NOVOSADSKI OLD GOLD. J.A.Z.Z..FESTIVAL 2003

.K u l t u r n i.. c e n t a r.. N o v o g.. S a d a

n o v e m b a r..
25.
26.
27.
28.
29.
NIKOLA MIMO MITROVIĆ TRIO
č e t v r t a k  -  2 7.  n o v e m b a r  - 2 0 h  -  S t u d i o   M
NIKOLA MIMO MITROVIĆ TRIO

.kafe klub SCENA
.Pozorište mladih

QUARTET PLUS
MATHILDA LEKO & JOHANNES THOMA
DANILOV DOŽIVLJAJ BEČA

.klub TREMA - SNP

OLD GOLD HOUSE BAND
. J.A.M..S.E.S.S.I.O.N.

 
p r o d u k c i j a
NIKOLA MIMO MITROVIĆ TRIO
Srbija i Crna Gora

Nikola Mimo Mitrović
truba
Ivan Aleksijević
klavir
Predrag Revišin
kontrabas

NIKOLA MIMO MITROVIC


Nikola Mimo Mitrović
truba


Ivan Aleksijević
klavir


Predrag Revišin
kontra
bas

NIKOLA-MIMO MITROVIĆ je rođen u 1941. Budvi. Trubu je počeo da svira u budvanskoj Gradskoj muzici da bi kasnije nastavio da muzicira i tokom studija u Beogradu gde je diplomirao hemijsko inžinjerstvo na Tehnološkom fakultetu. Muzičko obrazovanje sticao je upornim samostalnim radom gde je dominantno bilo iskustvo i saveti do kojih je dolazio radeći u orkestrima širom Evrope u periodu od l965 – l978.
Od l978. do l988. stalni je član Džez orkestra Radio televizije Beograd, seksteta Markovic – Gut i povremeni član orkestra Duška Gojkovića i Lale Kovačeva "Trumpets and Rhythm Unit" gde svira trubu i flugabon. Od l988. do danas uspešno je nastavio muzičku karijeru u Švedskoj gde stalno živi. Stalni je član orkestra Lansmusiken – Jamtlands Lan kao i Big Band-a "High – Coast" u kojem deluju džez muzičari iz nekoliko gradova srednje Švedske. S ovim orkestrima i sastavima nastupao je na mnogim džez festivalima u svietu. l983.g. je predstavljao Jugoslaviju u "All Stars Big Band”-u, orkestru Evropske muzičke unije za tu godinu, na JAZZ koncertu u Stokholmu. Svirao je sa skoro svim jugoslovenskim džez muzičarima i mnogim internacionalnim zvezdama kao što su: Terry Clark, Ernie Wilkins, Alvin Queen, Tony Scott, Kenny Drew i dr. Snimio dvadesetak LP i CD. Bavio se pedagoškim radom kako u Jugoslaviji tako i u Švedskoj.
Od prve godine osnivanja Grada teatra u Budvi zalaže se da džez dobije tretman kao i ostale grane kulturnog stvaralaštva gde bi Međunarodni džez festival i Internacionalna letnja škola predstavljali krajnji domet. U tom cilju, s prijateljima, a u okviru Festivala Grad teatar, organizovao je razne džez koncerte tokom ovih godina.

IVAN ALEKSIJEVIĆ je rođen 1971. u Pančevu. Završio srednju muzčku školu Stanković, a u Big Bend-u RTS radi od 1995. Sarađivao sa mnogim istaknutim domaćim i stranim muzičarimai jazz, pop i rock scene. Veoma je angašovan kao studijski muzičar.

PREDRAG REVIŠIN je rođen 1966. u Beogradu. Profesionalni jazz muzičar i predavač. Završio Univerzitet za muziku i primjenjenu umetnost u Gracu, Austrija u klasi profesora Vejna Darlinga. 1997. diplomirao cum laude i pohađao postdiplomske studije do 1998. Radi kao slobodni umjetnik i aranžer. 1985-87, basista Big Benda RTS u Beogradu. Od 1993. vanredni profesor na workshopovima i raznim kratkim kursevima različitih akademskih institucija (Jazz centar za obuku u Beogradu, Univerzitet za muziku i primenjenu umetnost u Gracu, UCT College of music Južna Afrika.)
Od 1999. godine muzički konzultant, aranžer i tutor na "Jazztracks Studios" CC, u Cape Townu, Južna Afrika. Tokom studija svirao sa: Terryem Clarkom, Andyem Beyem, Markom Murphyem, Sheilom Jordan, Duškom Gojkovićem, Bobom Moverom, Barryem Harrisom, Stjepkom Gutom, Fritzom Pauerom, Karl-Heinzom Miklinom, Alanom Praskinom, Johannesom Endersom...
Istovremeno bio stalni član Royal Garden Dixieland Banda i Grazer Philharmonic kao pridruženi član. 1998. preselio se u Južnu Afriku gdje sarađuje sa mnogim lokalnim i interacionalnim imenima poput: Andrewa Lillya, Kevina Gibsona, Zima Nqwane, Jacka van Polla, Renea McLeana, Beki Mselakua, Vusi Khumalo, Stacy Rowles, itd. 2001. godine vratio se u Beograd, gde trenutno radi kao učitelj i koordinator programa u Jazz EPIcentru.


naslovna strana..|..program..|..o učesnicima..|..jazz meeting..|..jam session..|..izložbe..|..workshop..|..film
ko je ko..|..održavanje festivala omogućili su..|..linkovi..|..festival 1999..|..festival 2000..|..festival 2001..|..festival 2002..|..P R E S S..|..KONTAKT
Copyright:.Kulturni centar Novog Sada 1999-2003..........................................................................s e r k l : design
KULTURNI CENTAR NOVOG SADATXT + PHOTOTXT + PHOTOTXT + PHOTOUTORAK CETVRTAK SUBOTA SREDA PETAK