NOVOSADSKI OLD GOLD. J.A.Z.Z..FESTIVAL 2003

.K u l t u r n i.. c e n t a r.. N o v o g.. S a d a

n o v e m b a r..
25.
26.
27.
28.
29.
DANILOV DOŽIVLJAJ BEČA
p e t a k  -  2 8.  n o v e m b a r  - 2 2, 3 0 h  -  K a f e   k l u b   SCENA - P o z o r i š t e   m l a d i h

.kafe klub SCENA
.Pozorište mladih

QUARTET PLUS
MATHILDA LEKO & JOHANNES THOMA
DANILOV DOŽIVLJAJ BEČA

.klub TREMA - SNP

OLD GOLD HOUSE BAND
. J.A.M..S.E.S.S.I.O.N.

 
p r o d u k c i j a

DANILOV DOŽIVLJAJ BEČA - Niš
Srbija i Crna Gora

Rista Trajković
saksofon
Miloš Vojvodić
bubnjevi
Marijan Cvetanović
truba
Milan Srdanović
bas
Vladica Bogosavljević
gitara
Nikola Ristić
vokal

DANILOV DOZIVLJAJ BECA


Rista Trajković
saksofon

 

DANILOV DOŽIVLJAJ BEČA u jazz varijnanti je nastao januara 2000. godine u Beču od studijskih muzičara koji su radili u Getruden studiju gde je došlo do saradnje između postojećeg benda i trubača Marjana Cvetanovića i saksofoniste Riste Trajkovića. Saradanja je nastavljena na turneji po Francuskoj gde je realizovan projekat autorskih kompozicija benda. Svi članovi trenutno žive i rade na relaciji Beč-Niš. Prvi javni nastup su imali na međunarodnom jazz festivalu u Zelenkovcu 2003. pošto im se osnovni rad odvija i dalje u studiju. Bend sačinjavaju veoma mladi muzičari sa osobenim izrazom na granici između Jamiroquaia i Weather Raporta mada ima i primesa muzike Pat Methenya.

RISTA TRAJKOVIĆ je rođen 1948 godine u Beogradu. Završio muzičku akademuju u Beogradu, odsek flauta kod profesora Miodraga Azanjca. Magistrirao na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, odsek saksofona, na grupi za savremenu muziku kod profesora Ozrena Depola. Osnivač Zagrebačkog džez seksteta sa Ladislavom Fidrijem. Osnovao sa Sašom Nestorovićem Zagrebački Vind kvartet. Radio dve godine u džez orkestru RT Zagreb kao bariton saksofonista i džez orkestru RT Sarajevo. Od 1976. član evropskog Big Benda sa sedištem u Briselu. Od 1989. živi u Nišu gde je osnovao više manjih sastava i svirao u "Naisus Big Bendu" i "Nišvil Big Bendu". Od 1992. do 1994. član "Afro džez samita" i "Etno connection" u Rimu. 1995. osnovao školu saksofona koja je dala više poznatih mladih saksofonista koji sada žive i rade u inostranstvu. Stalno sarađuje sa RT Sofija Big Bend, dirigent Vili Kazasijan. Nastupao sa Jildiz Ibrahimovom, Hildom Kazasijan, Dženifer O'Koneli, Ljubomirom Denevom, Julijanom Januševim. Saradnik Atinskog Big Benda mladih. Sa "OK Connection" u poslednjoj postavi nastupao na svim džez festivalima u zemlji i inostranstvu. Diskografija: Džez paralele 1, 2 i 3 - Sofija, Royal -Atina, Alfi - Sarajevo, Priča sa južne strane iz Niša i Etno mus 02.

MILOŠ VOJVODIĆ je rođen 1979. godine u Nišu. Student muzičke akademije u Sofiji - odsek za džez, grupa udaraljke. Sarađuje sa orkestrom Gila Evansa kao dopunsko studiranje, član "Južne ritam sekcije", nastupao na svim festivalima zadnjih godina u zemlji i inostranstvu, dobitnik specijalne nagrade kao najbolji mladi džez muzičar u Malmeu.

MARJAN CVETANOVIĆ je rođen 1977. u Nišu. Diplomirao trubu kod profesora Izudina Cavrkovića u Beogradu. Veoma izražajan mlad trubač inače radi kao profesor u Srednjoj muzičkoj školi u Nišu, član filharmonije, član "OK Connection" i radi sa još nekoliko jazz postavki u Nišu. Diskografija: Proces, Southside story of Nish 2.

MILAN SRDANOVIĆ je rođen 1979. u Nišu gde je stekao srednje muzičko obrazovanje. Odrastao na više muzičkih pravaca. Jedno vreme je svirao saksofon i ima izraženo etno opredeljenje (svira gusle). Radi kao studijski muzičar u više studija u zemlji i inostranstvu. Diskografija: Ako sutra bude kao juče, Southside story of Nish 2.

VLADICA BOGOSAVLJEVIĆ je rođen 1981. godine u Nišu. Završio srednje muzičko obrazovanje, apsolvent psihologije. Radio muziku za više pozorišnih predstava gde je učestvovao i na festivalima u Italiji i Poljskoj. Jedan je od autora prvog mjuzikla u Nišu. Stalno je angažovan u studiju u Beču. Elokventan gitarista koji se odlikuje iznenadnim melodijskim promenama. Diskografija: Ako sutra bude kao juče, Southside story of Nish 2.

NIKOLA RISTIĆ je rođen 1982. godine u Nišu. Završio solo pevanje u srednjoj muzičkoj školi u Nišu. Student književnosti na Univerzitetu u Nišu. Interesantan je kao pojava muškog vokala u jazz-u obzirom da to predstavlja retkost kod nas i u svetu. Sarađivao na više eksperimentalnih vokalnih programa u Bolcanu (Italija) i Amsterdamu (Holandija). Vanredno je nastavio školovanje glasa na muzičkoj akademiji u Nišu. Povremeno je angažovan na studijskom radu u Beču. Diskografija: Ako sutra bude kao juče, Southside story of Nish 2, Vocal eclipse, Green flower no.4.


naslovna strana..|..program..|..o učesnicima..|..jazz meeting..|..jam session..|..izložbe..|..workshop..|..film
ko je ko..|..održavanje festivala omogućili su..|..linkovi..|..festival 1999..|..festival 2000..|..festival 2001..|..festival 2002..|..P R E S S..|..KONTAKT
Copyright:.Kulturni centar Novog Sada 1999-2003..........................................................................s e r k l : design
KULTURNI CENTAR NOVOG SADATXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOUTORAKCETVRTAKSUBOTAPETAKSREDAWWW.WORLDMUSICNET/TRILOK