VOKALNA DžEZ RADIONICA SANDRE KLEMM

Kulturni centar Novog Sada, velika sala, scena

VOKALNA DžEZ RADIONICA SANDRE KLEMM

Preuzmite prijavni list ovde.

 

Voditelj radionice: Sandra Klemm; asistent: Milan Stanisavljević, klavir

6 – 9. novembar 2013, 11 – 14 sati i 15,30 – 17 sati

SANDRA KLEMM

Rođena 1972. godine u Banja Luci, od svoje 7. godine živi u Ljubljani. Dugogodišnji član Dečjeg i Omladinskog hora RTV Ljubljana.Završila je džez odsek Konzervatorijuma za muziku i balet u Ljubljani u klasi prof. Nade Žgur.Učestvovala na radionicama čuvenog pop-džez pedagoga Dave Straud-a, jednog od osnivača metode Speech Level Singing, na radionici Bob Stoloff-a Tehnika vokalne improvizacije i na radionici čuvene vokalne grupe New York Voices u Gracu 2003. godine

Za sobom ima 7 objavljenih albuma: Sendi (1992); Zate (1994); Nemirna kri (1995); Zase me vzemi (1996); Brezmejna ljubezen (1999); Na drugem koncu sveta (2000) i Se še spominjaš (2009)

Jedna od prvih pevača, koji su uveli dance muziku na slovenačku pop scenu. Album Nemirna kri, koji je nastao u saradnji sa pevačem i producentom Danielom Popovićem („Džuli“), je dobio priznanje Srebrna kaseta 1995. godine. Godine 1998. je singl Stigmata sa albuma Na drugem koncu sveta, izabran od strane slovenačkog distributera , za promociju istoimenog holivudskog filma.

Kao član hora je nastupala sa Bobby McFerrin-om na Ljubljanskom letnjem festivalu 2004. godine.

Nastupila na Pesmi Eurovizije u prvom pojavljivanju Slovenije na tom takmičenju sa bendom EN X BAND u Irskoj 1993. godine i kao prateći vokal sa pevačem Vili Resnikom u Engleskoj 1998.godine.

Kao solista je dva puta nastupala na najznačajnijem slovenačkom pop festivalu Slovenska popevka u pratnji velikog revijskog orkestra RTV Slovenije (1999 i 2009).

Više puta je nastupala sa svojim vokalnim triom kao prateći vokali na festivalu Slovenska popevka, u stvaranju najgledanije muzičke emisije Zoom na nacionalnoj televiziji, i na raznim koncertima širom Slovenije u saradnji sa Big Bend-om RTV Slovenije.

Trenutno se bavi predavanjem džez i pop solo pevanja u školi Zavod Sv. Stanislava , studijskim radom i predavanjem na radionicama.

Workshop – Radionica: Osnove vokalne tehnike u džez i pop muzici.

Radionica je namenjena početnicima kao i već aktivnim pevačima.

Radionica će se odvijati u prostorijama Kulturnog centra Novog Sada, svaki dan od srede 6. novembra do subote 9. novembra, od 11 do 14 sati i od 15,30 do 17 sati. Radionica će se završiti nastupom učesnika, prezentacujom rada radionice, u subotu, 9. novembra u 23 sata.

U zavisnosti od broja prijavljenih, predavanje će se odvijati: individualno (do 5 prijavljenih) iliu grupi ili dve grupe (10 ili više). Na radionici će se učesnici baviti osnovama pravilnog disanja, pravilne upotrebe vokala kao instrumenta i osnovama vokalne improvizacije u jazz i pop muzici.