NOVOSADSKI OLD GOLD  JAZZ FESTIVAL
23 - 26. novembra 2001.


Kulturni centar Novog Sada
U Č E S N I C I
 
 

STUDIO M
velika sala

JIMMY COBB QUARTET
SAD, Jugoslavija
DUŠKO GOJKOVIĆ QUARTET  Nemačka, Slovenija, Jugoslavija
FRANÇOIS JEANNEAU TRIO  Francuska
SUSAN WEINERT BAND
Nemačka
STEFANO TROTA TRIO  Italija
THE EHUD WOOD ASHERIE TRIO
SAD, Jugoslavija
RATKO DIVJAK - UROŠ ŠEĆEROV QUARTET
Slovenija, Jugoslavija
ELVIS STANIĆ GROUP
Hrvatska
TRIGON
Moldavija
CLASSY FOUR
Mađarska
LOLITA
Slovenija
YUPIKA
Jugoslavija
ALEKSANDAR DUJIN
      QUINTET
Jugoslavija
JAZZ SENSE
Jugoslavija
ADAM KLEM QUARTET
Jugoslavija, Austrija
GROOVE MASTERS
Jugoslavija

KCNS
velika sala

THE NISHVILLE BIG BAND   Jugoslavija

kafe SCENA
Pozorište
     mladih

HAVANA JAM
Mađarska
DRAGAN ĆALINA SEXTET  Jugoslavija
TI, FAFA I JA
Jugoslavija

klub TREMA
SNP
JAM SESSION

HOUSE BAND
Jugoslavija

                    KONTAKT 

                  P R E S S 
O  U Č E S N I C I M A
  ALEKSANDAR DUJIN QUINTET  Novi Sad Jugoslavija

  23.11.2001.

Kvintet Aleksandra Dujina
Aleksandar DUJIN
klavir
Robert PONGO
bubnjevi
Ištvan MAĐARIĆ
bas
Gabor BUNFORD
saksofon
Uroš ŠEĆEROV
udaraljke


CD Smooth-Jazz Vol. 1


Kvintet Aleksandra Dujina formiran je 1995. godine u Novom Sadu. U sastavu su: Aleksandar Dujin – klavir, Gabor Bunford – saksofon, Ištvan Mađarić – bas gitara Robert Pongo - bubanj i kao gost Uroš Šećerov - udaraljke.
Orkestar svira autorske kompozicije A. Dujina koje su inspirisane raznim muzičkim pravcima (jazz, latino, funk...).
U proteklom periodu orkestar je imao veliki broj koncerata u Novom Sadu, Beogradu, Subotici, Zrenjaninu... Učestvovao je na Jazz festivalu u Valjevu.
Važno je reći da su ovi muzičari pokrenuli interesovanje za jazz muziku kod velikog broja mladih instrumentalista Vojvodine i bili osnova za formiranje “Vojvođanskog big benda”, koji je za godinu dana svog postojanja imao više nastupa širom Vojvodine.
Kvintet je do sada izdao jedan CD pod nazivom “Smooth-Jazz” Vol. 1 u privatnom izdanju a u planu je snimanje drugog CD-a “Smooth-Jazz” Vol. 2.

Aleksandar DUJIN
klavir


rođen 27.07.1959. u Zrenjaninu. Osnovnu školu i gimnaziju završio u Novom Sadu a na Konzervatorijumu grada Beča završava odsek za klavir.

Muzička kolekcija Aleksandra Dujina:
Kalifornija – instrumentalna jazz-rock autorska muzika snimljena 1987. godine u Radio Novom Sadu. Snimatelj Janoš Šoš, producenti Mitar Subotić i Aleksandar Dujin. Aleksandar Dujin-klavijature, Aleksandar Kravić-bas, Josip Kovač-sax, Uroš Šećerov-udaraljke, Miroslav Kavlović-bubanj. Gosti: Nenad Vrbaški- I violina, Toma Nikolić- II violina, Dušica Polovina-viola, Bačkai Emeše-violončelo, Zoltan Hegediš- I truba, Mita Markov– II truba, Deže Molnar-sax.
ADO ADO – akustični, cool-jazz. Autori: Aleksandar Dujin i Stefan Pelzl. Snimljeno1992. godine u “Staribacher-studio” u Beču. Produkcija ADO-ADO. Aleksandar Dujin-acc, piano, Verner Mraz-bubanj, Alfred Winter-kontrabas, Edgar Lugar-udaraljke, Stefan Pelzl-sax, Ingrid Jensen-truba.
Wheelz – acid-etno-jazz, sniman 1992-1996. u Beču i Minhenu. Autori: Aleksandar Dujin i Stefan Zaradić. Ingrid Jensen-truba, Aleksandar Dujin-klavijature, harmonika, Stefan Zaradić-klavijature, programiranje. Gosti: Piter Erskine-bubanj, Phil Spalding-bas, “Dubrovački kavaljeri”-tamburice, Adam Emrović-vokal, kitovi iz Atlantika...
Funk & Soul – vokalna, big-band muzika, snimljeno 1995. u Radio Novom Sadu. Snimatelj Jan Šoš, producent Aleksandar Dujin. Sedam numera je obrađeno a dve su autorske. Svi aranžmani Aleksandar Dujin. Tanja Jovićević-vokal, Aleksandar Dujin-klavijature, dirigovanje, Darko Matić-bas, Jovan Pejić-bubanj, Predrag Pejić-gitara, Uroš Šećerov-udaraljke, Deže Molnar-sax, Nenad Januzović-udaraljke, Dragan Kozarčić, Slobodan Dragaš, Mirko Jurić, Ilija Žolt-trube, Josip Kovač-mlađi, Adam Klem, Gabor Bunford, Bela Farkaš-saxi, Žika Jovanović, Blagoj Janev, Vladimir Nežić, Stevan Dragaš-tromboni.
Smooth-Jazz Vol. I – na CD-u su 6 autorskih instrumentalnih i 2 obrade vokalnih kompozicija. Snimljeno u “Studio-Berar” u Novom Sadu 1999. godine. Snimatelj Predrag Pejić. Aleksandar Dujin-klavijature, Aleksandar Banjac-klavijature, Ištvan Mađarić-bas, Petar Radmilović-bubanj, Gabor Bunford-sax. Gost: Tanja Jovićević-vokal u dve kompozicije.


