NOVOSADSKI OLD GOLD. J.A.Z.Z..FESTIVAL 2003

.K u l t u r n i.. c e n t a r.. N o v o g.. S a d a

SREDA
n o v e m b a r..
25.
26.
27.
28.
29.
IGOR LUNDER WITH REEDS
s r e d a  -  2 6.  n o v e m b a r  - 2 2 h  -  S t u d i o   M
IGOR LUNDER WITH REEDS

.kafe klub SCENA
.Pozorište mladih

QUARTET PLUS
MATHILDA LEKO & JOHANNES THOMA
DANILOV DOŽIVLJAJ BEČA

.klub TREMA - SNP

OLD GOLD HOUSE BAND
. J.A.M..S.E.S.S.I.O.N.

 
p r o d u k c i j a
IGOR LUNDER WITH REEDS
Slovenija

Igor Lunder
gitara
Jure Pukl
sopran i tenor saksofon, flauta
Aleš Suša
alt i bariton saksofon, flauta
Klemen Kotar
tenor saksofon, klarinet, flauta
Blaž Trček
tenor i bariton saksofon, bas klarinet, didgerido

IGOR LUNDER WITH REEDSIgor Lunder
gitara


CD - JAZZ MENU (2003)


Jure Pukl
sopran i tenor saksofon, flauta


Blaž Trček
tenor i bariton saksofon, bas klarinet, didgerido


IGOR LUNDER WITH REEDS je prilično neobičan jazz sastav koji uključuje kvartet saksofona i gitaru. Svi oni aktivno nastupaju od 1999. i do danas su održali mnoge koncerte u Austriji, Nemačkoj i Sloveniji (među ostalima na festivalima 'Lent' u Mariboru, 'Jazz v maju' u Cerknu, 'Poletje na gradu Rajhenburg', 'Sax No End' u Gracu, 'SLO Jazz Fest' u Krškom, 'Trnfest' u Ljubljani...) U februaru 2003. godine objavili su svoj prvi CD Jazz Menu. Repertoar benda se sastoji od kompozicija Igora Lundera i aranžmana jazz standarda u raznim jazz stilovima (tradicionalni, hardbop, latino, funk, slobodni, savremeni) kao i obrade tradicionalne, narodne i klasične muzike.

IGOR LUNDER je magistrirao na jazz gitari i jazz kompoziciji i aranžmanu na Odseku za jazz Univerziteta za muzičku i dramsku umetnost u Gracu. Nastupa sa različitim jazz komboima. Vodi i aranžira za svoj trio, sextet i Igor Lunder with Reeds bend. Takođe piše kompozicije i aranžmane za Big Bendove (RTV Slovenija, Krško, Leinity...) kao i za manje ansamble. Predaje na Odseku za jazz Visoke muzičke i baletske škole u Ljubljani.

JURE PUKL je studirao na Univerzitetu za muzičku i dramsku umetnost u Beču, Kraljevskom konzervatorijumu u Den Hagu i Berklee koledžu za muziku u Bostonu (sa George Garzoneom, Joe Lovanom, Greg Hopkinsom... ). Nastupao je sa Bečkim sax quartetom, Orkestrom "Gustav Mahler", Nouvele Couisine, Jeff Gallindom, Repoublique Electonique, Big Bendom RTV Slovenije, Koncertnim jazz orkestrom Berklee, Renatom Chiccom, Peterom Miheličem, Boškom Petrovićem…

ALEŠ SUŠA je magistrirao na jazz saksofonu na Odseku za jazz Univerziteta za muzičku i dramsku umetnost u Gracu. Član je Big Benda RTV Slovenije i nastupa u različitim jazz komboima. Predaje na Odseku za jazz Visoke muzičke i baletske škole u Ljubljani. Takođe predvodi i Big Bend Krško.

KLEMEN KOTAR je trenutno na poslednjoj godini saksofona na Univerzitetu za muzičku i dramsku umetnost u Gracu. Nastupa sa različitim Big Bendovima (RTV Slovenije, Evropski omladinski big bend, Grosuplje, Zmaji, Sevnica, Slovenska Bistrica) i manjim ansamblima. Predaje u Muzičkoj školi u Kočevlju.

BLAŽ TRČEK je magistrirao na jazz saksofonu na Odseku za jazz Univerziteta za muzičku i dramsku umetnost u Gracu. Član je Big Benda RTV Slovenije i nastupa sa različitim jazz komboima, Predaje na Odseku za jazz Visoke muzičke i baletske škole u Ljubljani. Takođe predvodi Big Bend Big Bang.


Aleš Suša
alt i bariton saksofon, flauta

Klemen Kotar
tenor saksofon, klarinet, flauta

naslovna strana..|..program..|..o učesnicima..|..jazz meeting..|..jam session..|..izložbe..|..workshop..|..film
ko je ko..|..održavanje festivala omogućili su..|..linkovi..|..festival 1999..|..festival 2000..|..festival 2001..|..festival 2002..|..P R E S S..|..KONTAKT
Copyright:.Kulturni centar Novog Sada 1999-2003..........................................................................s e r k l : design
KULTURNI CENTAR NOVOG SADATXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOUTORAKCETVRTAKSUBOTAPETAK