Roberto Cherillo „MANCHILD“

ROBERTO CHERILLO

Manchild je Piano Solo – glas projekat Roberta Kerila (Roberto Cherillo), definitivno jednog od najboljih muških džez vokala u Italiji.

Apsolutno čist glas briše po dirkama, po kojima svira nenadmašnom virtuoznošću, stvarajući neograničene svetove, Manchild je intimna i nežna predstava, izrazito saosećajna.

Spisak numera je sastavljen delimično od kompozicija sa albuma Soffice (Picanto records), snimljenog 2011. sa čuvenim trubačem Lukom Akinom (Luca Aquino), koji je toplo dočekan kao jedan od najboljih projekata godine, a delom materijala sa albuma na kojem radi od početka godine i koji će biti snimljen krajem 2013. Pored toga, u nastupu Manchild Kerilo svira klasična remek dela – od džez standarda Nature Boy do barokne opere 17. veka, sa dirljivom interpretacijom Parselove kompozicije Didonin lament.

Roberto Kerilo je jedan od najboljih voklanih izvođača u italijanskom džezu i izvanredan pijanista i kompozitor.

Njegova muzika predstavlja beskrejno eksperimentisanje, neprekidan ravoj i traganje za novim idejama. Izbor glasa kao instumenta koji ga najbolje predstavlja, doveo je Roberta Kerila do susreta sa mnogim raznolikim i neobičnim stilovima i studijama. Od anglosaksonske tradicije komponovanja do uticaja Istoka, kao što je alikvotno pevanje.

Njegov prvi album objavljen je 2009, L’isola della pomice (Picanto/Egea), sa triom Omparty, i naišao je na toplu dobrodošlicu u Italiji (nagrada Suoni di Confine na MEI u Faenci).

Jedan od njegovih najinteresantnijih projekata je Soffice (Picanto records, 2011), album koji je nedavno snimio sa čuvenim trubačem Lukom Akinom. Tribjut Četu Bejkeru, Soffice, je „šarmantan, kao osvežavajuća oaza, mesto na kojem se naše svakodnevne stresne asimetrije pretvaraju u čistu liriku” (Guido Festinese), koji je na takmičenju Jazzit Awards 2012. smešten među TOP 10 najboljih džez albuma godine, a Kerilo je proglašen trećim najboljim muškim glasom posle Gegèa Telesforoa i Maria Biondija.

Kerilo je napisao i nekoliko kompozicija za pozorišne predstave. Trenutno je na turneji sa predstavom Italianesi italijanske pozorišne trupe Scena Verticale, sa kojima nastupa uživo.

Nema sumnje da je Kerilo jedan od najoriginalnijih muških džez vokala sa kojim sam se susreo u skorije vreme (Gerlando Gatto, A proposito di Jazz)

 

http://www.robertocherillo.com

 

IIC_Belgrado_logo