Selen Gülün, klavir, glas

Demirhan Baylan, bas

Monika Bulanda, bubnjevi

 

Selen Gülün

selen gulun 2  Selen Gülün, kompozitorka, pijanistkinja, vokalni izvođač, aranžer i pedagog, započela je svoje rano muzičko obrazovanje na Državnom konzvervatorijumu Univerziteta u Istanbulu. Pošto je diplomirala na Оdseku za biznis Univerziteta u Istanbulu 1992, nastavila je svoje muzičko obrazovanje na Državnom konzvervatorijumu Univerziteta Mimar Sinan u Istanbulu. Godine 1996, dobila je stipendiju za talentovane studente za studije na Muzičkom koledžu Berklee gde je diplomirala na Оdseku za jazz kompoziciju, (1998) sa najvišim ocenama. Vratila se u Istanbul 1998, i završila master studije muzike u Centru za napredne studije muzike Tehničkog univerziteta MIAM – Istanbul. Predaje klavir, teoriju muzike i kompoziciju na muzičkom odseku Univerziteta Bilgi u Istanbulu od 1998. Selen Gülün je aktivna kao kompozitor/izvođač u raznim stilovima savremene muzike. Dobitnik je mnogih nagrada za izvođenje i kompozicije među kojima su Nagrada za kompoziciju „Charles Mingus” i „British Council Visiting Arts Creative Collaboration in Music” 2003. godine. Njena je muzika izvođena širom sveta uključujući: Tursku, Austriju, Nemačku, Holandiju, Dansku, Švedsku, Englesku, Italiju, Francusku, SAD (Boston, Njujork, Čikago), Brazil, Pakistan, Litvaniju i Rusiju.

  Izdala je pet albuma: Başka (linrecords, 2013); Answers (pozitif, 2010); Selen Gülün by Selen Gülün (re:konstruKt, 2009); Selen Gülün Trio Sürprizler (recjazz, 2006) i Just About Jazz Live (recjazz, 2006).

Demirhan Baylan

Demirhan Baylan 1  Demirhan Baylan se profesionalno bavi muzikom i zvukom. Ovaj Istanbulac je uglavnom poznat kao pevač, kompozitor, basista i gitarista, inženjer zvukaDemirhan Baylan je bio pod velikim uticajem rock i jazz muzike kao i slobodno improvizovane muzike do 1988, kada je započeo svoju karijeru kao bas gitarista sa Bulutsuzluk Ozlemi, jednim od vodećih rock’n’roll bendova u Turskoj. Godine 1995, seli se u Boston da studira Muzičku produkciju i dizajn zvuka na Muzičkom koledžu Berklee. Pošto se vratio kući, 1999. godine, napravio je i otvorio studio za snimanje pod nazivom Deneyevi. Predaje dizajn zvuka i komponovanje na Univerzitetu Bilgi i Yildiz tehničkom univerzitetu u Istanbulu. Autor je knjige iz oblasti filozofije muzike “Wolpadinga”, a imao je priliku da objavi brojne članke u časopisima za muzičku tehnologiju. Kao profesionalni basista i dobar čitač s lista (prima vista) nastupao je u rock, pop, electronic, groove and free jazz stilovima, kako uživo tako i u studijskom kontekstu.

  Sa 9 solo albuma i velikim brojem drugih projekata, bio je i ostao jedna od najuticajnijih figura na modernoj muzičkoj sceni Istanbula. Do 2014, profesionalno nudi usluge iz oblasti produkcije i konsultantske usluge u vezi sa tehnologijom zvuka i muzičkom tehnologijom.

Monika Bulanda

monika bulanda 1  Ona je bila jedna od prvih ženskih bubnjara u Poljskoj i Turskoj, ali danas se izdvaja svojim solo elektronskim projektom.

  Sa dugim spiskom muzičara sa kojima je sarađivala, stiče sve više i više publike ne samo zbog svoje muzike, nego i snažne odlučnosti, jedinstvenog pristupa i iskustva kao žena koja je nastupala širom sveta.

Diplomirala je na dva univerziteta i ima bečelor diplomu iz muzike i iz sinologije.

Trenutno živi u Istanbulu i sarađuje sa mnogim muzičarima i DJ-evima.

Piše pesme na 5 jezika koje govori.