NOVOSADSKI OLD GOLD. J.A.Z.Z..FESTIVAL 2003

.K u l t u r n i.. c e n t a r.. N o v o g.. S a d a

SREDA
n o v e m b a r..
25.
26.
27.
28.
29.
SABINA HANK TRIO
s r e d a  -  2 6.  n o v e m b a r  - 2 1 h  -  S t u d i o   M
SABINA HANK TRIO

.kafe klub SCENA
.Pozorište mladih

QUARTET PLUS
MATHILDA LEKO & JOHANNES THOMA
DANILOV DOŽIVLJAJ BEČA

.klub TREMA - SNP

OLD GOLD HOUSE BAND
. J.A.M..S.E.S.S.I.O.N.

 
p r o d u k c i j a
SABINA HANK TRIO
Austrija

Sabina Hank
vokal, klavir
Alex Meik
bas
Stephan Eppinger
bubnjevi

SABINA HANK


Sabina Hank
vokal, klavir


CD - BLUE MOMENTS (2001)


Alex Meik
bas


Stephan Eppinger
bubnjevi

SABINA HANK je rođena 1976. godine u Salzburgu. Kao petogodišnjakinja sa izuzetnim visokim glasom pohađala je Visoku školu Mozarteum, gde je i učila klasični klavir narednih 13 godina. Posle toga studira jazz klavir i pevanje na Konzervatorijumu Bruckner u Linzu. Sabina Hank je predvodila dva benda:'Trio Sabine Hank' (sa Alexom Meikom/Christianom Dienerom - bas, i Stephanom Eppingerom/Wolfgangom Tozzijem - bubnjevi), kao i 'Orkestar Sabine Hank'. Kao prateći vokal sarađivala je sa umetnicima kao što su: Maria Schneider (La Vilette Jazz Festival u Parizu 1997.), Werner Pirchner, Beni Schmid, Albie Donelly (Supercharge), Jimmy Carl Black (Frank Zappa) Lynne Kieran, Tini Kainrath (Rounder girls), Anca Parghel, Garry Dial, itd. Neki od festivala i koncerata na kojima je nastupala su: Jazz festival u Meksiko Sitiju (2003.), Jazz festival Rabat u Maroku (2003.), Jazz festival u Kopenhagenu, Danska (2003.), Sibiu jazz festival u Rumuniji (2002.), Evropski jazz festival u Atini (2002.), Konzerthaus u Beču (2000.), Evropski 'Vocal Summit' festival u Pragu i Bratislavi (2000.), Jazz festival 'La Vilette' u Parizu (1997.), Jazzherbst u Salzburgu (2001.), St-Art-Festival u Salzburgu (1999.), Grosser Saal des Mozarteums u Salzburgu (1997.) itd. Takođe je komponovala za film - sa Wernerom Pircherom muziku za film "Untersuchung an Maedeln" (Austrija, 1998.), muziku za film "Tatrot" (Nemačka, 1999.); kao i za pozorište - Schauspielhaus Bochum (Nemačka) za 'Karmen' (režija-Leander Haussmann) 1998; Volkstheatre Vienna (Austrija) za 'Talisman' (režija Michael Schottenberg) 2001. godine, koju je kritika veoma dobro prihvatila: 'Produkcija Michaela Schottenberga u Bečkom Volksteatru predstavlja vrhunac Nestroy- godine, pre svega zbog muzike Sabine Hank.' (Der Strand, 2001.). Osvajala je nagrade na 'Jugend Musiziert' takmičenju u Austriji (1987. i 1991.), Steinway takmičenju (1990.), i prvu nagradu za stipenduju za kompoziciju u Salzburgu (1998.). U prikazu njenog CD-a 'Blue Moments' njen stil opisuju kao '...tih i intenzivan... sjajan i moćan. Stil i boja koje treba lično iskusiti.' Prikaz dalje kaže: 'Jazz se oduvek lako prilagođavao novim stilovima bez žrtvovanja svoje duge tradicije. A Sabina Hank je unela jednu potpuno novu paletu boja i preliva u svet jazza.' (Quinton, 2001.)

ALEX MEIK je rođen 1966. godine u Austriji. Klasičnu muziku je učio na Visokoj školi Mozarteum u Salzburgu, Visokoj muzičkoj školi u Gracu i Konzervatorijumu Bruckner u Lincu gde je studirao jazz. Sarađivao je sa imenima kao što su Ray Charles, Andy Middleton, Hans Söllner, Ray Anderson, Bob Mintzer itd.

STEPHAN EPPINGER je rođen 1962. godine u Nemačkoj. Studirao je na Visokoj muzičkoj školi u Gracu i Hilversumu u Holandiji. Sarađivao je sa umetnicima kao što su Milt Jackson, Bart van Lier, Tilo Wolf, Barbara Dennerlein, Jim Hall, Sal Nistico itd. Za njega kažu da '...taj bubnjar ne lupa, on svira sa veličanstvenim osećajem za vreme. Bilo da je u pitanju mainstream ili bebop, moderni jazz ili fusion, čak i na polju pop muzike, Stephan Eppinger je garant dobre swing pratnje i veoma muzikalnih, virtuoznih solo deonica.' (Sueddeutsche, 1992.)

U SARADNJI SA AUSTRIJSKIM KULTURNIM FORUMOM I AMBASADOM AUSTRIJE


naslovna strana..|..program..|..o učesnicima..|..jazz meeting..|..jam session..|..izložbe..|..workshop..|..film
ko je ko..|..održavanje festivala omogućili su..|..linkovi..|..festival 1999..|..festival 2000..|..festival 2001..|..festival 2002..|..P R E S S..|..KONTAKT
Copyright:.Kulturni centar Novog Sada 1999-2003..........................................................................s e r k l : design
KULTURNI CENTAR NOVOG SADATXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOUTORAKCETVRTAKSUBOTAPETAK