Evgeny Ring, Keln

i

THE „NEW CENTROPEZN“ JAZZ QUARTET

Aram Rustamyants, klavir • Vitali Perov, bas • Gregory Deratsuev, bubnjevi • Andrey Machnev, saksofon

Prijavu za radionicu možete popuniti OVDE

Evgeny Ring, alt saksofon

EK028 - Version 2   Evgeny Ring je rođen u Rostovu na Donu u Rusiji 1987. godine. Pošto je počeo da svira saksofon sa 7 godina, pridružio se Dečjem big bendu Kim Nazaretov. Kratko je studirao na Rostovskoj akademiji umetnosti, da bi se preselio u Lajpcig, Nemačka, u oktobru 2007, gde je sada student Visoke škole za muziku i pozorište (Hochschule für Musik und Theater). Među njegovim profesorima su, između ostalih, Uwe Plath, Richie Beirach i Johannes Enders. Među istaknutim solistima sa kojima je sarađivao su Randy Brecker, David Liebman, Billy Hart, Jerry Bergonzi, Dennis Rowland, Phil Markowitz, Richie Beirach, Nils Wogram i mnogi drugi. Evgeny je dobitnik raznih nagrada i kao solista („2001 Jazz Parnas“, St. Petersburg/Rus.; „2002 Jazz Festival“ Rostov/Rus.; „Grand Prix Russian Jazz Award 2007“) i sa svojim kvartetom („Internationalen Jazzpreis Burghausen“ i „Jazz Hoeilaart Belgium“). Evgeny je aktivan član različitih muzičkih projekata (Evgeny Ring Quartet, Eva Klesse Quartet, The Big Jazz Thing, EWE Jazz Orchestra i drugih).

THE „NEW CENTROPEZN“ JAZZ QUARTET

   Jazz kvartet „New-Centropezn” je dobro poznat ne samo u Rusiji nego i u inostranstvu u Nemačkoj, Belgiji, Španiji. Sviraju na koncertima sa istaknutim solistima kao što su vokalni izvođač Dennis Rowland, J.D.Walter i Fay Victor, saksofonisti Jerry Bergonzi i Uwe Plath, harmonikaši Alexander Poeluev i Art Van Damme.

Sačinjen je od profesionalnih muzičara, koji su diplomirali na jazz odseku državnog konzervatorijuma „Sergey Rachmaninov Conservatory” u Rostovu na Donu (Rusija). Njihov prvi susret se odigrao 1988. kada su studirali na Rostovskoj akademiji umetnosti. Tada niko nije ni sanjao da će bend steći takvu popularnost i uspeh u budućnosti. Za više od 20 godina postojanja Kvartet je prerastao u visokokvalifikovanu grupu. Svaki od muzičara je odličan solista, a zajedno čine odličan kvartet. Evo nekih od njihovih umetničkih uspeha.

1994. Kvartet je osvojio V nagradu i titulu Najmlađe i najperspektivnije grupe na Evro-jazzu 94 u Briselu, Belgija.

1995. Kvartet je osvojio prvu nagradu i titulu Evropski mladi jazz umetnici godine 1995. na 14. Evropskom takmičenju mladih jazz grupa u Leverkuzenu, Nemačka.

1996. Kvartet je dobio titulu Najbolje grupe po glasovima publike na XXII evropskom jazz takmičenju u Geču, u Španiji.

Pored gore pomenutih uspeha „New-Centropezn” jazz kvartet je učestvovao na brojnim sveruskim i međunarodnim festivalima, koji su se odigravali u Rusiji (St. Petersburg, Novosibirsk, Krivom Rogu, Sočiju), Nemačkoj, Srbiji, Češkoj, itd.

Muzičari „New-Centropezn” jazz kvarteta preuzeli su vođstvo i osnovali prvu jazz školu za decu od tri godine do beskonačno u Rusiji, gde rade kao profesori: Aram Rustamyants je direktor škole, Andrey Machnev je umetnički direktor za Dečji big bend, Vitalii Perov predaje električni bas i kontrabas, a Gregory Deratsuev bubnjeve i perkusije.

Od 2001, jazz kvartet „New-Centropezn” čini ritam sekciju Opštinskog jazz orkestra „Kim Nazaretov”, sa kojim učestvuje u svim projektima. Od 2004, nastupaju sa Međunarodnim „Rostov-Dortmund” jazz orkestrom, koji je kasnije preimenovan u „East West European Jazz Orchestra”. Sa ovim big bendom „New Centropezn” kvartet došao je do određenih projekata i snimio 5 CD-a sa muzičarima kao što su: saksofonista Jerry Bergonzi (SAD), Uwe Plath (Nemačka), Ondrej Stveracek (Češka), vokalni izvođač Dennis Rowland (SAD), Dian Pratiwi (Indonezija) i trubač Ryan Carniaux (SAD).

New-Centropezn” jazz kvartet je izdao 4 CD-a: „Breath-taking Breeze” (1998), „Next Step” (2003), „Jazz Fairland” (2007) i „We are 20”, New-Centropezn jazz quartet &… special guests (2008). Njihovi CD-i uglavnom predstavljaju autorske kompozicije koje pokazuju dva pogleda na muziku – akustični i električnu.

Andrey Machnev, saksofon

2012-48*vidi East West East West European Jazz Orchestra

Norbert Gottschalk / Freiburg

Prijavu za radionicu možete popuniti OVDE

_04C2069 C Foto Axel Schulten*vidi East West East West European Jazz Orchestra