Robert PONGO
bubnjevi


Pongo Robert rođen je 13.07.1976. u Novom Sadu. Gimnaziju završio u Novom Sadu a trenutno student engleskog jezika i književnosti u Novom Sadu. Položio jednu godinu na privatnoj Akademiji u Budimpešti na odseku za udaraljke. Svirao sa Tanjom Jovićević, Vojvođanskim omladinskim big bandom...

Ištvan MAĐARIĆ
bas


Mađarić Ištvan, rođen 25.11.1973. u Kuli, gde završava Srednju mašinsku školu. Svirao sa Vojvođanskim omladinskim big bandom, Tanjom Jovićević, Yupike...

Gabor BUNFORD
saksofon


Bunford Gabor, rođen 22.06.1972. u Starom Bečeju. Apsolvent je Akademije umetnosti u Novom Sadu, odsek klarinet. Osvojio nagradu za najboljeg stranog izvođača na takmičenju mladih talenata jazz saksofonista u Budimpešti. Radio u big bendu Radio Novog Sada od 1990. do 1995. godine. Svirao sa Tanjom Jovićević, Yupike...

Uroš ŠEĆEROV
udaraljke


Već preko 25 godina u vrhu jugoslovenske jazz scene Uroš Šećerov je na samom početku svoje karijere jazz muzičara imao privilegiju da sarađuje sa najznačajnijim jazz stvaraocima današnjice u nas, kao što su Stjepko Gut, pok. Petar Ugrin, Laci Fidri, Rudolf Tomšić, Miša Krstić, Lala Kovačev, Ratko Divjak, pok. Jože Privšek, Bubiša Simić, Stevan Radosavljević i drugi...
U toku karijere je svirao sa svim Big Band orkestrima na teritoriji SFRJ, s tim da je posebnu saradnju kao gost solista imao sa Big Band-om RTV Ljubljana, Novi Sad i Beograd. Sa Vojislavom Brkovićem svira u njegovom Quintet-u, a kasnije i kao gost u kultnoj grupi 80-tih MEDAYA sa Wolfgangom Reisingerom i Beatom Fuhrerom. Sa Ratkom Divjakom, Ladom Jakšom i Dani Gančevom svira u grupi SONČNA POT koja je u nas prvi put predstavila etno zvuk fuzionisan sa jazz elementima. Nakon toga svira u: Lale Kovačevom orkestru BALKAN IMPRESSIONS, YU JAZZ ROCK SELEKCIJA, JOVAN MALJOKOVIĆ SEKSTET, YU JAZZ SUMMIT, VOYA BEE-JIMI HENDRIX PURE, TONY SCOT ORCHESTRA ...
Sada su njegove preokupacije Quintet YUPIKA sa Ivanom Aleksijevićem, Bunford Gaborom, Ištvanom Mađarićem i Dušanom Ivaniševićem, za koji su jazz kritičari naveli da je posle pojavljivanja GUT-MARKOVIĆ SEKSTETA veliki podstrek jugoslovenskoj jazz sceni i pravi predstavnik jugoslovenske jazz škole.
Pored koncertne delatnosti snimio je kao studijski muzičar više od 30 albuma za različite izvođače, svirao je na svim relevantnim evropskim Jazz Festivalima i snimao emisije i TV koncerte za domaće i strane radio i TV stanice.
program četvrtak 22.11. petak 23.11.subota 24.11.nedelja 25.11.ponedeljak 26.11.

Cena ulaznica za koncerte: 120,00 dinara
p r o d u k c i j a

K  C  N  S

naslovna strana.|.program.|.o učesnicima.|.uvod u festival.|.jazz meeting.|.jam session.|.izložbe.|.workshop.|.film
foto album.|.kritike.|.festival 1999..|.festival 2000.
 savet.|.ko je ko.|.održavanje festivala omogućili su.|.linkovi
P R E S S..|..KONTAKT

Copyright: Kulturni centar Novog Sada, 1999-2001.
s e r k l:design