Raphael Klemm / Benny Brown /, Essen – Hamburg

Prijavu za radionicu možete popuniti OVDE

Raphael Klemm

rafael klem1

*vidi East West East West European Jazz Orchestra

Benny Brown

  Benny Brown je rođen 1983. godine u Minsteru, NRW, Nemačka. Sa 6 godina počeo je da svira klavir. Sa 16 je počeo da uči trubu. Achim Böder, glavni trubač Minsterskog simfonijskog orkestra, mu je bio profesor. 4 godine kasnije, Benny je već svirao 1. trubu u Bendu nemačke avijacije. Pored toga, svirao je 1. trubu u Omladinskom jazz orkestru NRW, a godinu dana kasnije i u Nacionalnom omladinskom jazz orkestru (BuJazzO). Benny je studirao jazz i klasičnu trubu u Hamburgu kod Ingolfa Burkhardta (NDR Big Band), Lennarta Axelssona (vodeća truba u NDR big bendu) i Eckhardta Schmidta (Opera Hamburg). Benny je trenutno stalni član grupa „Roger Cicero Big Band”, „Ed Partyka Jazz Orchestra”, „Roberto Santamaria and his Latin Jazz Allstars”, „Enrique Crespo Brass Ensemble” i njegove grupe, „Benny Brown Band”. Pored toga radi puno produkcija i koncerata sa „NDR Big Bendom” i drži klinike za B&S trube i predaje big bend na Univerzititetu u Hamburgu. Benny svira/svirao je sa umetnicima kao što su Brenna Whitaker, Joe Gallardo, Nils Landgren, MTV unplugged feat. Revolverheld, Al Porcino, Peter Herbolzheimer, Bobby Shew, Ack van Rooyen, Wolf Kerschek, Dennis Rowland i mnogi drugi. Benny zvanično svira B&S trube.

www.bennybrown.de

Freya Deiting, Dortmund / Dortmund

Prijavu za radionicu možete popuniti OVDE

Freya Deiting

violinistkinja (klasična, jazz, folk muzika i dr.)

Foto Osman Bogen, Schnecke, Portrait

Rođena 1978. u Hamu, Nemačka, Freya Deiting je počela da svira violinu sa samo 5 godina.

Kontinuirano učeći violinu, orkestar, klavir i teoriju, nakon brojnih takmičenja za mlade, počela je studije violine i klavira u Dortmundu, Nemačka, 1998.

Godine 2002, diplomirala je na „Hochschule für Musik Detmold, Abteilung Dortmund” kao nastavnik violine i upisala se na „Robert Schumann Hochschule für Musik” u Dizeldorfu, gde je diplomirala 2005. godine sa titulom „diplomirani muzičar”. Tokom ovih godina učestvovala je u brojnim majstorskim časovima klasične muzike i radionicama raznih muzičkih pravaca kao što su jazz (Richie Beirach, Milan Svoboda) i klezmer (Giora Feidmann).

Umesto da postane orkestarski violinista ona je odlučila, u skladu sa njenim raznovrsnim interesovanjima i talentima u muzici, da se fokusira na kamerne ansamble i bendove različitih muzičkih usmerenja kao što su Duo Aciano sa violinom i koncertnom gitarom (www.duoaciano.de), gudački kvartet Les Sirènes (www.lessirenes.de), kao solista na violini u ansamblima Salonorchester Münster (www.salonorchestermuenster.de), Transorient Orchestra (www.transorientorchestra.de), Jazz in Opera (www.jazzinopera.de) i drugim grupama koje sviraju tango, klezmer, jazz, irsku narodnu muziku i klasiku.

Svirala je sa Američkim dobitnikom Grammy nagrade Dennis Rowlandom, Paddy Kelly (IR), Dickom de Graafom (NL), Milanom Svobodom (CZ), i dr.

Danas je poznata kao klasična i jazz violinistkinja sa oko 100 koncerata godišnje. Takođe radi i u muzičkim školama u Dortmundu i Kamenu i snima uživo i u studiju, kako CD projekte, tako i za radio i televiziju.

…bez stilskih granica