ADAM KLEMM BANDA

Gostovanje Novosadskog džez festivala na Džez festivalu u Rijeci:

 

BRUNO DOMITER, bubnjevi;

VUKAŠIN MIŠKOVIĆ, gitara

MILAN STANISAVLjEVIĆ, klavir;

NIKOLA MATOŠIČ, kontrabas

ADAM KLEMM, saksofon;

SANDRA KLEMM, glas

 

BRUNO DOMITER

Bruno Domiter

Bruno Domiter je rođen 1980. godine u Mariboru. Diplomirao na Univerzitetu za muziku i primenjene umetnosti u Gracu – smer džez (bubnjevi) u klasi prof. Havarda Kurtisa (Howard Curtis). Dugogodišnji član Džez orkestra Hrvatske glazbene mladine (HGM Jazz Orkestar). U sklopu HGM orketstra je sarađivao sa poznatim imenima svetske i evropske džez scene: Randy Brecker, Bob Mintzer, Yellowjackets, Boško Petrović, Barbara Denerlein, Bobby Shew, Peter Herbolzheimer, Gustavo Bergalli, Victor Villenia, Eric van Lier, Michael-Phillip Mossman, Don Menza, Kevin Mahogany, ManSound, Byron Motley itd. Svira u slovenačkoj pop grupi Papir kao i u pop-fank bendu Mih Group, u mariborskom ansamblu udaraljki Stick Control i u raznim džez projektima u Sloveniji u inostranstvu (Boško Petrovič kvartet, Zdenko Ivanušič kvartet…). Dodatno se školovao na džez seminarima kod mag. Džon Rajlija (John Riley).

Predaje od 2000. godine u Mariboru i u muzičkoj školi BASE.

 

VUKAŠIN MIŠKOVIĆ

VUKASIN MISKOVIC

Rođen je 1980. godine u Vrbasu. Diplomirao na odseku za gitaru na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Godine 2008. magistrirao klasičnu gitaru na Universität für Musik und darstellende Kunst u Gracu, u klasi prof. Martina Misliveceka (Martin Mislyvecek). Tokom karijere ostvaruje saradnju sa brojnim umetnicima iz raznih muzičkih žanrova, a imao i niz solo koncerata. Od 2004. godine je član ansambla Boris Kovač & La Campanella, sa kojim beleži preko 100 koncerata širom Evrope, i snimio je i 3 CD-a. Godine 2010. formira grupu Trio Diabolico (Lorenz Pichler, flauta, Peter Pichler, klarinet), a 2011. Akshani Project (Fedor Ruškuc, kontrabas, Ištvan Čik, bubnjevi).

 

MILAN STANISAVLjEVIĆ – vidi podHOUSE BAND

 

NIKOLA MATOŠIĆ

nikola-matosic

Nikola Matošić je rođen 1978. godine u Ljubljani. Jedan je od glavnih aktera mlađe generacije džezera u Sloveniji. Započeo je karijeru kao samouk muzičar. Kasnije pohađa razne seminare, radionice i uzima privatne časove da bi se potom upisao na privatnu muzičku akademiju u Lincu, kako bi produbio svoje poznavanje muzike. Odgovoran je za to što džez ostaje prisutan u Sloveniji, za njegovo očuvanje i modernizaciju. Dugogodišnji organizator i ustanovitelj džez džem sešnova u Ljubljani. Njegova saradnja u velikom broju projekata dokazuje da je jedan od najboljih džez kontrabasista u Sloveniji. Su-dobitnik nagrade Porin za najbolji džez album 2012. godine sa projektom Mira Kadoića Free point. Pored toga nastupa i na mnogim evropskim pozornicama a i preko granica EU. Svirao je sa poznatim i uglednim džez muzičarima kao što su: Deborah Brown, Rachel Gould, Herb Geller, Renato Chicco, Peter Mihelič, Howerd Curtis, Doug Sides, Aaron Goldberg, Tony Lakatoš, Vincent Herring, Doug Hammond… Dokazao se i u drugim žanrovima osim džeza kroz saradnju sa Zoranom Predinom, Oto Pestnerom, Svetlanom Makarovič

 

ADAM KLEMM – vidi podHOUSE BAND

 

SANDRA KLEMM

sandra klemm

Rođena 1972. godine u Banja Luci, od svoje 7. godine živi u Ljubljani. Dugogodišnji član Dečjeg i Omladinskog hora RTV Ljubljana. Završila je džez odsek Konzervatorijuma za muziku i balet u Ljubljani u klasi prof. Nade Žgur. Učestvovala na radionicama čuvenog pop-džez pedagoga Dave Straud-a, jednog od osnivača metode Speech Level Singing, na radionici Bob Stoloff-a Tehnika vokalne improvizacije i na radionici čuvene vokalne grupe New York Voices, u Gracu, 2003. godine.

Za sobom ima 7 objavljenih albuma: Sendi (1992); Zate (1994); Nemirna kri (1995); Zase me vzemi (1996); Brezmejna ljubezen (1999); Na drugem koncu sveta (2000) i Se še spominjaš (2009).

Jedna od prvih pevača, koji su uveli dance muziku na slovenačku pop scenu. Album Nemirna kri, koji je nastao u saradnji sa pevačem i producentom Danielom Popovićem („Džuli“), je dobio priznanje Srebrna kaseta, 1995. godine. Godine 1998. je singl Stigmata sa albuma Na drugem koncu sveta, izabran od strane slovenačkog distributera, za promociju istoimenog hollywoodskog filma.

Kao član hora je nastupala sa Bobby McFerrin-om na Ljubljanskom letnjem festivalu 2004. godine.

Nastupila na Pesmi Eurovizije u prvom pojavljivanju Slovenije na tom takmičenju sa bendom EN X BAND u Irskoj 1993. godine i kao prateći vokal sa pevačem Vili Resnikom u Engleskoj 1998. godine.

Kao solista je dva puta nastupala na najznačajnijem slovenačkom pop festivalu Slovenska popevka u pratnji velikog revijskog orkestra RTV Slovenije (1999 i 2009).

Više puta je nastupala sa svojim vokalnim triom kao prateći vokali na festivalu Slovenska popevka, u stvaranju najgledanije muzičke emisije Zoom na nacionalnoj televiziji, i na raznim koncertima širom Slovenije u saradnji sa Big Bendom RTV Slovenije.

Trenutno se bavi predavanjem džez i pop solo pevanja u školi Zavod Sv. Stanislava, studijskim radom i predavanjem na radionicama.