NOVOSADSKI OLD GOLD. J.A.Z.Z..FESTIVAL 2003

.K u l t u r n i.. c e n t a r.. N o v o g.. S a d a

n o v e m b a r..
25.
26.
27.
28.
29.
QUARTET PLUS
s r e d a  -  2 6.  n o v e m b a r  - 2 2, 3 0 h  -  K a f e   k l u b   SCENA - P o z o r i š t e   m l a d i h

.kafe klub SCENA
.Pozorište mladih

QUARTET PLUS
MATHILDA LEKO & JOHANNES THOMA
DANILOV DOŽIVLJAJ BEČA

.klub TREMA - SNP

OLD GOLD HOUSE BAND
. J.A.M..S.E.S.S.I.O.N.

 
p r o d u k c i j a

QUARTET PLUS - Zrenjanin
Srbija i Crna Gora

Vladimir-Coka Stojković
udaraljke
Slobodan Ćirić
truba
Milan Milisavljević
truba
Branislav Gagić
eufonium
Milan Jerkov
trombon

QUARTET PLUS

 


U oktobru 2001. godine, osnovan je kvartet od članova Gradskog duvačkog orkestra. Sastojao se od 2 trube, trombona i bariton saksofona, zamišljen da izvodi muziku koja nije na repertoaru big benda. Kvartet je uskoro počeo da se bavi muziciranjem na ulici u raznim mestima (Beograd, Novi Sad, Vršac, Zrenjanin), segment muzike koji je još u povoju u našoj zemlji. Pola godine kasnije kvartetu se pridružio još jedan član - na udaraljkama - i zbog toga se danas taj kvartet zove Quartet Plus. Quartet Plus, osim uličnog muziciranja, svira po klubovima, na otvaranjima izložbi, pozorišnim i drugim festivalskim događanjima, proslavama …Quartet Plus neguje dixie stil, swing, bossa nova, latino, evergreen, čak i narodnu i etno muziku. Za kratko vreme, Quartet Plus je dobio reputaciju kvalitetnog, kreativnog i veselog benda…

VLADIMIR STOJKOVIĆ COKA je završio Muzičku školu u Zrenjaninu (violina - kod profesora Kabok Ernea). Uporedo sa violinom počeo je da svira bubnjeve i udaraljke kao samouk. Stekao je muzičko i izvođačko iskustvo svirajući u raznim rock'n'roll, funk i jazz bendovima. Dugogodišnje izvođenje muzike rezultiralo je mnogobrojnim projektima i studijskim radom. Kao dugogodišnji član Muzičke omladine Beograda i Srbije učestvovao je na mnogim međunarodnim muzičkim festivalima. Profesionalno se bavi muzikom od 1990. godine kao član hora Opere SNP-a u Novom Sadu. Od 1997. je i urednik i voditelj jazz programa na Radio Zrenjaninu.

SLOBODAN ĆIRIĆ je završio Muzičku školu u Zrenjaninu (kod profesora Karolja Boldižera), Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu i Jazz akademija u Gracu (profesor Stjepko Gut). Angažovan je u Jazz orkestru Radio Televizije Beograd i Orkestaru opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Dirigent Duvačkog orkestra u Kikindi i stalni član Gradskog duvačkog orkestra u Zrenjaninu.

MILAN MILISAVLJEVIĆ je završio Muzičku školu u Zrenjaninu (kod profesora Tapai Vendela i Karolja Boldižera) i Akademiju umetnosti u Novom Sadu. Izvođačko umetničko iskustvo je stekao svirajući kao studijski i koncertni muzičar u mnogim grupama. Stalni je član Gradskog duvačkog orkestra i Quarteta Plus iz Zrenjanina.

BRANISLAV GAGIĆ je završio Muzičku školu u Zrenjaninu (kod profesora Tapai Vendela) i Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu. Profesionalni je muzičar od 1983. godine. Profesor je muzike u Požarevcu, Novom Sadu i Zrenjaninu. Angažovan je u Beogradskoj Filharmoniji, Simfonijskom orkestru RTV Srbije, Vojnom orkestru JNA i Orkestru SNP-a u Novom Sadu. Učestvovao je u radu Vojvođanske filharmonije. Bio je član Međunarodne omladinske filharmonije 1985. Predsednik je Upravnog odbora Gradskog duvačkog orkestra u Zrenjaninu.

MILAN JERKOV je završio Muzičku školu u Zrenjaninu (kod profesora Tapai Vendela) i Akademiju umetnosti u Novom Sadu. Angažovan je kao studijski i koncertni muzičar koji svira funky i rock'n'roll muziku u raznim bendovima.


naslovna strana..|..program..|..o učesnicima..|..jazz meeting..|..jam session..|..izložbe..|..workshop..|..film
ko je ko..|..održavanje festivala omogućili su..|..linkovi..|..festival 1999..|..festival 2000..|..festival 2001..|..festival 2002..|..P R E S S..|..KONTAKT
Copyright:.Kulturni centar Novog Sada 1999-2003..........................................................................s e r k l : design
KULTURNI CENTAR NOVOG SADATXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOUTORAKCETVRTAKSUBOTAPETAKSREDAWWW.WORLDMUSICNET/TRILOK