NOVOSADSKI OLD GOLD  JAZZ FESTIVAL 
23 - 26. novembra 2001.


Kulturni centar Novog Sada
U Č E S N I C I
 

STUDIO M
velika sala

JIMMY COBB QUARTET
SAD, Jugoslavija
DUŠKO GOJKOVIĆ QUARTET   Nemačka, Slovenija, Jugoslavija
FRANÇOIS  JEANNEAU TRIO   Francuska
SUSAN WEINERT BAND
Nemačka
STEFANO TROTA  TRIO
Italija
The EHUD WOOD ASHERIE TRIO
SAD, Jugoslavija
DIVJAK-ŠEĆEROV QUARTET Slovenija, Jugoslavija
ELVIS STANIĆ GROUP Hrvatska
TRIGON   Moldavija
CLASSY FOUR
Mađarska
LOLITA   Slovenija
YUPIKA   Jugoslavija
ALEKSANDAR DUJIN QUINTET   Jugoslavija
JAZZ SENSE
Jugoslavija
ADAM KLEM QUARTET Jugoslavija, Austrija
GROOVE MASTERS
Jugoslavija

KCNS
velika sala

The NISHVILLE BIG-BAND  Jugoslavija

kafe SCENA
Pozorište
mladih

HAVANA JAM
Mađarska
DRAGAN ĆALINA SEXTET   Jugoslavija
TI, FAFA I JA
Jugoslavija

klub TREMA
SNP
JAM SESSION

HOUSE BAND
Jugoslavija
                  KONTAKT 

               P R E S S 
O  U Č E S N I C I M A
  YUPIKA QUINTET  Jugoslavija

   26.11.2001.

YUPIKA QUINTET

Uroš ŠEĆEROV
udaraljke
Ivan ALEKSIJEVIĆ
klavir
Dušan IVANIŠEVIĆ
bubnjevi
Gabor BUNFORD
saksofon
Ištvan MAĐARIĆ
bas


Uroš ŠEĆEROV
udaraljkeUroš Šećerov - udaraljke

Već preko 25 godina u vrhu jugoslovenske jazz scene Uroš Šećerov je na samom početku svoje karijere jazz muzičara imao privilegiju da sarađuje sa najznačajnijim jazz stvaraocima današnjice u nas, kao što su Stjepko Gut, pok. Petar Ugrin, Laci Fidri, Rudolf Tomšić, Miša Krstić, Lala Kovačev, Ratko Divjak, pok. Jože Privšek, Bubiša Simić, Stevan Radosavljević i drugi...
U toku karijere je svirao sa svim Big Band orkestrima na teritoriji SFRJ, s tim da je posebnu saradnju kao gost solista imao sa Big Band-om RTV Ljubljana, Novi Sad i Beograd. Sa Vojislavom Brkovićem svira u njegovom Quintet-u, a kasnije i kao gost u kultnoj grupi 80-tih MEDAYA sa Wolfgangom Reisingerom i Beatom Fuhrerom. Sa Ratkom Divjakom, Ladom Jakšom i Dani Gančevom svira u grupi SONČNA POT koja je u nas prvi put predstavila etno zvuk fuzionisan sa jazz elementima. Nakon toga svira u: Lale Kovačevom orkestru BALKAN IMPRESSIONS, YU JAZZ ROCK SELEKCIJA, JOVAN MALJOKOVIĆ SEKSTET, YU JAZZ SUMMIT, VOYA BEE-JIMI HENDRIX PURE, TONY SCOT ORCHESTRA ...
Sada su njegove preokupacije Quintet YUPIKA sa Ivanom Aleksijevićem, Bunford Gaborom, Ištvanom Mađarićem i Dušanom Ivaniševićem, za koji su jazz kritičari naveli da je posle pojavljivanja GUT-MARKOVIĆ SEKSTETA veliki podstrek jugoslovenskoj jazz sceni i pravi predstavnik jugoslovenske jazz škole.
Pored koncertne delatnosti snimio je kao studijski muzičar više od 30 albuma za različite izvođače, svirao je na svim relevantnim evropskim Jazz Festivalima i snimao emisije i TV koncerte za domaće i strane radio i TV stanice.


Ivan ALEKSIJEVIĆ
klavir 
 
 

Ivan Aleksijević (piano), rođen 1971. u Pančevu. Završio srednju muzičku školu "Stanković", a u Big Bendu RTS radi od 1995. Sarađivao sa mnogim istaknutim domaćim i stranim muzičarima jazz, pop i rock scene. Veoma je angažovan kao studijski muzičar.


Dušan IVANIŠEVIĆ
bubnjevi 
 

Dušan Ivanišević, rođen 1969. u Pančevu. Nižu i srednju muzičku školu "Stanković" završio u klasi prof. Miroslava Karlovića. U to vreme aktivno učestvuje u raznim lokalnim jazz i rock grupama i kao perkusionista u Beogradskoj filharmoniji. Pohađa jazz studije u Gracu 1989-1997. na kojima je i magistrirao. Nastupao je u zemlji i inostranstvu sa poznatim svetskim jazz muzičarima: Harry Pepl, Mark Murphy, David Liebman, Winton Marsalis, Peter Erskine, Andy Bey, Duško Gojković... Od 1998. član je Yupika Quintetta i profesor jazz bubnjeva na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu.


Gabor BUNFORD
saksofon
 
 

Bunford Gabor, rođen 22.06.1972. u Starom Bečeju. Nižu i srednju muzičku školu završio je u Subotici. Apsolvent je Akademije umetnosti u Novom Sadu, odsek klarinet. Od 1995. god. Se počeo baviti zabavnom i džez muzikom. Osvojio nagradu za najboljeg stranog izvođača na takmičenju mladih talenata jazz saksofonista u Budimpešti. Član je zabavnog orkestra RTV Novi Sad.Radio u big bendu Radio Novog Sada od 1990. do 1995. godine. Svirao sa Tanjom Jovićević, Yupikom, Đorđem Balaševićem i Aleksandrom Dujinom.


Ištvan MAĐARIĆ
bas 
 

Mađarić Ištvan, rođen 25.11.1973. u Kuli. Profesionalno se bavi muzikom od 1995. god. Sarađivao sa mnogim muzičarima i prvačima: Tanja Jovićević bend, Aleksandar Dujin, Yupika-Quintet. Saradnja sa orkestrom RT Novi Sad.
 

program četvrtak 22.11. petak 23.11.subota 24.11.nedelja 25.11.ponedeljak 26.11.

Cena ulaznica za koncerte: 120,00 dinara
p r o d u k c i j a

K  C  N  S

naslovna strana.|.program.|.o učesnicima.|.uvod u festival.|.jazz meeting.|.jam session.|.izložbe.|.workshop.|.film
foto album.|.kritike.|.festival 1999..|.festival 2000.
 savet.|.ko je ko.|.održavanje festivala omogućili su.|.linkovi
P R E S S..|..KONTAKT

Copyright: Kulturni centar Novog Sada, 1999-2001.
s e r k l:design