sto su: „Međunarodno takmičenje Davorin Jenko“ i „Međunarodno takmičenje mladih muzičara Petar Konjović“. Nosilac je prve nagrade i naziva „Laureat“ Republičkog takmičenja muzičkih i baletskih škola u Srbiji već četiiri godine za redom. Učestvovao je na mnogim muzičkim kursevima u zemlji i inostranstvu (Međunarodni orkestar devet zemalja, Neumarkt 2014; El Sistema sa Pachom Flores, 2013; Luis Gonzales, 2014; Nenad Marković i Saša Dragović, 2015; Jazz radionica Novi Sad-Dortmund, 2016 i drugih).

Džez muzikom se bavi od 2013. kada je počeo i ozbiljnije da je slusa. Tada pocinje i da je svira, najčesce u slobodno vreme i iz čiste ljubavi. On kaže da je to slobodna muzika, muzika koja ispunjuje dušu i preplavljuje je emocijama.