THE THREE LADIES OF BLUES

JOAN FAULKNER, glas

JOANNE BELL, glas

HARRIET LEWIS, glas

THE GUSTAV CSIK TRIO

(uz podršku Ambasade SAD u Beogradu)

three ladies of blues -Harriet Lewis-Joan Faulkner-Joanne Bell-za stampu

THE THREE LADIES OF BLUES

Tribjut velikim damama bluesa

THREE LADIES potpuno obaraju s nogu! One pevaju isto kao što i izgledaju: moćno, sa swingom i seksi! Snaga i opseg, vokalna i emotivna virtuoznost, intenzivnost, jesnostavno veličanstveno! Tri različita, ali izuzetna glasa, zarobiće i vaše oči i uši, prava su poslastica!

Nastup THREE LADIES odaje poštu velikim damama džez, bluz i gospel muzike kao što su Bessie Smith, Billy Holiday, Diana Washington i mnoge druge među zvezdama crne američke muzike, čuvajući sećanja. Publika će biti preneta u Harlem ranih godina. Da, potvrđujemo – dame umeju da pevaju! Sa svingom u muzici i radošću u srcu; one su personifikacija ljudske radosti, oživljavajući zrak uzbuđenja i svežine, otvoren, energičan nastup! Ovo je šou 3 žene, ljubitelji crne muzike će dobiti čitavu paletu bluz, gospel i džez muzike.

Jazz i blues u svom najboljem izdanju!

JOAN FAULKNER

Džoan Folkner (Joan Faulkner), poreklom iz Gerija, Indijana (SAD), zvana „The Voice” decenijama očarava i osvaja publiku širom Evrope i SAD. Svoju pevačku karijeru je počela sa samo 3 godine u crkvi svog oca u Čikagu, do svoje 14. godine, već je vodila hor, a sa 17 je snimila svoju prvu pesmu i postala asistent vođe državnog hora Indijane. Zbog ovih gospel korena, Džoanini talenati su negovani što joj je omogućilo da osećajno interpretira bilo koju pesmu. Moćni dijapazon stilova kao što su R&B, džez, gospel, duhovna muzika, pop i klasična muzika vokalizuje čitav muzički spektar, ne ostavljajući neistraženim ni jedan pedalj. Kada nastupa pred hiljadama ili desetinama, uspeva da dotakne svaku osobu. Publika je često očarana ne samo njenim glasom, nego i njenom ličnošću. Joan Faulkner je došla u Evropu kao supruga vojnika 1978. Od tada niko nije mogao da zaustavi njenu munjevitu karijeru, koja je započela sa pop muzikom, gde ima nekoliko hitova koji su dospeli na top liste. Među njima su angažmani sa imenima kao što su Percy Sledge, Les McCann, The Weather Girls, Linda Hopkins, Ray Charles i mnogi drugi velikani evropske džez scene i big bend nastupi kao što je onaj sa Piterom Herbolchajmerom (Peter Herbolzheimer), Big Band NDR, Thilo Wolf Big Band  i mnogi drugi. Osvojila je nekoliko nagrada i glumila u popularnim nemačkim TV serijama.

JOANNE BELL

Džoan Bel (Joanne Bell) je rođena u Riversajdu, Kalifornija. Džoan je imala svoj prvi solo nastup sa četiri godine u muzičkoj produkciji „Singing In The Rain” sa najstarijom pozorišnom trupom koja kontinuirano radi u Sjedinjenim Državama. Kada je Džoan počela studije, stupila je u svet opere. Iako je vredno vežbala opersko pevanje u ulogama kao što su: Karmen u Karmen, Toska u Toski kao i značajnim Malerovim delima, radila je podjednako vredno i ovladavajući veštinu improvizacije. To je od nje načinilo pevačkog stilistu jedistvene veštine koju koristi za promociju američke klasike: duhovne, gospel, mjuzikl, bluz i njene omiljene džez muzike. Trenutno boraveći u Evropi, Džoan nastupa, predaje, piše i bavi se produkcijom predstava, mjuzikala i pesama od kojih su najnovije: „Oh Happy Day” – istorija gospel muzike i „Bessie and Billie” – džez pozorišni komad, u saradnji sa Sintijom Uterbah (Cynthia Utterbach).

HARRIET LEWIS

Harijet Luis (Harriet Lewis) je rođena u Filadelfiji, Pensilvanija, kao potomak jamajkanskog nasleđa. Počela je da peva u baptističkoj crkvi kada je imala 12 godina i postala vođa baptističkog hora koji je nastupao širom Filadelfije. Kasnije je uz majčinu pomoć osnovala hor sastavljen od dece uzrasta između 5 i 17 godina. Držali su koncerte širom Istočne obale SAD-a, pevajući acappella vokalne aranžmane koje je pisala Harijet. Harijet je stekla svoje prvo formalno obrazovanje u centru Sherwood Recreation Center u Filadelfiji, gde je studirala ples, uključujući balet, tap, moderni džez, afrički ples i manekenstvo.

Glas ove pevačice iz Filadelfije je prirodni fenomen, kuljajući vulkan. Hvalospevi obuhvataju bezmalo sve koncertne kritike njenih pesama. Uz savršeni scenski nastup, ona svaku emociju koristi do kraja. Mimika i gestovi naglašavaju izražajnost (njenog) glasa.

Uspeh njene muzike doneo je Harijet priznanje „The Best Soul, Blues, Jazz singer” u Evropi sa Deutscher Rock & Pop Musikverband e.v. 1995 Music Oscar. Sada je Harijet jedna od najboljih žena na bluz sceni i nastupa u mnogim klubovima i festivalima sa velikim uspehom.

THE GUSTAV CSIK TRIO

Guštav Čik (Gustav Csik) je jedan od najboljih džez pijanista današnjice. Diplomac je Muzičkog konzervatorijuma u Miškolcu. Njegov prvi plaćeni nastup odigrao se kada je imao 16 godina. Predavao je klavir 10 godina u OSK muzičkoj školi u Budimpešti. S obzirom da potiče iz muzičke porodice kompozitora za klavir i violinu, ne iznenađuje virtuoznost koju čujete i osetite kada Guštav svira klavir. Njegovi uzori su najveći američki jazz pijanisti kao što su: Oscar Peterson, Art Tatum i Earl Garner.

Zahvaljujući svojim talentima, nastupao je i snimao sa: Dizzy Gillespie, Eddie ”Lockjaw” Davis (3 ploče), Jimmy Woody, basista Duke Ellington-a, Ed Thigpen, bubnjar Oskara Petersona (Oscar Peterson), Johnny Griffin, saksofonista Reggie Johnson, Kenny Clark, Alvin Queen, Bobby Durham, bubnjar Ele Ficdžerald (Ella Fitzgerald).

Kao što su mnogi pijanisti u prošlosti i sadašnjosti naučili da usavršavaju svoju veštinu radeći sami u raznim hotelskim barovima i klubovima, Guštav Čik nije nikakav izuzetak. Njegovo iskustvo je plod sviranja u ekskluzivnim hotelima u Evropi. Dva najpoznatija u Švajcarskoj su hotel Palace u Gštadu i Jungfrau Victoria Hotel u Interlakenu.

Klavir predstavlja otkucaje Guštavovog srca, koji on svira iz osećanja i emocija koji diraju kao čarolija.

 

AA